team

Så blev det endelig tid til, vi skal se lidt nærmere på det nyeste skud på Bravely stammen, nemlig Bravely Second: End Layer, som er efterfølgeren til det roste spil Bravey: Default som vi så tilbage i 2013 på Nintendo 3DS, som denne titel også er udgivet til.
For at ridse kort op hvad Bravely Second: End Layer er for en størrelse, kan vi fortælle at spillet er et JRPG spil (Japansk Rollespil), og det har alle de værdier et sådan spil burde indeholde. Så hvis du er fan af de gode gamle tur baseret Final Fantasy titler, så er det her du skal læne dig godt tilbage, og læse med. Du vil ikke fortryde det.

Og nu da vi lige nævner Final Fantasy serien, er det med god grund. For det er jo Square Enix (før hen Squaresoft) som står bag dette spil. Og når du er kommet i gang med spillet, så er du hellere ikke i tvivl om hvem der står bag dette. For spillet er råber nærmest Square Enix fra du starter det op til du stopper med det, hvilket er super fedt.

trappen

Vi vil nu tage jer en tur med til Eternia sammen med Yew og hans venner, som skal på deres livs tur, for at redde kongeriget. Dette lyder måske som noget i har hørt før, men vi kan med det samme sige, at dette episke eventyr vil skrive sig i historiebøgerne.

Historien i spillet, er ikke den bedste man har set, men den har det i sig der gør, at man stadig følger godt med i den. Den tilføjer ikke noget nyt til genren, men er hellere ikke nødvendigt, for det er gameplay der er lagt vægt på i denne titel.

magic

Når man kommer i gang med spillet, og lige kommer ind i hvad det har at byde på, så vil det for en hver tur baseret spil elsker, være et øjeblik man husker. For kamp systemet i spillet, er det første der falder i øjnene på en, for det rammer spot on må man sige. Spillet er et traditionelt tur baseret spil, dog med sit helt eget twist, der gør at dette spil skiller sig ud fra mængden med det samme. Det fungerer utroligt godt på den måde man har lavet det, for man har tid til at tænke over næste træk, og valget man tager ved de større kampe, kan nemt have konsekvenser.

En ting der er virkeligt lækkert mens man er på sin færd rundt i Eternia, er når man spiller, så har man ikke kun få muligheder når man skal kæmpe, nej man har et utal af dem faktisk. Spillet har som man kender det fra det første spil i serien jobs. Og de jobs er kort fortalt forskellige spille stil som man kan bruge. Man kan mærke markant forskel på hvilke jobs man har, og hvis du vælger det rigtige job til de forskellige på dit hold, så kan du komme langt.

bravethun

Der er 12 nye jobs at finde i Bravely Second, så nu er vi oppe på hele 30 jobs man kan opnå. Så vi kan med garanti sige, at i ikke kommer til at kede jer, når i kommer i gang med dette spil.

Husk at vælge de jobs med omhu, for der bliver brug for dem. De boss fights man kommer igennem kan godt være en hård kamp. Når man spiller imod de små fjender man møder rundt omkring, så er sværhedsgraden ret nem. Men når man så kommer til nogle af de store bosser, så får man uden tvivl kamp til stregen. Der skal man nemlig både have den korrekte strategi for kampen, og sørge for man tænker over hvad næste træk bliver, både for dig og bossen.

boss

Man kan måske undre sig over, at der er så stor spring mellem de små kampe og bosserne. Men vi vil tro, at grunden til dette, skal findes i at man skal kunne mærke, at man spiller imod en boss, og ikke hr. hvem som helst. Det fungerer faktisk ret godt på den måde, og man nyder variationen i spillet, for så er det ikke så ensformigt.

Hvis du bare har den mindste hang til JRPG spil, så er dette en titel du vil fornøje dig med i mange timer, for spillet har virkeligt meget at byde på. Spillet er ikke bare spillet igennem på få timer, for der er så mange nye ting at opnå hele tiden, og for den rette spiller, så er der altid noget nyt at tage sig til.

boom

Samlet set er Bravely Second: End Layer, et spil som en JRPG fan må eje, for det har alt hvad den genre kan tilbyde i én pakke. Man skal hellere ikke holde sig tilbage hvis man er ny i det univers. For spillet har så mange værdier og en masse at byde på, og selvom man er ny, så er man hurtigt inde i spillet og hvad man skal. Køb spillet før din nabo. For denne titel er uden tvivl i den bedste ende af årets udgivelser på 3DS kan vi allerede sige.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFå 3 Sega klassikere gratis på PC nu
Næste indlægHitman preview
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
bravely-second-end-layer-anmeldelseSamlet set er Bravely Second: End Layer, et spil som en JRPG fan må eje, for det har alt hvad den genre kan tilbyde i én pakke. Man skal hellere ikke holde sig tilbage hvis man er ny i det univers. For spillet har så mange værdier og en masse at byde på, og selvom man er ny, så er man hurtigt inde i spillet og hvad man skal. Køb spillet før din nabo. For denne titel er uden tvivl i den bedste ende af årets udgivelser på 3DS kan vi allerede sige.