Tiden er inde til at løse mysterier i Broken Sword 5 på Playstation 4. Spillet startede tilbage i 2012, som et kickstarter projekt, og nu er det ude i butikkerne, så nu kan mysterierne løses hjemme i stuerne.

Der er måske nogen, som har tyvstartet lidt på denne titel, for det har været ude på Playstation Vita siden sidste år, men til alle dem der har ventet på Playstation 4 versionen, har vi lavet denne anmeldelse.

bs50

Spillet starter lige på og hårdt, med at vi møder spillets 2 hovedpersoner George og Nico, i et galleri i Paris. Et meget dyrt maleri er blevet stjålet, og det er nu deres opgave at løse mysteriet om dette, da politiet ikke er til den store hjælp.

Broken Sword 5, er et Point And Click spil, hvilket menes at man trykker på stort set alt der kan trykkes på, for at løse mysterierne. Det er bygget op på den måde, at man kan samle bevis materialer op, og bruge dem senere hen.

Det er bygget op om en kerne vi så godt kender, fra mange andre spil af denne type. Men alligevel skiller det sig lidt ud, netop fordi man skal bruge en masse remedier, for at komme videre i mysteriet. Vi syntes at det fungerer rigtig godt, når spillet er lavet på den måde. Men nogle gange giver det ikke mening med det man skal bruge tingene til.

bs5ting

Spillet svinger meget i sværhedsgrad, når man spiller det. For det kan være utroligt svært at gennemskue hvad man skal, den ene gang. Men lige efter, så stryger man igennem en masse. Men det gør ikke noget at det er på den måde, for det gør spillet godt afvekslende.

På ens vej gennem dette store mysterium, kommer du igennem 3 lande (vi nævner ikke hvilke, andre end Frankrig). Og på den vej, der møder man en masse forskellige personer. Revolution Software som står bag spillet, har virkeligt formået at give dem meget forskellige personligheder, hvilket gør spillet rigtig godt. For man føler ikke det er det samme igen og igen, da det er så forskellige personer man møder.

bs51

Stemmeskuespillet, kan dog godt virke lidt kedeligt, for man føler lidt at de nærmest står og læser op af et manuskript somme tider. Men det taget i betragtning kontra personlighederne, så er det alt i alt noget der fungerer, og er som det er ment det skal være.

Vi har ikke nogen grafisk perle her, for spillet er bygget op som et tegneserie lignende spil. Men selvom det er lavet sådan, så er det et spil der er pænt at se på, og det kører flydende.

Stemningen de forskellige steder man er, overskygger alt. For man kan godt mærke at der er gjort meget ud af det. I forhold til hvad scenen er, så er stemningen lige som man forventer det. Uden at vide hvor du er, så kan man gætte det med det samme, for det er så detaljeret, så man ikke er i tvivl.

bs52

Mysteriet om Broken Sword 5 er nu gennemgået, og spillet som helhed er et spil som er værd at eje. Selv hvis man ikke er så meget til de Point And Click spil, så kan man godt give det en chance. For Broken Sword 5, er et spil i den bedre ende af skalaen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægXbox One Elite Controller har nu fået en udgivelsesdato
Næste indlægTRANSFORMERS: Devastation udkommer 9. oktober
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
broken-sword-5-the-serpents-curse-anmeldelseMysteriet om Broken Sword 5 er nu gennemgået, og spillet som helhed er et spil som er værd at eje. Selv hvis man ikke er så meget til de Point And Click spil, så kan man godt give det en chance. For Broken Sword 5, er et spil i den bedre ende af skalaen.