Call of Duty: Black Ops serien er nu nået til det 4. kapitel. Vi har haft fingrene i Call of Duty: Black Ops 4 på PlayStation 4.

Call of Duty serien har snart mange år på bagen. Det første spil i serien kom tilbage i 2003. Efterfølgende er der udgivet et Call of Duty spil hvert år. Vi skriver 2018 nu, og serien lever i bedste velgående. Vi ser nærmere på om det seneste skud på stammen stadig levere varen.

Lad os først starte ud med at fortælle en lille smule om hvad Call of Duty: Black Ops 4 så har at byde på. Spillet har en solid multiplayer del som altid, en ny Battle Royale del og ingen singleplayer kampagne.

Ingen singleplayer kampange

Ja I læste rigtigt. Årets udgivelse af Call of Duty har ingen kampagne del, som man ellers er vandt til. Treyarch har valgt at gå all in på multiplayer i Call of Duty: Black Ops 4. Så det betyder at hvis man ikke er den store online spiller, så skal man nok ikke vælge at gå denne vej.

Det store trækplaster for Call of Duty: Black Ops 4 er den helt nye Battle Royale game mode. Vi byder stort velkommen til Blackout. Vi kender blandt andet Battle Royale fra Playerunknowns Battlegrounds og Fortnite. Men eftersom det er blevet populært med Battle Royale spil, så er mange titler hoppet med på den bølge.

Blackout er lige som man forventer det. Et spil hvor man er 88 spillere, hvor det gælder om at være den sidste. Du bliver kastet ned på en ø, hvor du ikke har andet end dig selv til at starte med. Der nede skal man finde udrustning, våben og lignende for at overleve. Det fungerer fint, og man skal være på dupperne for at være blandt de sidste overlevende.

I Blackout er der selvfølgelig en zone der bliver mindre jo længere tid der går. Men fordelen i Blackout frem for andre lignende spil er at her er det stadig muligt at komme ind i zonen på gåben selvom man er meget langt væk. Og gider du ikke gå er der selvfølgelig forskellige fartøjer at få fingrene i.

Man regner fra starten med man lige kan hapse en ATV og køre den ene ned efter den anden. Det fungerer også i teorien. Men vi kan med det samme sige, at det gør det så ikke i praksis. Det er godt man ikke er højere hævet end andre bare fordi man har et køretøj.

Når man generelt spiller multiplayerdelen (dog med visse undtagelser) finder man ud af at der er ret stor variation at finde. Der er først og fremmest våben der skal leveles op som vi kender det. Men en anden ting der er fedt er specialisterne.

Disse specialister er nogle man vælger i visse online kampe. De har hver deres fordele, og vi kan med det samme sige at det er mærkbart. Når man først finder den man er bedst til at spille, har man dog en tendens til at hænge lidt fast med den og ikke vælge andre. Ja vi taler nok af erfaring her.

Man kan bruge et utal af timer på online delen. For der dukker hele tiden nye muligheder op når man stiger i level. Og ikke nok med det, så skal man også stige i level med ens våben for at kunne forbedre dem. Så der er rigeligt at tage sig til med Call of Duty: Black Ops 4 online delen.

Ud over det, så ligner online delen sig selv. En masse fede kampe af forskellig karaktere. Og er man til lidt afveksling, så spiller man bare spillets zombie del. Zombie delen er meget varierende og altid godt underholdende.

En ting som vi lærte på den hårde måde, er at man ikke nødvendigvis bliver en bedre spiller med årene. Det er snart ret svært at følge med alle de unge knægte der spiller online. Man når knapt at se dem før man ligger og bider i støvet. Der er stor udfordring fra de yngre spillere i denne spilgenre. Så enten er man blevet lidt sløv i betrækket, ellers er de unge bare det bedre. Det finder vi nok aldrig ud af.

Selvom der kommer et Call of Duty spil hvert år, så står serien stadig stærkt. Call of Duty: Black Ops 4 er uden tvivl et køb værd hvis du vil have en online oplevelse du ikke glemmer med det samme.

Men vil du have en grafisk oplevelse, må vi erkende at det ikke er den her vej du skal gå. For med Call of Duty: Black Ops 4, der lader det til man er gået lidt tilbage i forhold til hvad man er vandt til. Men det kan også ses på den måde, at der er satset på gameplay frem for grafisk oplevelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Er dette Nintendo 64 Mini?
Næste indlægGear.Club Unlimited 2 udkommer 4. december til Switch
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
call-of-duty-black-ops-4-anmeldelseSelvom der kommer et Call of Duty spil hvert år, så står serien stadig stærkt. Call of Duty: Black Ops 4 er uden tvivl et køb værd hvis du vil have en online oplevelse du ikke glemmer med det samme.