Et anderledes spil fra Nintendo dukkede op på de danske hylder lige efter nytår – med en usædvanlig hovedkarakter. Toad er på jagt efter stjerner, og der er selvfølgelig en masse forhindringer der skal overvindes.

captoadclaprunToad og Toadette er på vej ud på tur, da Toadette bliver kidnappet – selvfølgelig. Første cliche er overstået, og den næste begynder; den heltemodige redning hvor den store stygge forbryder skal bekæmpes og heltinden reddes. Historien er så simpel at jeg reelt ikke kan skrive ret meget mere om historien uden at spolere den – med det sagt så er der masser af fokus på spillets gameplay med masser af Nintendo kvalitet. Der er simpelthen ingen finger at sætte på fejl i spillet – ingen glitches, ingen bugs. Det eneste er Toads hoved, der kan stikke ud af vandet i siden på banen, når man går langs siden under vand. Ikke noget at skrive hjem om, og det kan være bevidst by design.

Puzzler med masser af udfordringer og dejligt humør
Gameplayet er fantastisk, intet mindre. Hver bane har samme størrelse i form af en kubus, og disse har hver især en række udfordringer som du som spiller skal guide Toad igennem for at få ham i mål. Du vil møde gamle kendinge fra Mario universet, både i luften, på landjorden og i vandet, og du vil skulle bruge både nye og gamle funktioner, herunder trække løg op og kaste med dem på fjenderne (Super Mario world) og dreje på ventiler for at få udgang til nye dele af banen. Det er vigtigt at tænke i 3D for at løse opgaven, da en bane måske kræver at skaffe adgang til visse dele af banen, som der umiddelbart ikke er adgang til.

captoadlevelsDer er tre stjerner at finde i hver bane, hvilket er ret standard, og der er nogle baner der kræver du har et vist antal stjerner før du kan tilgå banen, så det anbefales at du så vidt muligt indsamler alle tre stjerner i hver bane før du går videre til den næste. Udover det, så har hver bane en opgave til dig, som først bliver vist for dig første gang du kommer igennem banen. Det kan være at du skal finde den gyldne svamp, kun må rykke på udvalgte ting et antal gange eller udrydde alle fjender i banen inden du går i mål.

Oprindelse
captoadlabHar du spillet Super Mario 3D World er dette et spinoff fra Toad-Bonus banerne. Jeg var åbenbart ikke alene om at nyde den lidt mere rolige stil der fik gang i hjernecellerne, for der må have været en del god omtale fra fans og anmeldere om lige netop denne mode, siden Nintendo har valgt at lave et spil ud fra disse bonus baner. Det er selvfølgelig muligt at Toad banerne blev implementeret i SM3DW som en test fase for at se reaktionerne inden de for alvor brugte kræfter på så anderledes et spil.

 

Det har gjort at jeg har ventet relativt utålmodigt på dette spil i langt over et halvt år fordi jeg sad og klappede i mine små hænder da den første annoncering kom. Jeg ved ikke om spillet ligefrem kunne gå hen og blive en deltager i konkurrencen som årets spil, men forventningerne var høje, og de er alle blevet opfyldt.

captoadclap

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægResident Evil HD bliver cross-by på PlayStation
Næste indlægSpil 2400 MS-DOS spil i din browser
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
captain-toad-treasure-tracker-anmeldelseEt anderledes spil fra Nintendo dukkede op på de danske hylder lige efter nytår – med en usædvanlig hovedkarakter. Toad er på jagt efter stjerner, og der er selvfølgelig en masse forhindringer der skal overvindes.