CD Projekt Red havde sin sag for da Cyberpunk 2077 udkom for små 3 år siden. Lanceringen af det futuristiske-action-eventyr, var alt andet end hvad man havde forventet. Alt det der skete, står den dag i dag, som et soleklart eksempel for andre udviklere/udgivere for hvordan man ikke skal håndtere en udgivelse. Men nu står vi her flere år senere, og CD Projekt Red har rettet op på utrolig mange fejl og mangler, samtidig med at de har introduceret helt nye features til spillet.

Det hele har ledt op til dette, med Update 2.0 udgivelsen og ikke mindst deres første og sidste udvidelse til spillet, kaldet Phantom Liberty. Vi har taget muligheden for at vende tilbage til Night City, og kan herfra fortælle at der er sket ufattelig meget, på alle punkter!

Cyberpunk 2077 udkom i 2020, og hvis du ikke allerede her læste vores anmeldelse af spillet, kan du gøre det her. Men vi sluttede blandt andet af med disse ord: “I de sidste par måneder er der udkommet spil der virkelig er ret gode og her kan Cyberpunk 2077 ikke hamle op med dem, endnu“. Men er vi nu så langt at spillet har en reel chance? Og har spillet fået det comeback som det fortjener? Det synes jeg selv, at det har den, uden tvivl. Spil såsom No Man’s Sky havde også en rigtig forfærdelig start, og er sidenhen blevet et rigtig godt spil. Det samme er gældende for Cyberpunk 2077, som efter et utal af opdateringer og nu den helt store Update 2.0, som har bragt alt muligt godt med sig.

Update 2.0 – forbedringer overalt !

Update 2.0 har gjort mange ting merkant forbedret, lige fra gameplay mekanikker og det grafiske. Det nye politisystem i Update 2.0 betyder, at NCPD vil forfølge dig, når du begår en forbrydelse, uanset om du er til fods eller i et køretøj.

Forfølgelsen varierer baseret på din NCPD Wanted Level, med NCPD-køretøjer, vejblokeringer og MaxTac-enheder, der kan dukke op. Meget i samme stil til GTAV. NCPD er nu også aktivt til stede på gaderne og kan deltage i forfølgelser. Du kan høre NCPD-radio chatter, og du har mulighed for at udføre “quickhacks” på NCPD-betjente. Dette tilføjer spænding og dybde til spiloplevelsen.

Opdateringer til fjendens netrunner AI og deres reaktion på granater er blevet forbedret. Netrunner-fjender er blevet mere udfordrende, især når det kommer til at reagere på granater og kaste dem. NPC’erne reagerer nu hurtigere, når de bliver flankeret, og de opdager dig hurtigere, hvis du bevæger dig ved at gå eller sprinte. Dette er nu også med til at gøre situationer hvor der er mulighed for at bruge stealth, langt mere spændende og udfordrende.

Fjender, der er udstyret med Sandevistan cyberware, bruger det nu aktivt for at modvirke dig, der også bruger cyberware. Desuden undersøger fjender, der ikke hører et lyddæmpet våben, men bemærker kuglehuller, nu kilden til skuddet korrekt. Der er også forbedringer i situationer, hvor grupper af NPC’er kan forene sig i kampen mod dig, hvilket skaber mere intense kampe i spillet.

I den nye opdatering, har man også givet visse gameplay mekanikker en total makeover. Du skal nu være mere omhyggelig med, hvilke cyberware implantater du propper i V. Efterhånden som du stiger i level, kan du købe og indsætte mere cyberware, så længe du ikke overskrider dit nuværende cyberware levelcap. Spillets skilltree er også ændret, og nu kan du kun opgradere visse egenskaber, i takt med at du får flere skillpoints. Din påklædning har nu også mindre påvirkning på dit armour stats, da dette nu bliver målt ud fra dit cyberware.

Der er sket rigtig meget og listen af ændringer er ufattelig lang. Her kan der også nævnes at skuddueller fra køretøjer nu er muligt, du har nu adgang til flere forskellige nye våben og så er der generelle forbedringer til det visuelle, lyden osv. CD Projekt Red har selv forslået, at hvis man allerede har spillet en del Cyberpunk 2077, at man så starter forfra.

Update 2.0, har så meget nyt med sig, at det ville være en god idé at starte forfra, for at opleve spillet på en helt anden måde. Ikke mindst grundet de mange ændringer der er sket med både V’s skilltree og Cyberware. Hvis du gerne vil læse mere om hvad Update 2.0 har bragt med sig, så kan du læse om den her. Opdateringen er allerede live, og gratis tilgængelig for alle der ejer spillet på PS5, Xbox Series X|S og PC.

Phantom Liberty – En Spion-episk Udvidelse i Night City!

Alle forbedringerne spiller stort ind i spillets ret så store udvidelse, nemlig Phantom Liberty. Udover at tilføje en hel ny bydel til Night City, så bringer den også en hel unik historie med sig, som ville tilfredsstille enhver der er glad for film. For historien i Phantom Liberty tager dig ud på en hæsblæsende rejse ind i en verden fyldt med spion-drama. Du spiller fortsat som V, og her bliver du kastet ud i en mission af utrolige dimensioner – redningen af NUS Præsidenten! Handlingen udspiller sig i det dystre og farlige Dogtown-kvarter, et sted fyldt med skjulte farer og utallige hemmeligheder.

For at komme i gang med Phantom Liberty, så har du 2 valgmuligheder. Enten kan du springe direkte ud i det, og spille Phantom Liberty udvidelsen med det samme. Her får du allerede forskellige skillpoints, cyberware og et level sat på dig. For så er du stærk nok, til at gå i krig i Dogtown. Eller også kan du vælge at starte helt forfra, som nævnt før at udviklerne selv forslår, for så at arbejde dig optil tidspunktet hvor missionen åbnes op.

Man bliver så kontaktet af en mystisk netrunner kaldet Songbird, som muligvis har en løsning på problemet med V har med hans Relic og ikke mindst Johnny Silverhand. Men intet er gratis, og for at få hjælpen kræves det, at du skal ud på en farlig mission. Du skal bare lige rede New United States of America præsidenten, Rosalind Myers. Imens hun har fløjet henover Dogtown, er hendes fartøj blevet skudt ned af ex-militær mand kaldet Kurt Hansen. Han har overtaget området, og styre nu Dogtown med hård hånd.

Noget af det som gjorde Cyberpunk 2077 meget spændende, var deltagelsen af Keanu Reeves som Johnny Silverhand. Han er her stadig, men er nu ikke den eneste Hollywood skuespiller der med. For inde i Dogtown har vi Solomon Reed, som spilles af Idris Elba. Både Solomon Reed, Songbird og ikke mindst Johnny Silverhand, spiller en væsentlig rolle i Phantom Liberty. Alt efter hvilke valg du tager og hvordan du fuldføre denne del, giver det dig en helt ny og unik slutning på grundspillet.

Phantom Liberty byder derudover på nogle mindeværdige øjeblikke, specielt hvad angår missioner. Da hele historien er henad en spion-thriller, så er missionen “You Know My Name” uden tvivl en af de fedeste i udvidelsen. Man følger her V og Solomon Reed, som skal snige sig ind til en privat fest i et kasino i en af Kurt Hansen’s skyskrabere kaldet Black Sapphire. Missionen har alt hvad man kunne ønske sig af infiltration, intense øjeblikke og der bliver gået all-in på action. Det er disse begivenheder der gør at Phantom Liberty, er den perfekte udvidelse til Cyberpunk 2077.

Phantom Liberty og Update 2.0: En Gamechanger for Cyberpunk 2077

Du kan sagtens komme til at bruge rigtig mange timer med Phantom Liberty, for det nye område, Dogtown, er spækket med indhold. Der er mange nye steder at se, hemmeligheder at opdage og så er det helt klart den mørkeste del af Night City. For hele området, er bare én stor krigszone. Her sker så meget, og for enhver der ønsker at udvide sit arsenal af tricks og våben, så er det her det sker. Udover selve historien, så bringer Phantom Liberty også et par nye sidemissioner med sig. Udvidelsen af byen byder på forskellige tilfældige begivenheder, der lover fristende belønninger. Tag f.eks. den spændende mulighed for at plyndre forsyningstilførsler fra luften for værdifuldt udstyr. Disse er nye aktiviteter man kan give sig i kast med, og som er kaldet “Air Package” og “Courier”. Dogtown er i den grad stedet som Night City har manglet.

CD Projekt Red har gjort et fantastisk stykke arbejde! Virkelig godt gået. Hvis man allerede er vild med Cyberpunk 2077, eller blot har ventet på at give spillet en chance, så er tiden kommet nu. For både med Phantom Liberty og Update 2.0, har spillet nu endelig nået et punkt, hvor det virkelig spiller på alle tangenter. Her har vi et spil der i den grad haf haft alle odds imod sig fra dag ét, og har formået at vende skuden fuldstændig. Selv har jeg haft besvær ved at lade mig opsluge af Cyberpunk 2077 før, men nu, er den slet ikke til at slippe igen. Jeg har givet mig 100% hen til Night City. Bravo CD Projekt Red, bravo!

Tak til CD Projekt Red for at gøre anmeldelsen muligt!

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty blev anmeldt på PlayStation 5.

Udkommer d. 26 September på PS5, Xbox Series X|S og PC.

Update 2.0 er ude nu på PS5, Xbox Series XS og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægFølg med når MSI afslører “The Limited Series”
Næste indlægThe Crew Motorfest – Anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
cyberpunk-2077-phantom-liberty-og-update-2-0-anmeldelsePhantom Liberty og Update 2.0 er fænomenal! Cyberpunk 2077 er nu endelig det spil, man har kunne drømme om. Gameplay forbedringer, tweaks til det visuelle og så ellers tilføjelser over hele linjen, har gjort spillet til noget der nu er værd at kaste tid efter. Phantom Liberty er en kærkommen udvidelse til historien, og gør en ellers spændende verden, endnu mere tiltalende. CD Projekt Red har virkelig oppet sig, og det mærkes. Har man før opgivet spillet, eller blot overvejer at give den skud, så er tiden nu til, at vende tilbage til Night City!