Vi har her på Gamerslounge de sidste 2 dage lagt artikler omkring de 15 største rygter omkring den nye playstation. I dag bringer vi dig, de sidste 5! Al informationer i disse 3 artikler er baseret på de seneste rygter der figurerer rundt på nettet i øjeblikket. Dette vil sige at intet i disse artikler er 100 % sikkert, da intet er bekræftet af Sony på nuværende tidspunkt.

11: Cloud gaming

Rygterne omkring cloud gaming er mange, og Sony købte tidligere på året Cloud Gaming virksomheden Gaikai, for 380 milloner dollars. Dette muliggør at Sony kan åbne for at deres kunder kan spille spil, direkte over nettet, frem for at installere spillene. Det er blandt andet det, virksomheden Onlive har gjort til PC, således deres kunder kan spille spil, deres computer normalt ikke ville kunne have trukket. Det vil formegentlig ikke være med dette formål Sony har tænkt sig at benytte cloud gaming. Jeg kan forestille mig dette initiativ kunne fungere i forlængelse Playstation+ som blev beskrevet i gårsdagens artikel, hvor man betaler et lille beløb hver måned, for at kunne streame en lang rækker spil over nettet.

12: In-game Reklamer 

En ting vi er begyndt at se mere og mere de sidste par år, er in-game reklamer. Specielt sportsspillene har brugt in-game reklamer de sidste par år, og hvis der er hold i rygterne vil dette være noget vi vil se mere og mere af de næste par år hvis vi skal tro rygterne. Dette ville for eksempel  en måde for flere spil producenter at spare på omkostningerne ved at lade diverse virksomheder blande sig i deres spil. Ligeledes kan dette påvirke gameplayet i flere spil, hvilket jeg finder foruroligende, hvis vi i et spil som GTA skal finde coinoffers for at unlocke ting.

13: AMD Quad core grafikkort

Et af de sikreste rygter, skulle være at Sony allerede nu har besluttet sig for at benytte AMD’s Quad-core chip, med en clock speed på 3,2 ghz. Den skulle eftersigende være den bedste, af de billige løsninger. Et alternativ hertil kunne være Radeon HD 7970, dog koster denne i sig selv over 300 dollars, og derfor virker denne ikke som det åbenlyse valg. AMD Quad core, er ligeledes blev rost af mange udviklere, og den skulle generelt være meget let at arbejde med, derfor virker dette rygte som et af de mest sikre.

14: Spillene er allerede i produktion

Flere spiludviklere menes allerede besidde de vigtigste informationer omkring den nye playstation, for at kunne begynde udviklingen af spil hertil. Spil som Killzone, Uncharted og Call Of Duty skulle eftersigende allerede have påbegyndt dele af produktionen af nye spil til den nye konsol. Dette kan betyde at vi ikke vil se spil som Uncharted 4 og Killzone 4 før vi ser en ny konsol. Derved bliver spørgsmålet også, hvor længe vi skal vente på den nye konsol. Hvis flere producenter allerede er i gang med produktionen af de nye spil, kan dette betyde at vi snart får den sørgelige tidsperiode hvorpå alle udviklere venter med at udgive nye titler, for ikke at undgå tab i forbindelse med udgivelsen af en ny konsol.

15: Prisen og udgivelse

Hvis vi starter med prisen. Hvis Sony vælger at tage det førnævnte Radeon grafik-kort, og dette alene koster på den gode side af de 1500 kroner. Derudover kan vi forvente en SSD harddisk på ca. 16 gb og minimum yderligere 320 almindelig HDD. Derefter kommer ny blu-ray drive, controller, kamera, og meget mere.
Nitentendo Wii U er den seneste store konsol som er blevet udgivet, og denne koster omkring 3000,-. Den nye playstation vil dog ikke være i nærheden af dette niveau, og jeg tror vi kan gange den pris med 2 hvis vi er heldige! Antager vi at Sony sælger deres nye konsol omkring 5000-6000 ved udgivelsen, vil dette højst sandsynligt være med et tab for Sony, hvilket vil betyde at de skal hente deres penge et andet sted. Dette vil blandt andet ske igennem PS+, in-game reklamer etc. Dette er selvfølgelig alt sammen bare spekulationer, men jeg vil personligt ikke blive overrasket hvis niveauet er omkring 6000+.

Hvornår kommer den nye konsol? De fleste rygter peger mod i starten af 2014, men jeg har en fidus om at vi allerede vil se den sent i 2013. Flere spilproducenter er som sagt i gang med produktionen af disse spil. Ligeledes har flere af producenterne været ude og sige ting som ”This is the year. This is the E3 you don’t want to miss,’ og tilføjer, ‘It’s what’s next now’.”

Ingen af de 15 rygter behøver være sande, og vi kan selvfølgelig kun gætte indtil Sony annoncerer noget. Jeg tror vi alle vil være meget klogere efter dette års E3!