Der findes snart en del kampspil serier der ude. Vi ser nu nærmere på sidste skud på stammen. Byd velkommen til Dead or Alive 6, hvor vi har uddelt tæsk på PlayStation 4.

Dead or Alive spil serien har snart en del år på bagen. Vi skal helt tilbage til 1996, hvor det første Dead or Alive spil så dagens lys. Denne gang var spillet banebrydende med de mekanikker de havde.

Når man kender serien godt, så kan man nemt frygte at det nye skud på stammen er mere af det man kender. Det må erkendes at det er tilfældet med Dead or Alive 6. Men selvom det er sådan landet ligger, så skader det ikke med en titel som denne.

Når man kender Dead or Alive serien, så vil man nok også kunne nikke genkendende til, at spillet fungere som vi kender det. Spilmekanikken er ligetil, og nem at gå til. Det som spillet har at byde på, er også lige som man ønsker det med en titel som denne.

Fordelen ved Dead or Alive 6 er, at man ikke engang behøves at kende til serien for at gå i gang. Spillet har nemlig en lækker story mode, som præsenterer alle de karakterer der er i spillet. Ikke nok med en præsentation, så er det lavet så de forskellige også møder hinanden. På den måde finder man hurtigt ud af hvilket forhold de har til hinanden.

Til at starte med virker den story mode meget rodet, da man lukker op for nye scener, men det sjove af det hele, er man selv kan vælge hvilket kapitel man vil gå i gang med. Det virkede mærkeligt i starten. Men når man har spillet lidt med det, så giver det faktisk god mening.

Når man har spillet de andre spil i serien, er ens gensynsglæde stor. Der er alle de kendte karakterer fra spillet. Personligt har jeg altid været vild med Kasumi´s kampstil. Så det var selvfølgelig hende der stod for første Arcade kamp.

Noget der er sjovt når man spiller et spil man har kendt længe, er at man ikke føler man har været væk. De fleste komboer ligger jo stadig i hukommelsen, og man er fit for fight med det samme. Det syntes jeg ikke jeg oplever på samme måde med spil som Tekken og Mortal Kombat.

En ting der altid har fungeret godt i Dead or Alive spillene, er at kampsystemet er utroligt enkelt. Det har man heldigvis valgt at beholde i Dead or Alive 6. Du har i teorien kun 4 knapper at holde styr på. Slå, spark, parer og kast. Så enkelt kan det gøres.

Man har så mulighed for at kombinerer knapperne til mere kraftige slag, spark og så videre. Men i bund og grund er det meget enkelt. Selvom det er så simpelt, så kommer det svære når man skal lære at lave de rigtige komboer.

Intet er så svært at det ikke kan læres. For hvis man sidder fast et sted, er der altid hjælp at hente. Spillet har nemlig en genial tutorial, hvor man lærer alt det basale. Så der er ikke nogen grund til at være bange for at gå i gang med Dead or Alive 6.

Banerne i Dead or Alive har altid været meget åbne og dynamiske. Det er de heldigvis stadig. Man kan skubbe hinanden ud af banen og ned på et nyt niveau, ødelække ting og meget andet. Denne måde at kæmpe og ikke føle sig lukket af grænser er genialt.

Spillet ligger i den flotte ende af skalaen. Det er ikke banebrydende, men det er flot animeret, og det er ret livligt at se på. Der er dog noget der er vildt ærgreligt. Når man for eksempel spiller Story Mode igennem, så er animationerne ikke lige i skabet. Det kan godt være man har satset på at det skulle virke flydende fra film sekvenser til selve spillet. Men det holder desværre ikke når selve gameplay er flottere end film sekvenserne. Men igen så nyder man bare gameplay grafikken endnu mere.

Er du vild med kampspil vil du elske Dead or Alive 6. Det har en masse at byde på, og det er lige til at gå i gang med, lige meget hvilket niveau du er på.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlæg2 store Switch titler får VR support
Næste indlægFinal Fantasy X/X-2 HD Remaster med Tidus og Yuna
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)