Bike-curiousDriveclub Bikes udkom her d. 27 Oktober som en stand-alone udvidelse til Driveclub. Spillet er som titlen indikere, et motorcykel spil hvor man kører på lukkede veje med forskelligt underlag. Spillet fylder 15gb på harddisken og med det indeholder spillet 78 Driveclub baner som man kører på kendte mærker af motorcykler som Yamaha, KTM, Ducati osv. Der er desværre kun blevet plads til 12 forskellige motorcykler, hvilket jeg syntes er lidt fedtet.

I selve offline kampagnen er der 42 event som man kan deltage i hvor det fordeler sig på tidskørsler, almindelig Race, Skill challenges og mesterskabsløb. Man kan til disse løb selv customize sin egen motorcykel, så man sætter sit helt eget præg på oplevelsen.

Som sagt er titlen lavet som en stand-alone udvidelse til Driveclub, som jo i sig selv virker som en rigtig god ide. Driveclub Bikes er også grafisk, rigtig flot at se på, ligesom Driveclub er det. Det er samme baner man kører på og detalje graden er virkelig god. Der er gjort et god stykke arbejde i at man skal føle sig som om, at man sidder bag hjelmen og kører. Man får en lille kort introduktion i de forskellige kameravinkler, styreegenskaber og hvilke knapper man skal bruge. Styringen virker MEGET arkade og fysikken på motorcyklen virker enormt tung og kluntet. Den er rigtig svær at styre rundt i svingene medmindre man bremser kraftigt ned og lader sig overhale.

driveclub-bikes-gameplay-video

I forhold til mange af de andre motorcykelspil vi har set i de sidste par år, så syntes jeg det her virker meget tilfældigt og slet ikke gennemtænkt. Bevares grafikken og detaljerne er gode. Der er gode muligheder for selv at male og lave sjov med sin motorcykel. Men hvis har spillet Ride som udkom tidligere i år, ja så er det her på ingen måder en opgradering. Ideen har været god at bringe motorcykler ind i spillet, men det er lidt ligesom om at arbejdet er gjort halvt og at det var som om ideen var bedre end udførelsen.

Er man dog en hardcore motorcykel entusiast og elsker motorcykelspil, jamen så er det nok slet ikke så skidt endda, men taget ud fra det perspektiv t man ville holde det gode fra Driveclub og biler, derefter at videreføre det over på motorcykel, er desværre ikke helt så vellykket.

Havde man brugt lidt mere tid på at gøre det en lidt mere eksklusiv oplevelse til motorcykelfans og så gjort fysikken mere medgørlig, så tror jeg sagtens at det havde været en succes, men det virker mere som om at man har taget en stor ufleksibel blyklods og sat den på støttehjul som på ingen måder er fleksibel til at dreje ind i svingene.

driveclub-bikes

Det positive man kan sige om Driveclub bikes er at man, når man færdiggøre sine løb og stiger i graderne, ja så låser man både motorcykler og biler op til det originale Driveclub. Dette er en rigtig fin feature, men det bliver lidt ligegyldigt at låse op for biler, hvis man har købt Driveclub Bikes, kun for motorcykeldelen. Spillet gør egentlig bare opmærksom på at man har så op for diverse biler, HVIS man har Driveclub. Derefter får man da lige et tilbud på hvad det koster at købe den fulde version af Driveclub, så man kan bruge de biler man har låst op.

I multiplayer delen bliver den tunge styringen, for mit vedkommende en ren irritation. Igen så er motorcyklen svær at styre og dem som virkelig har givet sig den rette tid til at kunne styre blyklodsen på to hjul, ja så ender man konstant i bunden. Jeg fandt aldrig hverken apex, den rette kørestil eller måden at håndtere motorcyklen på.

Spillet er efter min mening enten en titel man hader eller elsker. Den er meget svær at blive klog på. Jeg syntes de er sluppet alt for nemt om at konvertere Driveclub om til motorcykler.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGames With Gold i November
Næste indlægOutlast 2 annonceret
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
driveclub-bikes-anmeldelseEn flot grafisk konvertering til et allerede godt franchise. Men er det nok?