Microsoft havde rigtig meget at fortælle om, vise frem og annoncere under deres E3 2019 show. De viste godt og vel 60 forskellige spil på tværs af deres studier og fra andre udviklere. For at holde det kort og godt, fokusere vi på de aller største øjeblikke fra showet. Lad os komme i gang!

The Outer Worlds udgivelsesdato annonceret

Obsidian og Private Division er godt i gang med udviklingen af deres helt nye IP, nemlig The Outer Worlds. Nu har vi endelig en fed trailer der giver et godt indblik i spillets gameplay, verden og dens karakterer. Men vigtigst af alt har vi nu en udgivelsesdato.

The Outer Worlds udkommer på PS4, Xbox One og PC d. 25 Oktober, 2019.

Ninja Theory annoncere Bleeding Edge

Bleeding Edge byder på et væld af farverige og tossede figurer, der bare er klar til kamp. De forskellige karakterer har deres helt egen spillestil og du kan vælge i blandt mange forskellige fightere. Spillet handler om små kampe med teams bestående af 4 spillerer lidt a la For Honor.

Bleeding Edge udkommer i en Alpha test d. 27 Juni, 2019 på Xbox One. Når spillet får sin endelige udgivelse kan man få den via Game Pass.

Ori and the Will of the Wisps udkommer i 2020

Efterfølgeren til Ori and the Blind Forest har endelig fået en dato. Ori er igen oppe i mod store odds og spillets verden er ingen hyggelig tur gennem skoven. Uhyggelig dyr, insekter og monstre lure overalt. Uha!

Ori and the Will of the Wisps udkommer på Xbox One og PC d. 11 Februar, 2019.

Mojang udgiver Minecraft Dungeons i 2020

Det er ikke E3 uden noget Minecraft relateret. Mojang ryster posen og prøver noget nydt med Minecraft Dungeons. Dette bliver en såkaldt dungeon crawler og kan spilles alene eller optil 4 spillere i co-op.

Minecraft Dungeons udkommer på PS4, Xbox One, Nintendo Switch og PC til foråret 2020. Udkommer også via Game Pass.

Star Wars Jedi: Fallen Order fik mere gameplay

Først vist frem under EA Play og nu hos Microsoft Xbox, fik vi endnu mere at se af Star Wars Jedi: Fallen Order. Hvem vil ikke gerne styre en AT-AT?

Star Wars Jedi: Fallen Order udkommer på PS4, Xbox One og PC d. 15 November, 2019.

Cyberpunk 2077s dato annonceret af Keanu Reeves!

Hvem havde set det komme?CD Projekt Reds Cyberpunk 2077 fik sig en helt ny trailer der bød på masser af action og ikke mindst, Keanu Reeves! Yes, manden fra John Wick og Matrix trilogien er med i spillet.

Cyberpunk 2077 udkommer på PS4, Xbox One og PC d. 16 April, 2020.

Battletoads gør comeback

Battletoads vender tilbage i et helt nyt spil. I spillet har vi Zitz Pimple og Rash som uddeler nogle seriøse tæsk. Udviklet af rare og Dlala Studios, byder Battletoads på alt lige fra beat-em-up, gåder og ræs.

Battletoads udkommer på snart på Xbox One.

Microsoft byder velkommen til Double Fine

Sidste år kunne Microsoft Xbox fortælle om de mange studier der nu er under deres vinge. I år fik de endnu en udvikler, nemlig Double Fine. Tim Schafer tog også til scenen og han havde en ny Psychonauts 2 trailer med.

Psychonauts 2 udgives på PS4, Xbox One, PC, Mac og Linux

Gears 5 udgives i år

Gears of War er elsket af mange og fans har hungret efter det næste store action-spækkede spil i serien. Gears 5 udkommer næste år og er man Game Pass medlem, så får man adgang til spillet 4 dage før release. Derudover vil der også udkomme en character pack til spillet baseret på den kommende film Terminator: Dark Fate.

Gears 5 udkommer på Xbox One og PC d. 10 September, 2019.

Elden Ring annonceret af FromSoftware og Bandai Namco Entertainment Inc.

Nu ved vi endelig (nogenlunde) hvad der er på vej fra FromSoftware og Bandai Namco Entertainment Inc. . I et samarbejde med George R.R. Martin, udvikler de spillet Elden Ring som vil indeholde mystik, mytologi, og action-RPG gameplay. Vi fik kun en cinematic trailer at se, men vi er allerede nysgerrig for mere.

Elden Ring udgives på PS4, Xbox One og PC.

Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Xbox kunne afsløre en helt ny controller i Elite serien. Med feedback fra gamere, har de forbedret designet og gjort den endnu mere avanceret. Der er hele 30 nye ændringer og forbedringer med nye features og batteriet kan nu holde til 40 timers brug.

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 udkommer i 24 lande, heriblandt Danmark d. 4 November, 2019. Prisen ligger på 1.499,00 kr.

Project Scarlett, Project xCloud og Halo Infinite

Nu var tiden inde til at vi fik de første små info-bites af hvad vi kan forvente af den næste Xbox konsol. Med navnet Project Scarlett kunne Microsoft fortælle om blot nogle af de features som konsollen vil indeholde.

 • AMD – Zen 2, Navi
 • GDDR6
 • 4x stærkere end Xbox One X
 • SSD
 • 8K
 • 120fps
 • real-time ray tracing

Der er allerede en solid håndfuld udviklere i gang med at lave spil til Project Scarlett. Et har de helt store er Xbox’s egen Halo Infinite.

Der bliver også satset stort på streaming og bringer Xbox op i skyen via Project xCloud. Snart vil man kunne tage sine Xbox One og Xbox Game Pass spil med sig på farten. Så når du sidder i toget eller har brug for en pause, kan du f.eks. spille Halo 5: Guardians på din smartphone eller tablet.

. . . og 5 hurtige

Der var så mange annonceringer, og her har vi kun nævnt en håndfuld af dem. Men vi tager lige 5 hurtige.

 • Age of Empires: Definitive Edition (PC, Microsoft Store, Steam og Xbox Game Pass på PC – Efteråret)
  • 4K Ultra HD grafik og remastered soundtrack. The Last Khan DLC. Spil online med 35 forskellige civilisationer.
 • Blair Witch (Bloober Team, Xbox Game Pass – 30 August, 2019)
  • Fra udvikleren af Layers of Fear, kan alle nu opleve uhyggen og en nervepirrende horror oplevelse i Blair Witch.
 • Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions Expansion (Xbox One og Windows 10 PC – 13 Juni, 2019)
  • LEGO Speed Champions. Kør ræs i forskellige LEGO biler såsom en McLaren Senna, Farrari F40 Competizione eller en 1967 Mini Cooper S Rally, i omgivelser kun af LEGO. Dét meget LEGO!
 • Dragon Ball Z: Kakarot (Bandai Namco Entertainment Inc.)
  • Genlev historien om Goku og oplev livet i Dragon Ball Z verdenen. Træn, spis, fiske og slås som Goku, alt imens du møder mange andre fra Dragon Ball Z universet.
 • Microsoft Flight Simulator (Xbox One And Windows 10 PC – 2020)
  • Tag til skyerne og få en autentisk pilot oplevelse. Flyv over lande og byer med detaljerig grafik. Et must have, for alle fly entusiaster.

Det bliver en lys fremtid for Xbox og for spil generelt. Vi ser frem til mange flere spil i år og derefter.