EA_rocket

EA tager endnu et skud for boven her hvor de første anmeldelser for den massive satsning Medal of Honor løber ind. EA’s aktie kurs virker som om den er i frit fald og der kæmpes på alle fronter.

Selvom denne udgivelse af Medal of Honor skulle være Fugl Fønix øjeblikket hvor MoH serien endelig rejser sig af asken, er hverken spilkritikere eller aktiemarkedet imponeret.

Studiet Danger Close som har udviklet MoH har valgt at fjerne alle referencer til Taliban for at undgå en boykot fra Army and Air Force Exchange Service, som sælger bl.a. spil til amerikanske soldater. Det har ikke fungeret. AAFES, som omkring spil samarbejde med GamesStop, har valgt ikke at tilbyde MoH til deres kunder, da ”den ældre generation ikke forstår computerspil af denne type” som det udtrykkes.

Nu hagler anmelderkritikken ned over MoH, så nu er EA i gang med at forklarer at MoH er ”et langt sejt træk og ikke en ensom svale”.  EA er klar over at det tager tid at indhente CoD og andre serier som har en solid fanskare. Derfor vil EA ufortrødent satse på first person shootere som en langsigtet strategi. I en pressemeddelelse siger EA at anmeldelser er subjektive og EA har andre succes kriterier end denne subjektive vurdering.
Det ligner to blå øjne til EA som så kan trøste sig med at deres sports serier klarer sig forrygende, både på salgs og kritiker siden.