Er man fan af point-and-click eventyr, så er det nok meget svært at komme uden om Edna & Harvey. Det er et umage makkerpar som man husker for mange ting. Ikke mindst deres gode humor.

Nu er Edna & Harvey: The Breakout – Anniversary Edition på vej ud til konsollerne. Vi ser nærmere på Switch versionen. Spillet har været ude i en PC version, men det er første gang vi ser den version på konsollerne. I kan få fingrene i det på onsdag.

Edna & Harvey: The Breakout – Anniversary Edition er en såkaldt Remastered udgave af Edna & Harvey: The Breakout. Man skal ikke forvente et helt nyt spil. Men man kan godt forvente en lidt flottere grafisk oplevelse, og andre småting.

Inden man kommer i gang finder man ud af de har gemt den gamle version i den nye. Dette lyder måske rodet, men det er det slet ikke. Man kan via hovedmenuen vælge om man vil spille den nye eller gamle version af spillet. Og man kan se det ændre sig en smule grafisk. Jeg valgte som udgangspunkt selvfølgelig den nye version, men det er en fed feature mange kunne lærer af.

Spillet lever selvfølgelig op til titlen ”The Breakout”. Man starter ud i dette herlige univers sammen med Edna & Harvey. Harvey er Edna´s tøjkanin som selvfølgelig både kan snakke og udforske ting. Lad os ikke være dømmende her med at Edna måske skulle overveje at få en rigtig ven, men lad os se spillet som det er.

De er begge fanget i en lydisoleret celle, hvor deres simple mission er at bryde ud. Edna er ret forvirret over hvorfor hun er havnet der, og kan intet huske. Så nu skal de begge på et eventyr sammen for at finde ud af hvorfor de er havnet der. Ja, det lyder mere rodet end det er, for det er lige ud af landevejen, og giver god mening når man spiller der.

Som før nævnt så er spillet et point-and-click hvilket som udgangspunkt er et spil man nemt kan hoppe ind i. Dette er også tilfældet her. Man får faktisk ikke den store tutorial i hvad man skal. Man bliver bare kastet ud i det.

Normalt ville jeg nok give et par dårlige kommentarer med når der ikke er nogen form for tutorial, men det sker ikke denne gang. Om man har spillet det eller ej, så er det bygget så simpelt op så alle kan gå i gang med det.

Der er ikke de store muligheder, men der er lige hvad man skal bruge. Jeg har spillet en del forskellige point-and-click eventyr, og jeg må sige jeg er imponeret over hvor nemt dette er lavet.

Men selvom det er lige til at spille betyder det ikke at man løber igennem spillet. Det har en hvis sværhedsgrad som gør at de små grå kommer i brug. Jeg har siddet i flere situationer hvor jeg mente at alt var prøvet. Men så havde man lige overset en lille detalje som åbnede op for nye muligheder.

Edna & Harvey: The Breakout – Anniversary Edition er et spil der kommer til at ligge i den billige ende af skalaen, men lad jer ikke snyde. Der er en masse valuta for pengene her. Spillet er en lækker titel som der kan skabe glæde i mange hjem.

I starten da jeg spillede Edna & Harvey for første gang var jeg lidt skeptisk over for konceptet med den talende tøjkanin. Men jeg må erkende at jeg er blevet lidt pjattet med dette univers. Der er super fed humor, hyggelig grafisk oplevelse og et fede gameplay.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBaldur’s Gate III får udgivelses vindue
Næste indlægJump Force udgives til Nintendo Switch i August
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
Edna & Harvey: The Breakout – Anniversary Edition er et spil der kommer til at ligge i den billige ende af skalaen, men lad jer ikke snyde. Der er en masse valuta for pengene her. Spillet er en lækker titel som der kan skabe glæde i mange hjem.edna-harvey-the-breakout-anniversary-edition-konsol-anmeldelse