Hvad skete der lige der? Det var den følelse, jeg sad med efter Electronic Arts pressekonference ved dette års E3. Efter, hvad jeg synes var,  lidt over en times små-kedelig præsentation af deres kommende spil, så sluttede EA af med at vise gameplay fra det kommende Star Wars Battlefront.

I det hele taget var Star Wars et af de store temaer i EA’s pressekonference. Ikke nok med at Battlefront er på vej, så skyder EA også en udvidelse til The Old Republic ud og et mobil-spil med navnet Galaxy of Heroes. Galaxy of Heroes kunne godt lyde som en Star Wars version af spillet Hearthstone, som Blizzard står bag – det er i hvert fald i samme genre, men meget mere ved vi ikke på nuværende tidspunkt.sw battlefont

Et andet stort punkt var EA Sports. Når det kommer til sportsspil, så er EA kongen, og det fik de endnu engang vist. Vi blev både præsenteret for NHL, Madden og FIFA 16. Jeg har i mange år været utroligt begejstret for EA’s sportsspil, og det er jeg stadigvæk, men jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt træt af, at blive præsenteret for det samme år efter år. Sportsspillene kommer selvfølgelig endnu engang, og ligesom alle de andre år, vil de være “bigger, better and stronger”. Det er som det plejer.

Et enkelt spændende element var der dog i EA Sports præsentation. Det drejer sig og Gameface HD. Ved at hente en app, kan du scanne dit ansigt utrolig hurtigt og føre det ind i dit spil, så du kan være med på banen. Desværre gælder det kun til NBA Live, men mon ikke det vil være noget, de kan føre ind i de andre sportsspil på sigt.

Udover det blev vi præsenteret for bl.a. Need for Speed, Mirror’s Edge Catalyst og endnu et Mass Effect. Der er ikke så meget, man kan sige om Mass Effect, da der ikke blev vist gameplay, men der er også et godt stykke tid til, at det udkommer. Til gengæld fortalte EA, at det er bygget på deres Frostbite engine, og at man derfor, kan forvente et flot spil.

catalystI Mirror’s Edge bliver man kastet tilbage i parkour-universet, som vi fik lov til at lege med på den sidste generation af konsoller, og med flere ting at tage sig til samt en verden, hvor du slipper for loading tider, lader det til, at kunne blive en rigtig spændende titel. Det samme gør det kommende Need for Speed, hvor EA fortæller, at de er gået efter at samle alle de gode ting ved tidligere Need for Speed spil i  det her ene. Hvordan det kan lade sig gøre, finder vi ud af på et senere tidspunkt.

Der var rigtig mange spil på tapetet, men jeg er overbevist om, at det alle ventede på var Star Wars Battlefront. Det gjorde jeg også. Heldigvis blev vi forkælet med en omgang gameplay, og med det de viste, er det svært ikke at være begejstret. Det ser virkelig ud til, at de har fat i det rigtige. Det er en del år siden, at de første Battefront-spil kom, men dette passer perfekt ind i serien.

Vi blev præsenteret for en kamp, som umiddelbart ligner den vi kender fra isplaneten Hoth, hvis du har set Star Wars filmene. Grafikken, lydene, styringen, ja, faktisk hele oplevelsen ser fantastisk ud, og med den præsentation kan jeg virkelig være bange for, at det kun kan fejle. Jeg har lært, at hvis det ser ud til at være for godt til at være sandt – så er det højst sandsynligt også sådan.Til gengæld – hvis EA kan levere et spil, som svarer til den præsentation, de viste, så er der ingen tvivl… det her bliver Game Of The Year.

Det var lidt om min oplevelse med EA’s E3 Pressekonference. Se Battlefront gameplay-traileren øverst, og hvis du vil se hele showet, kan du se det her:

http://www.twitch.tv/ea