De sidste par år, har jeg været så misundelig på dem, der har haft råd til at tage til enten E3 eller Gamescom, men i år blev det endelig min tur til at opleve det selv. Jeg tog toget fra København til Köln i fredags og var hjemme igen søndag, så det var en lille tur, men her er min oplevelse.

Togturen til Tyskland var ikke en jeg vil mindes med glæde. Efter at have arbejdet 2 timer med videoredigering, brød min PC sammen, og kunne ikke startes igen med mindre jeg havde discs med. Det havde jeg selvfølgelig ikke. Ikke nok med at det ødelagde mit humør, så ødelagde det også en stor del af de planer jegIMG_20140817_105114 havde for weekenden. Derfor er der flere ting jeg har måttet udskyde, som jeg ellers ville have lavet på denne tur. Bl.a. denne artikel.

I det hele taget skulle turen nok planlægges bedre. Man kan uden problemer tage en weekendtur til Köln og se hvad byen har at byde på, men man kan ikke tage til Gamescom og forvente at se det hele, hvis man kun kommer ind til eventet en dag. Årsagen til det er simpel. Så stort er det.

Det er også en god idé at anskaffe billetter i god tid. Jeg havde billet, men det havde dem, jeg var sammen med ikke, og derfor fik jeg lov til at stå i kø sammen med dem – ja så sød er jeg. Selvom det var hyggeligt, tog det lang tid. 1½ time. Og når man først kommer op foran, så skal man ikke lide af klaustrofobi, for der kan man knapt nok trække vejret. Man står virkelig tæt. Og der skal presses hårdt, hvis man vil ind, for ellers er der andre der maser sig ind foran dig. Vi overlevede, men vi fik presset luften ud af lungerne, så man skulle lige trække vejret dybt, når man først var kommet igennem.IMG_20140816_131724

Hvis jeg ikke havde haft billet, ville jeg dog mene, at det var ventetiden værd. Man er nemlig godt underholdt de næste mange timer. Der er cosplay i massevis, skating, gadgets, apps og allervigtigst spil – der er hele tiden noget at kigge på. Grunden til at jeg kom, var selvfølgelig spil, men det var her, at jeg lærte endnu en vigtig lektie. Det er intet problem at finde et spil, man gerne vil prøve, men hvis man vil nå at se hele messen på én dag, så har man ikke tid til at stå en time eller to i kø for at spille et enkelt spil. Så jeg måtte kigge på spil i stedet for at spille dem, og det fik jeg trods alt lidt ud af.DSC_0928

Når først man kommer ind i spilområdet, så er der tryk på kedlerne. Farver, musik, larm, konkurrencer og meget mere. Den ene spilproducent prøver at være bedre end den anden, og de håber hver især på, at de kan få opmærksomheden fra de besøgende. De vil jo gerne sælge nogle spil. Kæmpe område fra Blizzard, hvor de bl.a. havde lavet et helt område af sofaer, hvor man kunne få lov at spille Diablo 3 på Playstation 4 – det så faktisk superhyggeligt ud. Xbox og Playstation havde hver deres område, hvor de præsenterede alle deres eksklusive spiltitler, og EA viste deres størrelse ved at fylde 1/3 af en af hallerne. Der er storskærme over det hele, hvor der bliver vist både trailere og gameplay fra alle spil.

En af de spil jeg oplevede og var positivt overrasket over var Driveclub. Når jeg har læst om spillet og set trailere har det været med de negative briller på, for jeg er lidt af en Gran Turismo fanboy, når det kommer til bilspil. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle spille det spil, men nu har jeg ændret mening. Grunden til det er udseendet, for det ser virkelig lækkert ud. I en af de baner man kunne køre ræs i, hænger der træer ind over vejen, og detaljerne er utroligt gode. Man får også en rigtig god fornemmelse af fart, så det bliver spændende at lege med Driveclub, når det udkommer.IMG_20140816_174313

En af de ting jeg var knapt så imponeret over var Fifa 15, og jeg er lidt irriteret over, at jeg ikke fik sat hænderne på controlleren og prøvet det selv, men det ser altså ikke anderledes ud. Siden Fifa 08 har jeg kunnet se en synlig forskel i gameplayet fra år til år, men det er helt anderledes med Fifa 15, og det kan godt ske, at jeg bare skal prøve spillet for at kunne mærke forskellen. Uanset hvad glæder jeg mig til at prøve kræfter med det, men mine forventninger er skruet en anelse ned. Gad vide om Konami med deres Pro Evolution Soccer kan kæmpe mod Fifa i år? Der er nok lidt vej endnu, hvis jeg skal gå ud fra det jeg har se fra PES 15 på Gamescom. De har til gengæld også næsten 3 måneder endnu til at færdiggøre det, mens EA kun har en måneds tid tilbage før release, og det ser ikke helt dumt ud, men nu må vi se.IMG_20140816_175213

Gamescom 2014 har været en rigtig god oplevelse for mig, og jeg er ikke i tvivl om at jeg kommer tilbage næste år. Turen bliver dog noget anderledes. Jeg regner med at flyve det meste af turen dertil. Derudover skal billetter til Gamescom bestilles i god tid til alle mand. Og så skal jeg bruge mere tid end en enkelt dag på messen, så jeg kan få lov til at prøve alle forlystelserne i dette Tivoli, som Gamescom er. Alt i alt en rigtig god oplevelse, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg tager til Köln.