Everspace tager dig med til stjernerne og en masse andre magiske steder. Fra den lille udvikler Rockfish Games har vi her et meget ambitiøst spil der giver dig fartøjet og en masse muligheder. Du kommer til at udforske en masse forskellige områder. Du vil selvfølgelig også komme til at møde aliens fra fjerne galakser, på godt og ondt.

I Everspace sidder du i cockpittet som en pilot der har mistet hukommelsen. Hvordan og hvorfor, er optil dig at finde ud af. Du ser det hele i første person inde fra dit fartøj, men ligeledes kan du også se dit skib ude fra. Rumskibet er let nok at styre rundt med og skydekampe virker ret godt. Det er ligesom man kunne forestille sig. At flyve hurtig rundt blandt planeter, asteroider og bare suse afsted, er rigtig sjovt.

Når man kommer i kamp med andre, får man med tiden mere end bare en sølle laser. Du kommer til at bruge et væld af våben med dit rumskib. Når du udforsker, kommer du også til at indsamle materialer, der kan bruges til at opgradere dine våben med ekstra stats f.eks. hvor meget skade de kan lave. Engang imellem når der var lidt for meget kaos på skærmen, laggede spillet lidt. Men intet der ødelagde oplevelsen.

Hvordan opleves universet? Spillet er delt op i et utal af veje og zoner. Hver zone man befinder sig i, bliver autogenereret med indhold, så det er en anderledes oplevelse hver gang. Alt skifer lige fra missioner til andre rumskibe og fjender. Men du kan selvfølgelig ikke bare drøne rundt som du lyster fra zone til zone. Du har begrænset ressourcer til rådighed og det gælder om at være sparsom. Der skal brændstof til, hvis du vil videre til andre zoner. Det finder du ved at indsamle materiale rundt om i universet og ikke mindst fra de fjender du nedlægger. Det er også den fedeste gøre det på, for igen, ildkampene er fede.

Men alt er ikke lutter lagkage i outer space. Hvis man dør, så starter man forfra. Men heldigvis får man de dyrebare valuta man har skrabet sammen, med over i det nye spil. Det er rigtig godt, for alt koster! Så hvis man har nået et godt stykke vej og har godt med penge, så skal man ikke starte fra bunden af igen. Du kan købe alt lige fra opgraderinger til dit rumskib, mere liv, din skanner og meget mere. Det gælder om overlevelse og det gør man bedst med et rumskib. Man kan altid vælge at spare op til det største skib på markedet eller en mindre der er hurtig og rå.

Den grafiske stil er meget kunstnerisk og fantastisk at opleve. Overalt man ser, bliver man bombarderet med farver. Selvom udvikleren er lille, har de formået at skabe noget stort og flot. Det er sci-fi når det er bedst med alle de visuelle elementer man kunne ønske sig. At være omgivet af stjerne alle vegne er så forbandet smukt.

Noget andet imponerende er når man sidder i cockpittet. Alle de skærme og instrumenter der er, har alle en funktion. Her kan du holde øje med alle informationer der er værd at vide om dit rumskib. Det er fedt at alt er så visuelt som det er og det giver en de bedste chancer i f.eks. kamp.

Everspace er rigtig fedt, hvis man er til roguelike genren. Det er fedt bare at svæve rundt og opleve spillets mange farverige områder og zoner. Dit skib er det vigtigste værktøj på din rejse og selvom man hurtig kan dø, så er alt ikke tabt. Der er rig mulighed for at opgradere så dine chancer med de næste runder med det ubarmhjertige univers bliver bedre og bedre. Rockfish Games er måske lille af en udvikler at være, men Everspace er rigtig fedt. Et vanedannende sci-fi eventyr der er værd at opleve.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSplatoon 2 European Championship 2018-2019 kommer til Norden
Næste indlægGears 5 er og bliver navnet på spillet
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
everspace-anmeldelseEverspace er et hygge spil. Det er fedt bare at svæve rundt og opleve spillets mange farverige områder og zoner. Dit skib er det vigtigste værktøj på din rejse og selvom man hurtig kan dø, så er alt ikke tabt. Der er rig mulighed for at opgradere så dine chancer med de næste runder med det ubarmhjertige univers bliver bedre og bedre. Rockfish Games er måske lille af en udvikler at være, men Everspace er rigtig fedt. Et vanedannende sci-fi eventyr der er værd at opleve.