fifa-10-banner

Det er godt og vel en måned siden at EA Sports annoncerede Fifa 10. Der præsenterede de også diverse forbedringer i spillet og rettelser af fejl. bugs etc. Siden da har man ikke hørt meget vedrørerende det kommende Fifa 10 og folk har ventet med spænding på flere nyheder.

I Fifa 09 har spillere kunnet være så frustreret når de spillede online pga. fejl, cheatere samt mange andre ting. Christophe Labrune, som er producer på Fifa 10 har givet et svar til fansene via EA’s presseside, og det ser ud til at vi kan forvente et Fifa-spil med mere fairplay.Clubs blev præsenteret i Fifa 09 og er blevet taget vel imod. Nu kan man spille 10 mod 10 og få en rigtig fodbold-kamp, med sine venner – mod nogle andre vel og mærke. Club Home Screen er forbedret så det nu er lettere at komme ind i en kamp og samtidig er statistik-systemet blevet forbedret, så spillet selv holder styr på målscorere, assist osv. Du vil kunne se hvilke spillere der i øjeblikket er de bedste spillere på det frie marked og du vil, endda kunne se hvem der er verdens bedst klub-spiller. Som prikken over i’et har EA også gjort det muligt, at følge ens hold online på Football World, så man ikke altid skal tænde konsollen for at tjekke stats mv.

Match-making maskineriet er forbedret, især i Clubs. Så sandsynligheden for at man finder en modstander der er på ens niveau er større. Både i Clubs og 1-v-1 vil søgemaskinen søge efter folk på ens niveau og fra ens region og langsomt udvide søgningen, til den finder et match.

Efter kampene vil du kunne se de point du får i en ranked match, med det samme og pointsystemet er samtidig blevet forbedret. Så hvis du har gode stats, men har tabt kampen, så får du stadig gode point hvis du f.eks. har en god spilnings-procent.

Til glæde for rigtigt mange mennesker, kan du nu ende kampe som uafgjort, nu skal du altså ikke ud i straffesparkskonkurrence og tabe kampene på den måde. Efter en uafgjort kamp får spillerne muligheden for at fortsætte kampen eller spille videre. Er spillerne uenige, så ender kampen uafgjort. Dette bliver dog ikke muligt i klub da det ikke er holdbart, da der kan være flere spillere på det ene hold end det andet. Det skaber mere forvirring, så Club-spillerne må klare sig med uafgjorte resultater.

Til FIWC’s online kvalifikation kan vi glæde os til at se et system som udelukkende er baseret på Quick-matches. Ikke noget med at gå ind i en lobby og udpege ens modstandere. Alle spillere vil få en level alt efter niveau, så konkurrencen kun bliver baseret på skills. Christophe Labrune afslutter FIWC-kapitlet med at skrive:

“Call that tough love for our best players out there… Qualifying for the next FIWC final will take 110% dedication!”

Fairplay har været og vil altid være et stort problem i spil online. Spiludviklerne gør alt hvad de kan, for at spillere får den bedst oplevelse online, men der er altså nogen som vil gøre alt for at snyde systemet og vinde. Det seneste store problem har været, at folk har kunnet lave deres eget dreamteam og spille med det hold. Både i ranked kampe, men faktisk også helt tilbage til FIWC-kvalifikationen. Det bliver ikke muligt i Fifa 10, da EA har indført et checkpoint baseret system, som skulle gøre det umuligt at lave om på holdene til online matches. Det bliver også umuligt at “booste” sin profil til flere ranked points, ved at spille mod den samme spiller utallige gange. Jo flere gange du spiller mod en anden spiller i træk, jo færre point får du og til sidst får du intet ud af det.

Mål fra midterlinien/kickoff er væk og tidsudtrækning med målmand i længere tid end 6 sekunder er heller ikke muligt.

Cheatere vil blive hurtigere identificeret og straffet. EA har skabt et system, som vil holde øje med folk, hvis stats blive mistænkelige. EA har også oprettet et Live Team som bliver ansvarlige for at fange cheaterne.

Det ser ud til, at EA har rettet de ting som Fifa-spillere verden over, har klaget over gennem hele Fifa 09-perioden. Nu kan vi se frem til et Fifa med mere fairplay og mere spas.

Men der er altid nogen der finder en vej til at snyde systemet – er der ikk’?