Et år er gået siden sidste FIFA udgivelse kunne bringe glæde til os gamere, og nu er der endelig udgivet et nyt i rækken. Vi vil nu se nærmere på FIFA 18 som netop er udgivet.

Noget af det som der har været talt meget om i årets udgivelse af FIFA, er at spillet endelig er tilbage på Nintendo platformen. Så nu kan Nintendo Switch ejere glæde sig over, at de også kan spille FIFA med venerne. Vi har dog set nærmere på Playstation 4 versionen i denne anmeldelse.

Når et nyt FIFA spil udgives, så er der tit et eller andet som er helt nyt, og noget man ikke har set før. I FIFA 17, der var noget af det helt store deres introduktion af den nye Frostbite grafik motor. Vi er stadig vilde med denne lækre grafiske oplevelse vi får med FIFA 18, så selvom man var vild med det sidste år, så er det blevet flottere i år. At kunne spille med kvinder for første gang, var også en af de ting der blev snakket meget om i sidste års FIFA udgivelse.

Når vi nu ser på FIFA 18, så er det på en lidt anden måde end vi er vandt til. For med denne udgivelse, der er vi ikke bombarderet med en masse nye ting i denne udgave. Det er grebet an på en helt anden måde end vi lige havde regnet med.

Der er i FIFA 18 nemlig lavet forbedringer hele vejen rundt frem for at introducere noget nyt. En af de ting man ligger mærke til med det samme, er at der er gjort en hel del ved måden man styrer ens spillere på ude på banen.

Der er nemlig et hav af muligheder for at lave en masse sjove triks blandt andet. Men det er ikke det som er markant mærkbart. Det som man bemærker mest, er selve måden man kontrollere ens spiller på når man er ude på banen. Man kan nemlig mærke betydeligt mere forskel på hvilken fodbold spiller man spiller med. Så nu skal man tænke noget mere på hvilke spillere man tager med i de store kampe.

Vi tager også imod den ”nye” måde at tage straffe spark på blandt andet. For der er man vendt tilbage til rødderne igen. Det er nemlig lavet betydeligt nemmere for os som spiller det, men det er lavet på en måde hvor man skal tænke lidt mere før man skyder.

Nu når der er forbedret så meget på spillets indhold, kunne vi godt ønske de måske tænkte lidt mere ud af boksen med hensyn til spillets kommentatorer. I starten når man høre dem, så føler man at man sidder og ser landkamp i TV hvilket er fedt. Men når man har spillet 5 kampe begynder man at kede sig. For det er jo det samme de siger igen og igen, og inden længe sidder man og siger det de siger, inden de egentligt har sagt det.

Det i FIFA 18 der har fået det meste af vores opmærksomhed og WOW effekt, er spillets ”The Journey” game mode. I denne game mode, der tager man plads i rollen som Alex Hunter og hans jagt på en endnu vildere karriere. Dette tiltag er et tilbage vendende et, for vi har allerede fået første kapitel af hans karriere, så dette er kapitel nummer 2.

Denne game mode, er lavet på den måde, at du som spiller, skal tage mange valg i løbet af hans karriere. Og de valg du tager har stor betydning for hvordan resten af hans karriere udvikler sig. Så selvom man har ”gennemført” denne del, kan det godt anbefales at tage den igen, for at få en ny historie ud af det.

Og endnu en lækker ting med The Journey, er at du kan dele denne oplevelse med en ven. For du har nemlig mulighed for at spille kampene med en ven, hvis du selvfølgelig har 2 controllere.

Ud over The Journey som vi er vildt begejstret for, så er spillets store trækplaster nok FUT (FIFA Ultimate Team), hvor man sætter sit eget hold med spiller kort, og kan begive sig ud i den helt store bytte/købe central med nye kort, for at sætte det bedste hold. Denne FUT game mode, er nok den der får flest folk til at spille FIFA, og vi er sikre på at i år bliver det samme billede. Der er ikke de store ændringer her, men det er også perfekt som det er må vi erkende.

EA har gjort det igen. FIFA 18 er klart et spil der burde stå i alle fodbold fans samling, for det har så meget at byde på. Så selvom du har FIFA 17, så er det uden tvivl værd at bruge opsparingen på FIFA 18 også.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægOxenfree kommer snart til Switch
Næste indlægNy stor PS4 system opdatering ude nu!
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
fifa-18-anmeldelseEA har gjort det igen. FIFA 18 er klart et spil der burde stå i alle fodbold fans samling, for det har så meget at byde på. Så selvom du har FIFA 17, så er det uden tvivl værd at bruge opsparingen på FIFA 18 også.