Mon ikke mange af dem, som læser det her, har siddet hjemme på værelset tilbage i slut 90érne, og spillet Final Fantasy VII på deres Playstation 1.

Final Fantasy VII, er nok en af de største titler i serien, som mange er fan af, inklusive mig selv, da det var det spil der gjorde, at jeg faldte i Final Fantasy gryden, og blev en fast del af dette univers.

ffvii1

Nu er vi så heldige, at have fået fingrene i spillet til iOS (testet på iPad Air og iPhone 6 Plus).

Final Fantasy til iOS, er mere eller mindre en direkte port af spillet som vi kender det, dog er det tilpasset til disse mobile enheder. Så nu vil vi se nærmere på denne port til iOS, og se om Final Fantasy VII stadig holder i 2015.

Lad os starte ud med at se på styringen i spillet, for det er nok noget af det, som mange vil stille spørgsmål til, om det kan spilles på andre måder end med et joypad. Vi var godt nok lidt skeptiske i starten, for efter at have spillet det med joypad, kan man så vænne sig til det på en touchskærn?

ffvii3

Vi kan hurtig svare, at det kan man faktisk godt. Final Fantasy VII fungere faktisk rigtigt godt på både iPad og iPhone, og de har formået at sætte ”knapperne” lige i skabet, og man er et med kontrollen meget hurtigt.

Grafisk set, så er det jo lige som man husker det, så skal du have en grafisk perle, så er dette ikke en titel du ønsker. Men det at de har bibeholdt grafikken som den var den gang, gør at nostalgien først flyder, når man sidder og spiller det.

Historien i Final Fantasy VII, er meget velskrevet som vi er vant til i dette spil univers. Man er revet med fra starten af, og man følger godt med i historien, for de har en god evne, til at skrive historien, så man følger godt med i den, lige som hvis det var en film.

ffvii2

Når man sidder og spiller det, så bliver man jo helt nostalgisk, for det er jo 100% som man husker det, og det er en hel fornøjelse, at spille spillet igennem en gang til. Men selvom man ikke har spillet Final Fantasy VII, så skal man ikke holde sig tilbage, for gameplayét i spillet holder stadig i 2015.

Som helhed, så er Final Fantasy VII på iOS et godt køb, for det har for det første en lang levetid, da man ikke lige kommer igennem det på en eftermiddag. Og har man ikke spillet Final Fantasy før, så er denne titel en god titel at starte på. Men når det så er sagt, så skal der lyde en lille advarsel, for denne Final Fantasy VII, vil vi give dette stempel, om at være stærkt vanedannende, og man bliver nemt hooked på dette herlige univers.

ffvii4

Det var det spil, der gjorde at jeg personligt, blev fanget af dette univers, og skulle eje hver en Final Fantasy Titel der udkom mange år efter.

Så skal du have et spil med meget spilletid i, som også holder med prisen, så køb Final Fantasy VII i dag. Vi kan uden at tvivl anbefale denne titel, selvom den har godt 18 år på bagen nu.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægStar Wars Battlefront beta’en skydes i gang d. 8 Oktober
Næste indlægAnimal Crossing: Happy Home Designer anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
final-fantasy-vii-ios-anmeldelseSom helhed, så er Final Fantasy VII på iOS et godt køb, for det har for det første en lang levetid, da man ikke lige kommer igennem det på en eftermiddag. Og har man ikke spillet Final Fantasy før, så er denne titel en god titel at starte på. Men når det så er sagt, så skal der lyde en lille advarsel, for denne Final Fantasy VII, vil vi give dette stempel, om at være stærkt vanedannende, og man bliver nemt hooked på dette herlige univers.