Final Fantasy serien har altid haft en evne for at imponerer på mange måder. Og nu er der til manges store glæde udgivet et nyt spil i hovedserien. Vi vil nu se nærmere på Final Fantasy XV, hvor vi har spillet Playstation 4 versionen igennem.

Der har været en vild hype omkring Final Fantasy XV, og vi kan med det samme bekræfte at det er ikke helt uden grund denne hype har været der. Vi må nok erkende at i starten, så var det med en hvis skepsis at spillet blev sat i maskinen. Men vi blev hurtigt sat på plads, og blev en del det store Final Fantasy univers endnu en gang.

Denne gang får historien i spillet os med på den vildeste roadtrip. Vi skal nu en tur ud på eventyr i Eos i selskab med Noctis (Noct), Ignis, Gladiolus og Prompto. Vi vil nu give en kort beskrivelse af disse i hovedpersoner i spillet.

Noct er spillet hovedperson, og han er prins og trone arving til Lucis riget. Ignis er den kloge i dette slæng, og ham som der klare planlægningen af deres såkaldte roadtrip. Gladiolus ser vi mest som Noct´s bodyguard, som tit redder Noct´s R** når det brænder på. Prompto er spillets spøgefugl, som altid er klar med en smart replik på en ellers trist dag.

Nu da vi er ved en smart replik, så må vi lige kommenterer på stemmeskuespillet i Final Fantasy XV. I starten så tænker man over at det er vildt godt skrevet, og man syntes at de små spydige kommentarer de forskellige karakterer kommer med er geniale. Men når de så kommer med dem for gang nummer 10 så er de faktisk ikke så sjove mere. Men generelt så fungerer stemmeskuespillet fint i spillet, og man følger endda godt med i hvad de siger, for det er rimeligt gennemtænkt.

Men når det så er sagt, så må vi erkende at selve historien i spillet godt kunne have været lidt mere velskrevet. Personligt så har jeg (David) spillet alle de Final Fantasy spil der er i hovedserien, og normalt så er historien meget medrivende. Den er noget sløj i Final Fantasy XV må jeg erkende, men som der er et ordsprog der siger så ”kunne det da være værre end det”, og det holder vi os til denne gang også.

Men ser man bort fra historien og ser tilbage på karaktererne i spillet, så har Final Fantasy XV som alle de andre et hav af bi karakterer at byde på. Og hver enkelt vi møder på vores vej i Eos har hver sin personlighed, og det elsker vi. Specielt en af dem træder meget frem, og det er den kække mekaniker tøs Cidney. Hun er frisk i replikken og er en ret stor del af spillet, da hun også gejler vores elskede bil op. Og hendes udseende er der nok mange unge drenge der vil savle langt efter, for hun har nok visse fordele som de elsker.

Når vi er drevet ud til de store kampe i Eos, så har vi heldigvis vores elskede Regalia som er bilen man kører i. For uden den havde det været ret så trist at skulle igennem Eos. For den verden er jo kæmpe stor hvilket er super lækkert. For der er hele tiden en masse at tage sig til der. Ud over episke kampe, så er der jo også en masse muligheder at bygge op på med vores 4 nye venner.

Kampsystemet i Final Fantasy XV er ret velkendt. Det har dog mødt en vis skepsis i starten da det træder lidt i Kingdom Hearts seriens fodspor. Men da vi fik prøvet det igennem så fungerer det faktisk vildt godt, og det er lige til at gå i gang med. Man møder også en vildt gennemtænkt tutorial i spillet, så du er ikke i tvivl om hvad du skal når du begiver dig ud på den store roadtrip i Eos.

En ting man dog godt kan blive irriteret over er de tit ret skæve kamera vinkler som der ikke er så meget at gøre ved. Men det er ikke noget man kan kasserer spillet på, for det er til at vænne sig til når man har spillet det lidt.

Som velkendt i Final Fantasy serien så er der gengangere som bare SKAL være med. Og de gengangere er Moogles og Chocobo´s. De meget velkendte Chokobo er en form for fugl du kan ride på, og det er heldigvis også en mulighed i Final Fantasy XV, og det sætter vi pris på. For Final Fantasy er ikke Final Fantasy uden Chokobo. Det samme gælder for Moogles som plejer at være spillets sende bude. Men denne gang har man brugt dem som en mulighed i kampe i spillet, hvor man bruger dem som lokkeduer. Det er synd hvis I spørger os, for disse søde små kattevæsner skal ikke behandles på denne måde. Kupo! (Det meste brugte Moogle ord).

Rejsen i Eos har været en uovertruffen fornøjelse. Final Fantasy XV kunne godt gå hen og konkurrerer med spil som Final Fantasy VII og ikke mindst VIII som den bedste Final Fantasy titel i serien, for det har så meget at byde på. Vi kan varmt anbefale Final Fantasy XV som den næste titel i jeres spil bibliotek.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTrivia Crack blandt de mest populære på App Store i 2016
Næste indlægOfficiel Playstation VR stander ude nu
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
final-fantasy-xv-anmeldelseRejsen i Eos har været en uovertruffen fornøjelse. Final Fantasy XV kunne godt gå hen og konkurrerer med spil som Final Fantasy VII og ikke mindst VIII som den bedste Final Fantasy titel i serien, for det har så meget at byde på. Vi kan varmt anbefale Final Fantasy XV som den næste titel i jeres spil bibliotek.