fifa_10_billboard

På en kold morgen valfartede over 300 fifa-spillere til stadionet, Politikens Hus. Stedet havde før været en del af fifa-historien, for det var her at Fifa 08-DM blev afgjort for nogle år tilbage. Dengang løb Mohammed Hassan med sejren, efter at have slået den forsvarende Danmarksmester i finalen. Fifa-scenen har ændret sig meget siden dengang. Selvom Fifa 08 også kunne spilles online, så er der kommet flere spillere til, og selvom man kan kalde nok så mange mennesker for favoritter, så er det ikke til at vide, når vi lever i denne bredbånds-tid. Jeg tog turen til Politikens hus og spillede min chance, for at komme med til dette års finale i Fifa Interactive World Cup.

Hele Team GamersLounge var selvfølgelig til stede og fløj let over det første gruppespil. Både Adel og Sebo slog deres tre konkurrenter ud i deres grupper med lethed. Jeg var derimod endt i en gruppe, hvor det kun var mig og en anden, der var mødt op. Derfor skulle gruppen afgøres ved at vi spillede bedst ud af 3. Den klarede jeg med lethed og dermed var hele Team GamersLounge videre til play-offs.

 

FIWC_CPH_nr1

FIWC_CPH_nr2

Derefter var der pause for Team GamersLounge, som kunne få lov at underholde sig med nogle af de mange tilbud, som der var til FIWC 10 i København. Der var ikke noget der manglede. Cola, pizza og massere af slik – præcis det, som enhver fifa-spiller nyder allermest, var gratis og i næsten ubegrænsede mængder. Der var også massere andre spil at bruge tiden på. Du kunne gå over og quizze i Buzz-hjørnet, køre ræs i Need for Speed, og du kunne endda få et blik på det kommende Fifa World Cup 2010-spil. Bordfodbold var der også massere af i flere størrelser, så der var rigtig mange gode tilbud, hvis du af mærkelige årsager ikke skulle spille med i turneringen eller var røget ud.

 

FIWC_CPH_nr4

FIWC_CPH_nr5

Selvom der var mange tilbud til denne FIWC-kvalifikation, så var det Fifa 10-kampene, som var hovedattraktionen. Ikke nok med at der var stillet massevis af pods op til at få turneringen afviklet, så var der også lavet en stor scene til de vigtige og mest spændende kampe. I gruppespillet var der en enkelt gruppe som kom i søgelyset, hvor alle kampe skulle spilles før noget var afgjort. Her kunne Dennis Nordenbøl kun se til og håbe på at resultatet faldt ud til hans fordel i den sidste kamp, da han havde tabt til den ene og vundet over den anden. Da det sidste dommerfløjt lød, stod kampen 2-1 til en skarp svensker. Svenskeren havde brug for at vinde med mindst 4 mål for at gå videre og hans modstander skulle bare have et uafgjort. Dermed kunne Norden ånde lettet op, for han var gået videre til playoffs.

Så skete det som alle på Team GamersLounge havde frygtet. Playoffs skulle igang og vinderne af de enkelte grupper kunne kigge op på storskærmen, og se hvem de skulle møde. Her blev Adels og mit mareridts-scenarie til virkelighed. I første playoff-runde skulle vi møde hinanden og dermed ville det første håb fra GamersLounge være ude. Adel og jeg tog plads på den store scene og gjorde os klar til kampen, som skulle beslutte hvem der fortsat skulle vise GamersLounges fane.

 

FIWC_CPH_nr3

Her blev det meget tydeligt at Adel var godt igang. I løbet af meget kort tid førte han 2-0 og for mig var det nu op ad bakke, da jeg skulle til at lægge pres på. Det gjorde jeg og i slutningen af anden halvleg var Adel nødsaget til at begå straffespark, da jeg spillede mig helt fri til en chance. I anden halvleg måtte jeg lægge yderligere pres på, hvilket førte til at mit forsvar ikke stod så godt på banen. Det udnyttede Adel og så stod kampen 3-1. Der skulle dog mere til at slå mig ud, og 75ende minut udnyttede jeg en målmands-fejl fra Adels side og med et skud fra ca. 30 meters afstand bragte jeg kampen på 3-2. Efter et hektisk afslutning på kampen var det også resultatet og Adel kunne fortjent fortsætte i turneringen.

 

FIWC_CPH_nr6

Sebo spillede en flot turnering, men heldet var ikke på hans side denne dag. Efter at være gået videre fortjent i playoffs på straffespark, måtte han desværre få smidt et nederlag i hovedet. I en kamp hvor han ellers havde styr på sin modstander, fik stolpen stor opmærksomhed og var den del af fodboldspillet, som sendte en af storfavoritterne ud. På dette tidspunkt spillede Adel mod en af medlemmerne fra “fifa-familien” Meisner. Adel var bagud 2-0, men modsat mig fik han vendt kampen som endte 2-3 og så var Adel det sidste håb fra Team GamersLounge.

 

FIWC_CPH_nr7

Adel var med den sidste sejr, gået videre til det afsluttende gruppespil, som skulle afgøre hvem der skulle have en af de 2 pladser i den Nordiske Finale. Her skulle han i første kamp spille mod Wahed, som fik tilnavnet “The Kid”. En lille gut, der havde taget opmærksomheden hele dagen og havde slået nogle af de bedste spillere ud. Selvom Adel forholdvist hurtigt fik scoret mod Wahed, så skulle der mere til at slå “The Kid” ud. Det lærte Adel også, for pludselig var det ham der var bagud og selvom heldet generelt tiltede til Waheds fordel denne dag, så er der vist ingen tvivl om at han var dagens spiller. Wahed endte med at vinde kampen og gik senere videre til den Nordiske Finale, og dermed sluttede Adels dag.

 

FIWC_CPH_nr8

Her viste Wahed også storspil og slog blandt andet Mathias Funder, som blev nummer 2 til DM. Hele 7-1 lød sejren på. Det var dog ikke nok til at sende Mathias Funder ud, da han havde vundet sine 2 andre kampe og dermed fik en anden-plads, der gav en billet videre til de sidste kampe, på trods af at han faktisk havde en negativ målscore. Her mødte Wahed den nuværende danmarksmester Rasmus Kolding og han gjorde det, som ingen andre havde formået den dag. Med kløgtigt spil slog han nemlig Wahed ud af turneringen og det gav en semifinale bestående af 1er og 2er fra DM i Fifa 09. Mathias Funder og Rasmus Kolding skulle igen møde hinanden og spille om den ene plads i finalen. Her viste Fifa 10 sit lidt sjove ansigt, for da dommeren fløjtede kampen af, var det Mathias Funder, der kunne løfte armene. I finalen skulle han møde den svenske Ulf og med Bense og Anders Breinholdt som kommentatorer, skulle de to finalister vise, at de kunne fastholde koncentrationen, på trods af en masse larm og comedy i baggrunden. Det kunne Mathias Funder, som nu skal til Barcelona og vise de danske farver.

 

FIWC_CPH_nr9

Selvom Mathias Funder i sidste ende var vinderen af denne store kvalifikations-turnering, så er min personlige MVP helt klart Wahed “The Kid”, som på denne dag viste storspil og efter min mening var den bedste spiller på dagen. Det er bare ikke altid nok og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det er at se en som man udspillede fuldstændig, stå som vinder når dagen var omme. Sådan er gamet og mon ikke, vi får lov til at se mere til den unge Wahed i fremtiden.