En klassiker er vendt tilbage i ny indpakning. Her ser vi nærmere på det kommende spil i Quake serien. Byd stort velkommen til Quake Champions.

Hvis man var en ihærdig gamer tilbage i 1996, så vil man med garanti kunne sige at man kender til Quake. For Quake var et af de banebrydende skyde spil tilbage fra den gang. Det var kendt på sit ufattelige hurtige gameplay, og de ret så vilde våben.

Det var super sjovt den gang at spille i netværk (som for mange var nyt endnu), for der kunne man sidde sammen med vennerne, og spille imod hinanden på hver sin computer. For os i 2017, der er det jo en selvfølge at man kan det, men det var det ikke den gang. For der var det ret stort man sådan kunne sidde og spille imod hinanden.

Der var mange den gang der ikke havde PCére der kunne trække denne “hæsblæsende grafik”. Så man kan nok ikke løbe fra at man har spillet det med meget lav opløsning den gang sammen med vennerne i skolens computer rum.

Quake serien har (hvis I spørger os) kronen for at være det mest banebrydende spil inden for sin genre den gang. Ikke mindst fordi der var så meget fart på det, og det var så sjovt at spille sammen med vennerne. Det var ellers også tiden hvor Duke Nukem 3D, Doom også hærgede scenen. Men der er bare et eller andet der gør, at man bare husker Quake mest fra den gang.

Vi skriver nu 2017, så nu kommer det store spørgsmål: Kan Quake stadig nedlægge de andre skyde spil, og har det nok at byde på? Det korte svar er ”JA”. Men skal man pensle det lidt ud, så lad os lige kigge på Quake Champions en gang, og se hvad det har at byde på.

GamersLounge har nemlig været så heldige at være en del af den lukkede beta der netop har fundet sted, og der har vi kunne bruge en masse tid på at se spillet igennem.

Vi kan ikke give vores besyv på hele spillet, for det er der ikke adgang til, men denne beta har givet os et godt indblik i hvad Quake Champions har at byde os. Til at starte med var der 2 game modes som man kender alt for godt nemlig Deathmatch og Team Deathmatch. Vi vil ikke forklare det store omkring dem, for det kender vi jo allerede alt for godt til fra alle spil.

Da vi først kom ind i det første spil Quake Champions, blev man jo blæst tilbage til 1996 hvor man sad og spillede sammen med vennerne. For spillet er jo 100 % som man forventede det. Man jodler rundt og bliver skudt den ene gang efter den anden, og der er vildt fart på spillet. Det er jo lige som det var den gang.

Grafikken er dog ændret markant, og vi elsker det. Man skal lige spille det lidt tid før man lige er inde i det tempo der føres inde i Quake Champions. Men når man er kommet i gang med spillet, og har spillet det lidt, så går det faktisk ganske okay. Spillet har lige de værdier som det havde tilbage i 1996, men igen er det stadig en fair version af spillet der godt kan være bekendt at være en 2017 titel.

En anden game mode vi har haft tilgang til er ”Duel”, og det er ganske simpelt en duel mellem dig og en anden. Man har et hold bestående af tre champions, og med dem, så er det bare at nedlægge den anden inden du selv dør. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk ganske underholdende.

Quake Champions er selvfølgelig optimeret til 2017, både med grafikken og lyden. Og man har også set nærmere på hvad andre spil har at byde på nu, og lånt lidt derfra. Spillet har nemlig et herligt XP system, hvor man stiger i level alt efter hvor mange XP man har opnået. Og ikke nok med det, så har spillet også et væld af forskellige champions man kan spille med.

Hver champion har en masse udstyr man kan låse op for ved hjælp af blandt andet Loot boxes, som vi også kender fra mange andre spil. Der er en masse der gør en unik, og det er der ens samler gen går amok, og man bare må have fingrene i det hele. Man vil jo altid gerne skille sig ud fra flokken.

Der er ikke vild forskel på diverse champions, men der er dog en mærkbar forskel, som kan bringe en fordele i visse kampe. Du kan opnå disse champions ved at tjene mønter, og købe dem derfra. De mønter tjener man i kampe imod andre, og vinder du står du selvfølgelig forrest når der deles mønter ud.

Er man ikke den vilde fighter, så kan man allerede fra dag 1 købe dem for rigtige penge, og det er nok også der Bethesda tjener deres penge. Der er jo altid folk der er vilde med Pay 2 Win metoden, men denne her er ikke unfair for dem der ikke betaler. For de har jo selv samme muligheden hvis de slider lidt i det.

Quake Champions er annonceret til at blive et spil der er gratis at spille, og derfor bliver der denne betalings mulighed med rigtige penge, en løsning der skal holde spillet kørende. Det kan ikke ses som en vild Pay 2 Win metode, men bare en god hjælp for dem der vil have det lidt nemmere.

Vi ser frem til den fulde version af Quake Champions udgives, for det virker som et meget lovende spil, og indtil videre har det levet op til vores forventninger. Vi kender ikke udgivelses datoen endnu, men det er sat til at blive udgivet i år.