Batman er død, og det er op til hans tidligere protegeer, at gøre hans arbejde færdigt. Velkommen, til den mest kaotiske udgave af Gotham nogensinde.

Spillet er anmeldt på Playstation 5

Gotham Knights

Gotham Knights er det nyeste slag på tønnen, hvad angår Batman serien. Det er udviklet af WB Games Montréal og QLOC, som har formået at nytænke Batmans verden. Jeg er meget imponeret over, at tage udgangspunkt i et univers, hvor Batman er død, og hvor man spiller som 4 af hans protegeer – Batgirl, Red Hood, Nightwing og Robin. Batman efterlader “The Batfamily” klokketårnet “The Belfry”, som de kan bruge som HQ. Her møder vi sågar også Alfred, som hjælper til undervejs, som Alfred nu kan gøre det.

I spillet har man mulighed for, at vælge mellem Batgirl, Red Hood, Nightwing og Robin, som skal gå på missioner om natten. Undervejs løser man konflikter i gaden, på bedste vis – nemlig med en god gang øretæver. Gennem sin gennemspilning kan man låse op for et utal af forskellige evner, dragter og våben, som gør det endnu sjovere at dele tæsk ud, men det kommer vi tilbage til.

Spillet er delt op i nætter (Nights). Dette betyder, at der er en fast mængde opgaver man kan løse på en nat. Det har ikke indflydelse på historien eller andet, hvis man ikke løser de synlige problematikker der er at finde på sit kort – de forsvinder dog i næste nat, hvis man ikke ordner dem. Det eneste tab er noget Exp og lidt loot.

Undervejs, som spillet foregår låses der også op for sideløbende missioner, blandt andet Case Files, hvor vi møder kendte fjender fra Batman-universet. Disse missioner foregår sideløbende, og har ikke meget med det generelle plot at gøre. Det er et fedt afbræk for noget som kan føles trivielt, til tider.

Hvad menes der med trivielt?

Nætterne

Nætterne er har forskellige gøremål, og det skal lige nævnes at intet foregår på tid. Man kan bruge ligeså længe man har lyst. Der foregår nogle forbrydelser i bybilledet, som bliver begået af forskellige bander. Disse forbrydelser kan være overfald, hacking, indbrud, bankrøveri, bombetrusler, mord etc. For at stoppe dem, er der en fast opgave bundet til hver af disse konflikter. Man tæver forbryderne, man samler nogle ting, afholder dem fra at fortsætte osv.

Det går heldigvis hurtigt nok til, at det ikke bliver helt trivielt, men efter mange forbrydelser, med samme problematik og fjender, bliver det en smule trivielt og kedeligt. Jeg fandt mig selv kigge på kortet flere gange, og nærmest sukke over, de forbrydelser jeg havde til rådighed. Heldigvis, er der også “ikke-registreret” forbrydelser, som man kan støde på – endda ret ofte.

Disse er mindre omfattende, og drejer sig ofte om et overfald eller lign. Det føles lidt mere superhelte agtigt, at opdage to forbrydere plyndre end mand, for derefter at tæske dem.
– Dog kræver spillet faktisk, at man løser nogle af de registreret forbrydelser, for her får man nemlig resurser som kan bruges til udvikling af nye dragter og våben.

Men hvis vi rent praktisk lader være med at løse de registrerede forbrydelser, og starter en ny nat. Vil man pludselig få øje på – ikke noget. For at få nye forbrydelser på kortet kræver det at man tæsker fjender, og får informationer ud af dem. Dette kan gøres ved bare at tæske dem, eller finde informanten og så udspørge ham. Det skaber en god cirkel der flere gange er sjovere end kedelig.

Når det så kommer til øretæver, så er de 4 spilbare helte, helt forskellige. Hvilket er, super mega fedt.

Batgirl kan bla. hacke og bevæge sig under radaren på overvågning. Red Hood, bruger pistoler og skydevåben som primære kædeangreb. Nightwing er meget atletisk og flyver rundt blandt fjender, så han er svær at ramme, og Robin bruger teknologier, og har mange af Batmans kendetegnsmanøvre, såsom at hænge fjender op i loftet.

Hver karakter er meget forskellig, men stadig nemme nok at skifte i mellem. Min personlige favorit er dog Red Hood. Da han er super sej på afstand, og slår latterligt hård tæt på.

Som man bekæmper ondskab og løser okulte hemmeligheder, får man låst op for nogle Attribut Point. Disse point bruges til at udvikle Batfamiliens individuelle angreb, samt låse op for nye værktøjer, som er unikt for dem og passer til deres personligheder.

Gotham

Visuelt er spillet en ægte perle. Det ligner virkelig noget fra denne generations hardware muligheder. Der er flotte animationer, spændende ting i byen – så den føles levende, lyset er pænt. Det spiller bare.

Derudover, er denne version af Gotham den største der har været i et Batman spil. Dog betyder stort ikke altid noget suverænt. Byen kan virke meget ensformig, da gaderne ikke som sådan skiller sig ud fra hinanden. Der er landemærker og vigtige områder kendt fra Gotham-universet, men alle gader som forbinder byen kan godt ligne hinanden. Dog er dette ikke så vigtigt, da man tit bevæger sig rund fra forskellige forbrydelser, og ikke har brug for, at kigge nøje på bygningerne.

Indtil spillet gør det til en opgave, at kigge på bygningerne.

I spillet er der nemlig forskellige samleobjekter, som forsvundne Batarangs, landmarks, sider fra en bog etc. Nu er det pludselig en opgave man kan løse sideløbende i sin gennemspilning, at holde øje med disse ting. Det låser op for nogle resurser til noget grej, men er absolut ikke et must. Det er dog en glimrende måde, at få byen til at virke større og mere kompleks.

Der er også nogle challenges, som Knighthood, som giver hver karakter en unik måde at traverserer byen på – i en svævende/flyvende forstand. Ser du, før man opnår Knighthood, har man sin trofaste Batcycle og grapplinghook, til at komme omkring med. Men efter man låser op for karakterens “flyve-evne”, gør det rejsen gennem Gothams mørke meget, meget sjovere!

Det er ikke ligeså flydende som vi har set i andre spil, med traversering af byer – som f.eks. Spider-Man. Men i forhold til evnerne man ser i Batman universet, er dette helt fint.

Opsamling

Vi har snakket visuelt, mekanisk og dybdegående. Men rent fortællingsmæssigt er Gotham Knights en rigtig god historie, med overbevisende skuespil, godt udvalg af casting og fed pacing. Historien er mørk, grum og har en god del plottwists, som man KAN regne ud, hvis man følger godt med. Der er sågar også tidspunkter, hvor det bliver direkte skræmmende og fordrejet, hvilket jeg virkelig sætter pris på. Det er således også rigtig fedt, at stifte yderligere bekendtskab med andre Batman helte, som man ofte ser som en form for side-kick eller birolle.

Spillet behøver ikke en Batman og det behøver heller ej en Joker. Nej Gotham Knights formår at skabe en troværdig fortælling, med elskværdige karakterer, en reel trussel og en fed legeplads som man kan give tæsk i. Det er uden tvivl et af det bedste Beat’m’Ups i nyere tid. Og jeg vil mene alle skal give sig i kast, med 2022s udgave af Gotham City.

Tak til MI5 Communicatrion og Warner for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGlædelig Halloween fra FFXIV team 
Næste indlægReturn to Monkey Island – anmeldelse
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
gotham-knights-anmeldelseSpillet behøver ikke en Batman og det behøver heller ej en Joker. Nej Gotham Knights formår at skabe en troværdig fortælling, med elskværdige karakterer, en reel trussel og en fed legeplads som man kan dele ud af tæsk i. Det er uden tvivl et af det bedste Beat'm'Ups i nyere tid. Og jeg vil mene alle skal give sig i kast, med 2022s udgave af Gotham City.