Reach_00_590


Spiller du Halo Reach jævntligt er du nu godt på vej til at blive Lt. Colonel og dermed opnå de eftertragtede 1000 Gamerscore i Halo Reach. Der kommer selvfølgelig yderligere point sidst i november med DLC pakken. Så hvad skal vi få tiden til at gå med indtil da?

Ja helt åbenlyst kan du selvfølgelig begynde at kigge efter mange af de Easter Eggs (Påskeæg) som Bungie har gemt gennem hele kampagnen. Et easter egg er en lille ting som udviklerne har gemt til de meget ihærdige spillere. Mange havde håbet på flere skulls (kranier) men denne gang har Bungie valgt at efterlade Data Pads forskellige steder i kampagnen.

Det lyder måske trivielt og nærmest kedeligt, altså lidt som at samle flag i Assassin’s Creed. Det er det slet ikke. Hver enkelt Data Pad afslører mere om planeten Reach’s fascinerende historie. Der findes i alt 19. De første 9 findes i hver del af kampagnen uanset hvilken sværhedsgrad du spiller på. De resterede 10 kan kun findes hvis du spiller på sværhedsgraden Legendary. Af alle disse er den som er sværest at finde helt sikkert nummer 10.

Data Pad 10
Data Pad 10 findes i missionen Winter Contingency få sekunder efter du hopper af Falcon’en. Der er en Elite med Active Camo som løber fra den lille runde bygning ned mod stien til højre i banen. Din opgave er at skyde ham inden han forsvinder. Det kræver, at du springer af Falcon’en, skifter til pistol, løber frem og skyder et magasin i Eliten – skifter til riffel og dræber Eliten nederst på stien. Indrømmet det er svært, men ikke umuligt som jeg viser i video’en nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=CoMsz57spXU

Vil du gerne have hele historien omkring Reach findes der en glimrende beskrivelse af placeringen af alle 19 Data Pad’s hos Games Reactor. Her er linket direkte til beskrivelsen.

1.000.000 point i Firefight
Nu skal jeg ikke gøre mig helligere end paven, så selvfølgelig har jeg også brugt custom games, altså brugerdefinerede opsætninger af spillet, til nogle achievements. Det er kun sportsfolk og idioter som hopper over hvor gærdet er højest! Så mangler du stadig at opnå 1 million point i Firefight så vil jeg anbefale dig at hente denne bane. Det har 190.000 andre også gjort. Den er også glimrende hvis du skal dræbe rigtigt mange på kort tid.

Andre easter eggs
Der er et par andre Eastereggs som jeg synes er værd at nævne. Når du gennemfører banen New Alexandria skal du på et tidspunkt ind i en bygning som har samme opbygning som multiplayer banen Reflection. Hvis du løber op af trapperne til højre finder du en soldat i et indhak som sidder med sin Magnum pistol og overvejer selvmord. Strengt taget er det ikke et easter egg da han findes uanset sværhedsgrad og uden at du gør noget specielt. Der er faktisk en tilbagevendende ting fra Bungie. I ODST kunne du finde en soldat som sad på gulvet og klagede over at Covenants var som løver, tigre og bjørne. Sjovt er det stadigt.

 

En af de bedre ægte easter eggs er på banen ONI altså mission 3. Her får du mulighed for at køre ræs i warthogs. Du skal spille missionen i co-op. Start fra Rally Point A og lad den ene spiller gå højre rundt til en gruppe sten med udsigt over vandet lige før AA kanonen. Den anden spiller går til venstre og bag om det andet objektiv for banen, til den frosne vandfald. Står hver spiller det rigtige sted kommer teksten ”Press X to open door”. Trykker begge på X samtidig starter er racerløb mellem de to spillere. Der er flere detaljer i video’en nedenfor.


http://www.youtube.com/watch?v=ovafv-sxUQ8


Den sidste som er meget sjov er på New Alexandria. Du skal på et tidspunkt ind og slukke et jammer tårn på en natklub. Flyver du tilbage til hospitalet og lidt ned finder du igen en hemmelig knap. Der sker intet hvis du trykker på den. Når du vender tilbage til natklubben er dansegulvet fyldt med dansende Covenants. Selv når du begynder at skyde bliver de ved med at danse. Du kan endda ændre melodien ved at finde den anden skjulte knap ved hospitalet. God fornøjelse.

http://www.youtube.com/watch?v=XxuLOpuKTPw

Halo Reach rapport uge 42