Under PlayStation’s E3 konference, blev Horizon: Zero Dawn annonceret af den tidligere Killzone udvikler, Guerilla Games. Spillet har været undervejs i 4 et halvt år nu. Det ses tydeligt at der er lagt mange kræfter i at presse grafikken, som udvikleren også er kendt for. De har endda udtalt at dette vil være deres hidtil største og mest ambitiøse spil til dato. Men hvad går spillet egentlig ud på?

Horizon: Zero Dawn finder sted i en post-apokalyptisk verden ca. 1,000 år efter en katastrofe, der har sendt menneskeheden langt tilbage, teknologi mæssigt. Naturen har taget alt tilbage. Storbyer ligger i ruiner og er blevet til jungler osv. Det er robotter/maskiner der styre verden og mennesker er nederst i fødekæden. Man har været nødt til at danne stammer og kæmpe for at overleve.

I spillet tager man styringen over Aloy, en 20 årig kvinde der er “maskin jæger”.  Hun er en fantastisk jæger og den bedste i hendes stamme. Hun er hurtig og strategisk anlagt, hvilket er en stor fordel når man skal nedkæmpe de store “maskiner”!.

Som den store trend efterhånden er i spil, så følger Horizon: Zero Dawn trop i åben-verden genren. Det er én stor sammenhængende verden, med stor variation i de maskiner man møder i vildmarken. Den lille bid af gameplay der blev vist frem under konferencen var i Pre-Alpha stadiet, men udviklerne har presset alt hvad de kan i forhold til grafik såvel som teknologisk.

Nogle har allerede været så heldige at kunne teste spillet af under E3 og en twitter brugere ved navn Shinobi602, har teaset lidt af hvad vi kan forvente ellers. Her nævnes at spillet kun har en Single Player del. Der vil være et dynamisk vejr system og en dag / nat cyklus, hvilket lyder helt fantastisk.

Du kan gense gameplay traileren her, i vores opsamling fra Sony PlayStation’s Pressekonference

Horizon: Zero Dawn står til udgivelse i 2016 eksklusivt til PlayStation 4