Vi kunne for omkring 1½ uge siden fortælle at Klassiske Konami spil lavede et stort comeback på vores nuværende generation af computere. PR Nordic og GOG har givet os muligheden for at se nærmere på disse herlige titler.

Noget som holder de gode gamle gamere kørende er klassiske spil. Og når vi siger Konami, så er der mange gamere af den ældre generation der nemt kan nævne mindst 5 titler de er vilde med. En ny samling af 8 Konami spil er landet hos GOG. Vi lister lige op hvilke spil der er tale om:

  • Metal Gear
  • Metal Gear Solid
  • Metal Gear Solid 2: Substance
  • Castlevania
  • Castlevania II: Simon´s Quest
  • Castlevania III: Draculas Curse
  • Contra
  • Super C

Så som man kan se, så er det 8 kæmpe titler vi har fat i her. Metal Gear spillene køber man hver for sig, men de resterende 5 spil kommer i en samlet pakke ved navnet Konami Collectors Series: Castlevania & Contra. Så vi ser lidt på spillene på samme måde som de er landet i denne ”nye” serie.

Konami Collectors Series: Castlevania & Contra

Vi starter ud med denne herlige samling af spil. Er man inkarneret Konami fan, så er det meget svært at lade være med at komme i tanke om de super fede Contra spil.

Contra er kort og godt skydespil på den fedeste platform måde. Forskellen på de 2 spil er ikke vild. Men alligevel har begge spil trukket en kæmpe fanskare. Jeg kan huske at jeg har spillet dem meget den gang de havde deres storheds tid. Noget der dog kommer bag på mig som 40 årig er at ens reflekser bare ikke er som de var den gang. Eller rettere sagt, det kommer ikke bag på mig, for jeg oplever det stort set hver gang jeg spiller alle retro klassikerne. De virkede bare nemmere den gang.

Er man mere til pisk og en god omgang monster tæsk, så er det Castlevania man skal have fat i. De 3 Castlevania spil der er i denne samling udkom i løbet af 3 år. Og det mærkes uden tvivl også. Lidt på samme måde som med Contra, der er det 3 ”ens” spil man har fat i. Men det gør ikke noget for man kan aldrig få for meget af Castlevania spillene. De er dybt underholdende og der er god levetid i dem.

Metal Gear

Det første møde med den gode gamle Solid Snake er startet. Dette er det første eventyr med denne kommende helt. Man havde på Konami nok ikke regnet med at spillet skulle blive så stort i den kommende serie. Men det er altså her at det hele startede.

Metal Gear Solid

Mit første møde er dog ikke med Metal Gear, da jeg først kom ind i serien da Solid kom med i titlen. Da jeg spillede det i de gode gamle dage på min PlayStation var jeg lidt skeptisk over for den type agent spil. Men den gang var det ret nyt men stadig noget som alle gerne vil have en bid af. Spørger I mig, så er Metal Gear Solid det som startede den kæmpe hype omkring den type spil i den årrække. Der er altid delte meninger om det da vi har hver vores syn på sagen. Kan med det samme sige at Metal Gear Solid stadig holder i 2020.

Metal Gear Solid 2: Substance

Når vi snakker Metal Gear Solid 2, så er det selvfølgelig Sons of Liberty man kender. Men med dette gensyn der får vi hele pakken. Substance indeholder en masse ekstra. Det som jeg personligt vil bruge mest tid på er de mange VR missioner der er i Substance. Der får man nemlig hele pakken med 350 VR missioner. Dette er nok til at spillet er alle pengene værd.

Gensynet med alle de klassiske Konami spil var en fornøjelse. Selvom spillene er gennemspillet nok til at skrive denne artikel, er det ikke sidste gang de er spillet. Det er klassikere der er kommet for at blive.

Vi takker PR Nordic for at give os muligheden for at opleve disse 8 herligheder.