homeland-season-5 (1)

I Homeland følger man CIA-agenten Carrie Matheson (Claire Danes) som har det bedst i alverdens brandpunkter, hvor hun gør alt hvad hun kan for at undgå at terroristerne får fodfæste i vesten og USA. Privat kæmper hun med en bipolar lidelse som uundgåeligt påvirker hendes personlige liv og relationer. Sæson 5 af Showtimes intense CIA drama Homeland tager denne gang publikum med til Europa. Showet er skabt af folkene bag tv-hittet 24 og i denne femte sæson vender adskillige kendte personer tilbage Saul Berenson (Mandy Patinkin), Peter Quinn (Rupert Friend) og Dar Adal (F. Murray Abraham) bare for at nævne et par stykker. Det skal dog siges at før man ser sæson 5, vil det være en god ide i det mindste at have set sæson 4, ideelt hele serien ellers mener jeg at man vil have store problemer med at følge med.

homeland-season-5 (2)

Der er gået et par år siden sæson 4 og karakterne vi har fulgt indtil nu, er hver især i gang med et nyt kapitel af deres liv. Vi befinder os i tiden efter Edward Snowdens afsløringer og cyber kriminalitet er nu på alles radar og er også en af de bærende elementer i sæson 5. Showet har flyttet fokus væk fra US og foregår nu primært i Tyskland med afstikkere til Mellemøsten når der vises flashbacks. Omgangspunktet for serien er stadig Carrie Matheson som nu arbejder i den private sektor, men trods gode intentioner om at lægge CIA bag sig vender hendes fortid stærkt tilbage og før hun får set sig om er hendes liv i farer og hun er rodet ind i et større komplot om terror i Europa.

homeland-season-5 (3)

Homelands store succes verden rundt bør nok tilskrives de ekstreme begivenheder serien portrætterer, ofte spejlende virkelige trusler mod det vestlige samfund skildret realistisk. Figurenes menneskelighed er truet af deres mere ekstreme handlinger og ofre. Claire Danes portrættering af Carrie bringer en utrolig grad af sårbarhed over hendes rolle som giver dybde og balance, mens hendes karakter dykker ind i de mørkere og ofte moralsk forkastelige aspekter af den menneskelige natur, når hendes karakter bliver skubbet ud i ekstremerne. Man kunne sagtens have stoppet serien efter denne femte sæson, for de fleste løse ender bliver afsluttet og sæsonen afsluttes uden den helt store cliffhanger, men Showtime har allerede annonceret en sjette sæson. Jeg vil bestemt fortsætte med at følge serien, men er spændt på hvordan serien fortsætter da visse ting som afsluttes i sæson fem har været centralt for serien før. Når den nye sæson skydes i gang i oktober skal jeg nok endnu engang være at finde foran fjernsynet.

homeland-season-5 (4)

Når snakken falder på den tekniske side af udgivelsen må jeg indrømme at der ikke rigtig er noget negativt at komme efter. Billedet fremstår flot og skarpt med en god farvedybde og detaljegraden i billedet er også som man forventer det af en blu-ray udgivelse. Serien kommer selvfølgelig med et DTS-HD Master 5.1 lydspor og taget billeddelen i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op for de forskellige elementer når der er action i scenerne. Dialogen som er et vigtigt element for filmen går rent igennem, og overdøves ikke af førnævnte action elementer som er ligeledes vigtige. Det eneste man reelt kan klantre denne udgivelse for er mængden af ekstra materiale som er holdt ved et absolut minimum, hvilket er en skam da man ville mene at der bør være en masse ekstra at fortælle om ved en serie som denne.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNBA Live 16 snart tilgængeligt med EA Access
Næste indlægRazer Blackwidow X Chroma anmeldelse
Jeg har lige siden 89 hvor jeg fik en C64 i julegave, været fanget af den verden man nemt drages ind i når man sætter sig foran skærmen for at spille. Jeg har siden prøvet alverdens konsoller, lige fra den populære NES til de håndholdte og er nu ovre i den nye generation hvor der står PS4 på konsollen. Dog trækker PC'en stadig men det er jo også synd at binde sig til kun en platform!
homeland-saeson-5-anmeldelseSæson 5 holder absolut dampen oppe og er en af seriens bedste sæsoner til dato. Fans af serien vil uden tvivl blive underholdt og serien føles på ingen måde træt og sløv så vi ser spændt frem til oktober når sæson 6 skydes i gang.