Når det gælder store action og sci-fi film, er der ikke noget der sælger bedre end superhelte. Marvel har gjort et fænomenalt arbejde i at levere film efter film med et stort univers der binder alle deres fantastiske helte sammen. DC har prøvet at gøre kunsten efter og med deres seneste film Justice League, har de prøvet at gøre Marvel kunsten efter. Desværre er filmen præget af det ene problem efter det andet. Den har sine lyse punkter, men det er bestemt en film der deler vandende. Vi har taget et kig på blu-ray udgaven af filmen og her er vores anmeldelse af Justice Legue.

Justice League samler de superhelte vi er blevet præsenteret for i de seneste DC film. Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og The Flash sparker endelig helte-røv sammen i én samlet film. Man of Steel startede rejsen efterfulgt af Batman v Superman: Dawn of Justice og til sidst Wonder Woman. Wonder Woman filmen var rigtig godt skruet sammen og anmelderne var ville med historien og stilen. Mange havde håbet at det kunne vise en lysere fremtid for DCs samlede univers af superhelte . . . men så udkom Justice League.

Filmen handler om den kære gruppe af helte, der må stå sammen for at bekæmpe Steppenwolf. Han har til hensigt at overtage jorden og omdanne alt til et levende helvede med lava og ild overalt. Batman tager rundt for at overtale de forskellige superhelte, for at de må stå sammen i kampen om jordens frihed. Superman er et no-show eller er han?

Visuelt er Justice League rigtig flot på visse tidspunkter og andre gange knap så meget. Den meget onde Steppenwolf ligner noget der mest høre til i et spil og ikke en film. På mange punkter ligner filmens CGI noget der er lavet i hast og som der aldrig blev lagt meget arbejde eller kærlighed i. Det samme gælder filmens historie og stil.

Hvis man har set Batman vs Superman: Dawn of Justice, så ved man at Superman led en forfærdelig død til sidst. Hans død skabte massiv sorg og mening i filmens univers. Det dannede grund for at Justice League skulle samles og der stod pludselig mere på spil. Men her i “Justice League” filmen, bliver Superman genoplivet uden tøven. Det virker forhastet og dermed er det der gjorde Supermans død så betydningsfuld, blevet gjort til skamme. Det værste er karakterernes og filmens univers nærmest ligegyldige reaktion til at Superman er tilbage. Noget af det første Lois Lane siger til Superman er “du dufter godt”. Manden har været død i flere måneder og det er den første reaktion hun kommer med?

Filmen har mangler, det er svært at benægte. Zack Snyders version blev aldrig til noget og filmen led meget under Joss Whedon og filmselskabets direktion. I de sidste par film i DC universet, har tonen virket meget mørk og råt. I Justice League har man forsøgt sig med en mere lys og humoristisk tilgang, som på visse tidspunkter virker malplaceret. Der er en del dårlige jokes og ikke mindst dialog. Linjen “Do you bleed?” bliver brugt som en form for call back til kampen i Batman v Superman: Dawn of Justice, men det virker fladt. Der hvor filmen dog skal have ros er hver superhelts egne scener. Man ser bla. Aquamans hjemsted under vandet, hvilket er fedt at se i en live action film. The Flash har også mange fede sekvenser, og selvom han virker barnlig og usikker, så giver han en god dynamik til gruppen.

Der er lidt ekstramateriale på disken, med bla. et indblik i produktionen bag og filmens karakterer. Noget af det der kan undre en lidt, er manglen på kommentar fra instruktøren selv, Zack Snyder. Selvom han måtte forlade produktionen før tid grundet familie problemer, blev filmen drevet videre af Joss Whedon. Men han er heller ikke at finde i nogle af klippene i filmens ekstramateriale. Det virker besynderligt.

Justice League filmen kunne have været meget bedre. Nogle kan lide den og for andre er det ren afsky som man kan læse af kritikere på nettet. Jeg ligger midt imellem. Selvom det er svært ikke at rive sig håret og krumme tæer over visse scener, så er det alligevel fedt at se de superhelte man er vokset op med i en liveaction film. Da filmen ramte biograferne sidste år fik den massiv kritik og det samme gælder for udgivelsen nu. Mange havde håbet på et Zack Snyder Cut af filmen, men om den nogensinde ser dagens lys er minimale. Man kan kun håbe at DC snart tager ved lære og strammer op om de næste film i rækken så som den kommende Aquaman film. Vi krydser fingre for det bliver bedre.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSplyce sikrede sig tredie pladsen i LCS EU Spring 2018
Næste indlægEn ny Pokémon dukker snart op
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
justice-league-anmeldelseJustice League filmen kunne have været meget bedre. Nogle kan lide den og for andre er det ren afsky som man kan læse af kritikere på nettet. Jeg ligger midt imellem. Selvom det er svært ikke at rive sig håret og krumme tæer over visse scener, så er det alligevel fedt at se de superhelte man er vokset op med i en liveaction film. Da filmen ramte biograferne sidste år fik den massiv kritik og det samme gælder for udgivelsen nu. Mange havde håbet på et Zack Snyder Cut af filmen, men om den nogensinde ser dagens lys er minimale. Man kan kun håbe at DC snart tager ved lære og strammer op om de næste film i rækken så som den kommende Aquaman film. Vi krydser fingre for det bliver bedre.