Nogle af de store amerikanske spilmedier har været et stop forbi Nintendo’s amerikanske hovedsæde og fået sig en snak med COO of Nintendo America Reggie Fils-Aime – og fået smidt en lidt underligt udseende håndholdt konsol imellem hænderne. Navnet er 2DS.

Og det er ikke bare udseendet der er underligt i denne sag. Nintendo går væk fra deres meget omtalte 3D effekt uden briller, hvilket for mange er ensbetydende med et skridt tilbage i udviklingen. Denne konsol har mistet 3D effekten, kan ikke klappes sammen som de forgående fra Nintendo og lyden fra højtaleren vil være i mono – dog stereo med hovedtelefoner eller eksterne højtalere. Prisen vil desuden, ifølge Nintendo, ligge lavere for at lokke nye kunder til – inklusive familier med børn, hvor enten prisen eller den omtalte skadelige 3D effekt hidtil har holdt dem væk. Jeg ville dog være nervøs over den mindre beskyttelse som denne konsol har i og med at den ikke foldes.

Denne nye spillemaskine kan afspille både 3DS og DS spil og skærmen er samme størrelse som den regulære 3DS og vil, som navnet 2DS tydeligt antyder, ikke rendere 3D effekten – Nintendo fortæller dog at den kan tage billeder i 3D, og disse billeder kan så overføres med et hukommelseskort til eksempelvis en 3DS der kan vise billederne i 3D. Maskinen vil selvfølgelig også indeholde Streetpass funktionen.

Den oplyste pris fra Nintendo ligger på 130 amerikanske Dollars, altså omkring 730 kroner, men det engelske GAME har lagt 2DS op på deres site til 110 engelske Pund, hvilket lander på 950 kroner. Når man kigger på den nuværende pris på 3DS, ja selv XL versionen som ifølge spilpriser.dk ligger så lavt som 1.400 kroner, så har jeg svært ved at se hvor meget man kan spare – udover dit barns øjne selvfølgelig. 2DS bliver lanceret til oktober i en blå og i en rød udgave som vist foroven.