Kirby har snart premiere på Nintendo Switch. Vi ser nærmere på denne lille helts første optræden på Switch.

Det var til stor glæde for mange da Kirby Star Allies blev annonceret til Nintendo Switch. For dette betød nemlig at Kirby som er en meget kendt figur hos Nintendo, slog sin vej forbi Switch.

Vi kan med det samme sige, at du får et Kirby spil som du ikke har set før. Du er nemlig ikke kun denne lille lyserøde inhalerende fætter. Nej du har en masse nye venner du kan tage med på tur, når du skal ud og feje alle de onde magter af banen.

Når vi siger du skal tage på tur med dine nye venner, så bliver det kun til din fordel. Mange af de fjender du møder på din færd imod det onde, er nemlig fjender du kan tage magten over. Det betyder at du kan fortrylle dem til at være en del af dit lille hold på maks 4 af gangen.

Så nu står du i det dilemma, om du skal spille med din Switch som ven, eller dine IRL venner. For de kan styres af Switchén eller via spillets fede Co-Op funktion. Begge dele er super sjovt, og kan varmt anbefales.

Alle dem du møder som du kan ”overtale” til at blive en del af holdet har hver sine unikke kræfter der kan bruges. Disse kan være tilfældigt gode i alle situationer, men der er så enkelte steder, hvor du skal bruge en hvis evne for at komme videre. Det er specielt i bonus banerne dette kommer på tale.

Nu kommer der så et twist vi ikke lige havde set komme. For vores lille lyserøde inhalerende ven kan nemlig også få andre kræfter end hans såkaldte suge evne (eller hvad vi nu skal kalde den). De kræfter som de forskellige har, kan Kirby nemlig også overtage.

Så fremover når man spiller Kirby Star Allies, vil man se Kirby i helt nye uvante situationer. Man ender nok ud med som vi, med at bruge de andre kræfter mere end den man er vandt til Kirby har. Vi er vilde med denne nye tilgang til spillet, for det giver spillet en helt ny vinkel og nye muligheder.

Nu da det er en Kirby titel på en ny og forbedret platform, så forventer man også mere af den grafiske del. Og lige meget hvor meget vi kan tillade os at forlange af Kirby Star Allies, syntes vi at spillet leverer varen. Spillet har en vildt farverig verden, og den er lige i skabet. Der er meget variation i hvordan de forskellige verdner er bygget op, og stemningen er i top. Vi har selvfølgelig med det smukkeste Kirby spil at gøre, og håber på at der er mere i den stil på vej.

Der er også en fed detalje som man ikke kan undgå at ligge mærke til som gammel Kirby spiller. I nogle af bonus banerne der er, får vi lyden fra de gode gamle Kirby spil. Dette lille tiltag er vi vilde med, for det giver spillet lidt ekstra (som der dog ellers er rigeligt af).

Kirby Star Allies er et spil som byder på et utal af timers gameplay. For det første er selve historie delen vildt stor. Og når vi siger stor, så mener vi det. Der er ud over et hav af baner og verdener at vælge imellem, en mulighed for at få ens samlergen helt op at ringe. Der er så mange ting der kan samles i spillet for at gennemføre det 100%. Og det bliver med garanti ikke kedeligt.

En ny standard er sat. Kirby Star Allies løfter barren for hvordan et rigtigt platform spil skal være. Kirby Star Allies er som skabt til Nintendo Switch, og vi håber der kommer mere af den slags.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSpeciel amiibo til Dark Souls Remastered
Næste indlægSuper Seducer: How to Talk to Girls anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
kirby-star-allies-anmedelseEn ny standard er sat. Kirby Star Allies løfter barren for hvordan et rigtigt platform spil skal være. Kirby Star Allies er som skabt til Nintendo Switch, og vi håber der kommer mere af den slags.