Siger man Nintendo er det svært ikke at tænke på Mario. Nu kan vi snart tilføje en ”ny” Mario titel til det store Switch katalog.

På fredag udgives New Super Mario Bros. U Deluxe til Nintendo Switch. Der er måske nogen der syntes de kender denne titel ret meget. Det er også ganske korrekt, for dette er en såkaldt genudgivelse af New Super Mario Bros. U som udkom til Wii U i dens storheds tid.

Det er jo populært at lave genudgivelser af spil på Nintendo Switch. Og hver gang man får sådan en genudgivelse, er der altid mere end den originale version. Og det vender vi selvfølgelig tilbage til.

Spillet ligner sig selv, og man kan ikke andet end at holde af det hvis man er Mario fan. Der er en masse baner at gå i gang med. Og det er som altid lige til at gå til. Spillet i sig selv minder en del om den opskrift man brugte i Super Mario Bros. 3.

Men ud over det er samme opskrift der er brugt er spillet et helt nyt spil med en masse nye påfund. Historien gider vi ikke gå ret meget op i. For det er lige som det plejer med Mario skal redde prinsessen fra den onde Bowser og hans kumpaner. Den eneste forskel denne gang er han tager prinsessen til fange i hendes eget slot.

Så nu kan Mario, Luigi og hans venner redde prinsessen endnu en gang. Vi kender jo historien alt for godt, men man kan jo ikke andet end lige at genspille det endnu en gang for at opleve alle de fede baner.

Og nu da vi er inde på alle de baner, kan vi løfte sløret for at der er hele 164 baner. Så man kommer ikke til at kede sig lige med det samme.

Luigi tager nu hovedrollen i hans eget spil!

 

Til dem som spillede New Super Mario Bros. U på Wii U, kan nok godt huske spinoff titlen New Super Luigi U. For dem som ikke kan huske det, så er det lige som New Super Mario Bros. U, dog uden Mario. Så dette kan ses som et spil hvor Luigi er hovedpersonen.

Denne herlige titel får man også med når man køber New Super Mario Bros. U Deluxe. Så man kan sige at der er noget for pengene her. Banerne der er i spillet her er de samme som i Mario delen dog med et lille twist.

Luigi hopper nemlig højere og står ikke lige så fast som hans kære bror gør. Dette og banernes sværhedsgrad gør at dette faktisk er et spil helt for sig selv. Vores anbefaling lyder på at gennemføre Mario delen først, og så tage en tur i manegen med Luigi bagefter. I vil ikke fortryde det.

Hvis man spiller New Super Mario Bros. U Deluxe og ikke gider at spille det selv, er der råd for det også. Man kan nemlig spille helt op til 4 på samme tid (hvor det dog var 5 i den originale version). Hvis du kan få 3 venner hjem og spille med skal det prøves.

Det er Super Mario på en helt ny og sjov måde. Det gør ikke spillet nemmere at være flere, men det er meget sjovere. Men det skal lige siges at det kun er lokalt dette er muligt. Nintendo har af en eller anden grund ikke lavet en online model hvor man kan spille med vennerne. Men mon ikke de bare sørger for vi får en masse sofa Co-Op i stedet for.

Ud over de 2 hoved spil, er der også et par småspil som er værd at prøve. Man kan nævne nyt hele tiden, men det vil vi ikke bruge tiden på, for det skal bare opleves.

Hvis denne start med New Super Mario Bros. U Deluxe er standarden for 2019 bliver det et vildt år. New Super Mario Bros. U Deluxe er et spil der skal stå i enhver Switch samling. Der er en hulens masse levetid i spillet og der er altid en masse der lige skal udforskes i spillet.

New Super Mario Bros. U Deluxe er stemningsfuldt, flot og hyggeligt. Så selvom man har spillet de originale spil, er dette stadig et spil man lige kan gennemspille endnu en gang.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægKan din PC trække Anthem?
Næste indlægOlliOlli annonceret til Switch
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
new-super-mario-bros-u-deluxe-anmeldelseHvis denne start med New Super Mario Bros. U Deluxe er standarden for 2019 bliver det et vildt år. New Super Mario Bros. U Deluxe er et spil der skal stå i enhver Switch samling. Der er en hulens masse levetid i spillet og der er altid en masse der lige skal udforskes i spillet.