Vi skal helt tilbage til Oktober sidste år, hvor den store dag endelig kom hvor Nintendo Switch blev annonceret. Gamer verdenen blev sendt helt på den anden ende, for det de så kunne jo ikke passe. Men nu er Nintendo Switch her, og det passer hvad de lovede os.

Nintendo Switch er den nye store satsning fra Nintendo, og som alle ved, så vil de gerne prøve noget nyt og give os noget som vi ikke har set før. Det må man også sige de har. For denne konsol er en hybrid konsol, som ikke kun er en hjemme konsol, men også en håndholdt konsol som man kan tage med når man er på farten.

Vi har med stor forventning ventet på udgivelses dagen af denne herlige gadget, og ikke mindst til dagen før hvor vi fik denne herlige konsol ind på vores redaktion. Vi vil nu se lidt nærmere på selve konsollen, og et ekstra sæt Joy-Con controllere i denne anmeldelse.

Først og fremmest, så vil vi lige ”kede” jer lidt med de tørre facts om denne konsol, og hvad vi har i vente, men vi vil fatte os i korthed. Pakken man får når man køber en Nintendo Switch indeholder følgende:

  • Selve konsollen
  • Håndkontrollerne Joy-Con (L) og Joy-Con (R), Joy-Con grip (til at sammensætte de to Joy-Con til en håndkontrol)
  • Et sæt Joy Con-håndledsremme
  • Nintendo Switch dock (der holder selve konsollen og tilslutter den til tv’et)
  • HDMI-kabel og strømforsyning

Og selve konsollen har en skærm på 6.2” multi touch skærm med en opløsning på 1280*720. Hvis I vil have flere af disse ”tørre” facts så kan I klikke her.

”3 måder at bruge sin Nintendo Switch på”

Lad os ligge ud med lidt grundlæggende om denne konsol, så dem der ikke kender det store til den ved hvad den har at byde på. Da dette er en hybrid konsol, så er der flere måder at bruge den på, og den remser vi kort op her:

Som konsol: Man kan først og fremmest bruge den som en ganske normal hjemmekonsol hvor man kan sætte den til sit TV via den docking station der er med til den.

Håndholdt: Man kan tage den med på farten og bruge den som en ganske normal håndholdt konsol. Så lige meget hvor du vil spille, så kan du tage din Switch med dig.

Tabletop: Og når du tager den med dig, så kan du klikke de Joy-Con controller som sidder på hver sin side af skærmen af, og dele dem med en ven så I kan spille 2 sammen (eller flere hvis I har flere controllere).

Muligheden for at spille sammen med andre er i højsædet med Switch. For man kan linke op til 8 konsoller sammen lokalt. Og online universet er også en mulighed hvis du ikke kender så mange der har en Switch. Så lige meget hvad så er mulighederne mange.

“Joy-Con controllerne er jo geniale!”

Noget vi har bemærket når Nintendo kommer med en ny konsol, er at de altid lige skal lave noget nyt som verdenen ikke har set. Og det har de gjort endnu en gang. For ikke nok med de har lavet en konsol som overgår alt hvad man kan ønske sig, så er der også de vilde Joy-Con controllere.

Man kan både bruge dem på konsollen, klikke dem af, eller bruge dem sammen med det medfølgende Joy-Con grip der gør det minder om en ”rigtig controller”. Som man kan se så er de lidt specielle de Joy-Con, men de er faktisk meget praktiske. Og de har et vælg af funktioner. Vibrationen i dem er jo vild, og man kan mærke stort set alt i dem, med denne nye HD vibration der er i dem. Vi er imponerede over det!

Ud over den vilde HD vibration, så er der også en vild bevægelses sensor i den. For lige meget hvordan du vender og drejer controlleren ved den præcist hvor du har den og hvordan du holder den. Det finder man ud af når man spiller 1-2-Switch som er spillet der viser alt hvad de Joy-Cons kan.

En lille ting der kan trække lidt ned når man bruger Joy-Con controllerne er Joy-Con remmene. Måden man kan monterer dem på er jo genial. Men man kan desværre godt slås lidt med at få de remme af igen når de er sat på. De har en lækker låsemekanik med en knap man kan trykke på når den er låst op til det. Men man kan desværre tit opleve kampe med at få dem af i kampens hede.

Nu når vi er ved Joy-Con controllerne, så hvis I vil have fingrene i et sæt mere, så kan vi råde jer til at gøre det nu. For gør man det nu, så kan man i en begrænset periode få dem inklusiv spillet Snipperclips. Og det vil vi lige fortælle jer kort om, for det har vi også været så heldige at få fingrene i.

Snipperclips er et lille sjovt spil hvor samarbejde er en nødvendighed. For man får nogle opgaver der skal løses, og dem løser man ved at samarbejde, og ”klippe” hinanden til, så opgaven kan løses. Det lyder måske lidt mærkeligt, men spillet skal prøves for at få den fulde oplevelse. Vi må nok erkende, da vi prøvede det var det med en hvis skepsis. Men da det blev startet op og man så det, så har vi aldrig grinet så meget, for spillet er jo både underholdende og hylende morsomt.

Noget af det første man bemærker når man får startet sin Nintendo Switch op for første gang, er at nu har Nintendo virkeligt lagt følelse i menuer og brugervenligheden i den, og hørt vores bønner. Den menu Switch har er virkelig lækker som I kan se her:

Den er simpel, og den er lige til at finde ud af. En anden ting os Nintento fans har sukket længe efter var at menuen og specielt eShoppen var hurtig og det er lykkedes. For både i menuen og på shoppen der farer konsollen igennem det hele med lynets hast, og der er slet ikke noget at sætte en finger på der.

Når der skal spilles spil på konsollen så er der 2 muligheder. Det er at købe spillene i fysisk form, eller købe dem digitalt på Nintendo shoppen. Vi vil med det samme råde jer til det første, for køber man dem fysisk, så får man spillene på et hukommelses kort, og det tager næsten ingen plads på konsollen frem for hvis man downloader spillene.

Grunden til vi har det bedst med det, skal findes i at selve konsollen kun har en hukommelse på 32 GB hvilket ikke er ret meget da spillene fylder en god sjat digitalt. Man kan selvfølgelig kæbe et MicroSD kort og udvide hukommelsen selv, så er den ged barberet. Men gør man ikke det, så ville spil i fysisk form være at foretrække.

Vi har testet den Nintendo Switch igennem på alle leder og kanter, og vi må erkende at Nintendo virkelig imponerer her. For konsollen er meget stabil, og den præsterer lige godt om den er sat til TVét eller man tager den med ud på farten. Man kan ikke engang sætte en finger på batteri tiden når man er på farten. For eftersom hvor meget den skal præsterer når man er i gang, så holder den faktisk strøm flot må man sige.

Når du spiller på farten, så kan du selvfølgelig have høretelefoner på, men der er faktisk også et sæt ret gode højttalere i konsollen. Det er jo ikke et vildt hifi anlæg der sidder i konsollen, men lyden er langt over forventning for en ”håndholdt” konsol, og man kan sagtens bruge den når man lige skal spille på farten med vennerne.

De gode gamle dage hvor man sad med sin spillekonsol hjemme ved det gode gamle fjernsyn er ovre med den nye Nintendo Switch. For lige meget om man spiller der hjemme eller tager konsollen med ud så lever den 100 % op til hvad man kan forvente. Vi har godt hørt de famøse rygter på nettet med skærm med pixel fejl i, og den venstre Joy-Con ikke virker og andre problemer. Men vi har ikke oplevet et eneste problem med den siden vi pakkede den op for over 1 uge siden og et hav af spil timer efter. Det eneste ”problem” vi oplevede, var at når man sætter et nyt spil i, kan den have en tendens til en gang imellem ikke at registrerer spillet, så man er nødt til at sætte det i igen.

Nintendo Switch er hvad vi gamere har ventet på, og kun turde drømme om. Den har alt man kan ønske sig plus lidt mere. Vores varmeste anbefaling skal lyde. Så hvis der skal en ny konsol hjem i stuen, så kig hen imod Nintendo Switch, for det vil du ikke fortryde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGame of Thrones sæson 7 har snart premiere
Næste indlægSpeedrunner løber igennem The Legend of Zelda: Breath of the Wild på 58 minutter
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
nintendo-switch-anmeldelseNintendo Switch er hvad vi gamere har ventet på, og kun turde drømme om. Den har alt man kan ønske sig plus lidt mere. Vores varmeste anbefaling skal lyde. Så hvis der skal en ny konsol hjem i stuen, så kig hen imod Nintendo Switch, for det vil du ikke fortryde.