xbox_upg
I den kommende tid er jeg sikker på at der er mange Xbox ejere som skal i gang med at overføre alle data til en ny Xbox Slim. Tidligere var den eneste mulighed at benytte et memory kort men da Slim ikke accepterer memory kort, er det ikke en mulighed. Her vil jeg give nogle forslag til forskellige muligheder for at overføre indhold fra én Xbox til en anden.

Der findes forskellige typer af indhold som har forskellige muligheder.

Vigtigst er nok dit gamertag eller profil om du vil. Det er faktisk en af de få ting du ikke behøver at bekymre dig om, så længe du har muligheden for at gå online med din Xbox. Hvis du bytter din Xbox til en anden model, vil jeg anbefale dig at slette din profil. I værste fald kan en anden bruge den til at købe MS points og generelt være dig til besvær. Dette kan gøres i “Memory” menuen, ved at vælge “Format”.

Du kan overføre din profil til en USB memory stik. Næsten alle sticks kan benyttes, og det behøver ikke at være en officiel MS stick. Jeg har prøvet forskellige som alle har fungeret. Hvis du ikke har en stick så er ScanDisk et nogenlunde sikkert valg. Det var bl.a. den som var med Forza Motorsport 3 Collector’s Edition. Og jo mere kapacitet jo bedre. Hvis du har en stick så prøv den for en sikkerhedsskyld. Fungerer den ikke, er det typisk overførselshastigheden som er for lav. Husk at du skal have Dashboard opdateringen fra 6. april 2010 for at USB sticks vil virke.


Hent dit Gamertag on-line

 

Du kan altid hente din profil til hvilken som helst Xbox som er forbundet til Internettet. Har du været offline og fået achievements, kommer disse ikke med! Går du fra en online Xbox til en ny online, kan du altid genskabe din profil ved at gøre følgende:

Tryk på Guide knappen på controlleren (Det er Xbox tasten i midten). Tryk den blå X knap for at logge af Xbox LIVE. Tryk på Guide knappen igen og vælg ”Recover Gamertag”. Den står anden nederst, og teksten er selvfølgelig afhængig af hvilket sprog du har valgt. Følg derefter instruktionerne på skærmen. Du skal bruge den e-mail adresse som du har anvendt ved oprettelsen af dit gamertag, og det dertilhørende kodeord (password). Når du har indtastet det, er det bare at læne sig tilbage og vente. Her er link til MS vejledning.

Så langt så godt – men hvad med alt det andet?


Kopi af save games

 

Ja der er en række ting som du helt sikkert skal kopiere. Det er alle dine save games. Uanset hvad du ellers kopierer, skal du sikre dig at alle save games du ønsker at beholde kopieres til en USB memory stick. Det er en noget langsommelig affærer. Du vælger ”My Xbox” i fanerne i hovedoversigten. Derefter vælger du ”Systems Settings”. Det er den sidste fane i ”My Xbox”. Vælg derefter punktet ”Memory”. Vælg der hvor du ønsker at kopierer fra, typisk din harddisk. Her kan du så vælge hver enkelt type af indhold: Save games, demo’er, tema’er og så videre. Vælg f.eks. Save Games, og efterfølgende det spil du gerne vil kopiere save games fra. Du skal kopiere hvert enkelt save game for sig. Du skal være opmærksom på at nogle spil ikke lader dig kopierer dit save game. Næ nej, nogle spiludviklere har holdningen at alle Xbox brugere er kriminelle, så det er kun muligt at flytte save games fra et medie til et andet. Du kunne jo finde på at snyde! Jeg har altid flyttet mit save game, så er jeg sikker på for langt jeg er nået.

Nå ja det er så den lange og kedelige version. Gå tilbage og vælg din harddisk igen. Læg mærke til den nederste linje. Trykker du på den gule Y knap for punktet som kaldes ”Transfer Content” kan du kopiere hele sektioner af indhold. Det kræver blot at du har plads nok der hvor du ønsker at kopiere indholdet hen. Her kan du så vælge at kopiere alle dine save games i én omgang, til én USB stick. Hurtigt og enkelt.

xbox_upg_2

Arcade spil og andet du har downloaded

 

Her du har forskellige muligheder. Du kan kopiere alt indhold til en USB stick som forklaret ovenfor, eller du kan downloade det indehold du stadig er interesseret i igen. Løsningen med USB stick er fin hvis du har kapacitet nok, og at downloade det hele igen er også fin hvis din Internet forbindelse er hurtig nok. Jeg har ikke fundet indhold som jeg ikke kunne downloade igen. Selv det gratis afsnit af South Park i 720p som var tilgængelig for flere år siden kunne jeg finde.

Du finder alt dit downloadede indhold ved at logge på xbox.com vælge Xbox LIVE Marketplace i menu linien øverst. Derefter vælger du under ”Min konto” punktet ”Købsoversigt” eller “Download History”. Så kan du se hvad du har købt, og vælge at downloade det til Xbox’en igen. Her er det dybe link http://marketplace.xbox.com/da-DK/myAccount/PurchaseHistory.aspx

Jeg betragter mig selv som en gennemsnitsbruger, og jeg har ikke mindre en 230 forskellige emner i min liste. Nogle ting er ligegyldige i dag, mens der er Arcade spil jeg stadig tager frem nu og da.


Hvorfor virker downloadede ting ikke offline?

 

Der er lige én enkelt ting at huske på når du overfører dine Arcade spil, og alt det andet du har betalt penge for. Så længe din konsol er online, er der ingen problemer med at anvende dine indkøb. Det er først når du er offline at problemet opstår. I alt sin enkelthed ønsker MS ikke at du kopierer spil fra én konsol til alle mulige andre Så når du starter et Arcade spil og er online, så undersøges via dit gamertag, om du har købt spillet. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre når du er offline. Derfor er et Digital Rights Management system (DRM) implementeret, hvilket findes som systemoplysninger på Xbox. Det indeholder information om de spil du har købt. Det samme gælder hvis du har købt forskellige spil på forskellige Xbox konsoller. Så kan du kun spille offline på den konsol som du har købt spillet på.

“Ja men nu vil jeg have alt mit indhold på én Xbox!” Fortvivl ikke! Du kan konsolidere alle dine licenser på én og samme maskine. Du gør det via et MS tool som er en kombination af et online web tool, og Xbox 360 Download. Det er praktisk at du sidder med din konsol og en pc, da du skal bruge toolet og logge ind på din Xbox med dit gamertag.

Du finder toolet her http://www.xbox.com/da-DK/support/drm/ Du kan kun gøre dette én gang pr. 12 måned, så udfør kunne dette når du virkeligt ønsker at have alle dine licenser på din aktuelle Xbox.


Transfer kabel

 

Hvis du har et harddisk transfer kabel, er det hele meget lettere. Du starter din nye Xbox op, sætter tranfer kablet i. Tilslutter den gamle harddisk til kabelet, og vælger at din nye harddisk skal være der hvor du kopierer alt dit gamle indhold over. Så starter processen, og du kan så tage en kop kaffe, eller gå en tur med hunden imens. Det kræver selvfølgelig at du kan have din nye Xbox, og din gamle harddisk på samme tid. Nedenfor er et billede af transerkablet in aktion, og MS egen forklaring findes i dette link.

Jeg har bl.a. haft næsten 5 Gbyte indhold til Rock Band som jeg helst ville undgå at kopierer via USB eller downloade, så her fungerer transfer kablet rigtigt fint. Det eneste som den ikke kunne overfører var sjovt nok 4 spil som var kopieret ind på harddisken: Mass Effect 2, Forza Motorsport 3, Modern Warfare 2 og Battlefield Bad Company 2. Det er ikke den store ulykke da det bare er at indlæse skiverne ind én gang til. Save games og DLC blev overført uden problemer. Første gang du starter spillet skal det så blot opdateres med seneste rettelser. Det sker automatisk og så er du i gang igen.

Rigtigt god fornøjelse med din nye Xbox eller en ny og større harddisk.

DSC_0049