Endnu et alternativt indiespil gør sin entré på Sony’s PlayStation Vita. OlliOlli er et anderledes tag på den beskedne genre af skateboarding spil, med et stort udvalg af tricks og stunts og et ganske nådesløst gameplay.

OlliOlli’s præmis er ganske enkelt; du bevæger dig fra start til slut i en todimensionel bane, med det formål at lande så mange tricks, stunts og kombinationer som overhovedet muligt. Her tages den venstre styrepind og skulderknapperne i brug til at udføre talrige manøvrer som alle afvikles ved et tryk på X-knappen. På papiret lyder det ganske enkelt, men i praksis forholder det sig anderledes. Timing og fingerfærdighed er begge essentielle for succes og de første par timer i selskab med spillet vil uden tvivl byde på utallige styrt og brækkede lemmer. Foruden banken i bordet og råben af konsollen.

2014-01-29-170404

Der uddeles point baseret på antallet og omfanget af de kombinationer spilleren udfører og ved at klare specifikke udfordringer låses der op for nye baner og højere sværhedsgrader. Kendskab til banerne er nødvendigt da spillet også lægger stor vægt på grinding, altså hvor skateboardet kurer henover hegn, containere eller lignende. I takt med at banerne bliver sværere mindskes tolerancen for fejl og en enkelt afvigelse er nok til at sende dig i asfalten med næsen først. Sværhedsgraden vil formentlig dele vandene hos spillere, for uden nogen form for progression eller afrunding er mestring af det nådesløse gameplay et mål i sig selv, og ikke et middel.

Vedholdenhed betaler sig dog, for hvad enten man vil det eller ej, så bliver man reelt bedre med tiden. At udføre dristige tricks og kæde stunts sammen er tilfredsstillende og ganske vanedannende, selv for de der normalt ikke måtte interesse sig for skateboarding. Imellem OlliOlli’s udfordrende prøv-og-prøv-igen gameplay, retrografikken og det ørehængende soundtrack kan spillet godt give en association til Hotline Miami, og det er bestemt ikke et dårligt udgangspunkt.

Junkyard-Truck

OlliOlli er en vanedannende spiloplevelse der vil falde i god jord hos spillere der leder efter fart og udfordring. Det sagt, så står og falder oplevelsen med det udfordrende gameplay og er man ikke solgt på ideen efter en times tid, bliver man det sandsynligvis slet ikke. Manøvrerne kan nogen gange være lidt hårde ved konsollens styrepinde og jeg oplevede spillet crashe op til flere gange, men overordnet set er her tale om endnu en fin indietitel til Vita’en.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Elder Scrolls Online kræver ikke PS+ på PlayStation 4
Næste indlægSpace Hulk også ude til Linux
Jeg er skribent hos GamersLounge, med særlig interesse for halvgamle rollespil og andre titler, hvis salgsdato forlængst er udløbet. I det mere eller mindre virkelige liv læser jeg filosofi på universitetet. Jeg nærer stor kærlighed til tegneserier og lægger især vægt på historien i spil, men når indholdet bliver for teksttungt eller trægt, er jeg altid frisk på et slag Super Smash Bros. eller Halo.
olliolli-anmeldelseOlliOlli er en vanedannende spiloplevelse der vil falde i god jord hos spillere der leder efter fart og udfordring. Det sagt, så står og falder oplevelsen med det udfordrende gameplay og er man ikke solgt på ideen efter en times tid, bliver man det sandsynligvis slet ikke.