panzar_screenshot_04Det russiske selskab Panzar Studios har lige udgivet deres nye free-to-play spil Panzar. Panzar er et 3. persons battle arena spil som også har nogle RPG elementer indbygget. Dette vil altså sige at spillet foregår i forholdsvis små baner, hvor man i 2 hold kæmper mod hinanden om at overtage og holde spillets capture points. Spillet er udviklet med Cryteks Cryengine3 som er samme grafikmotor der bliver brugt i f.eks. Crysis 3. Denne grafikmotor giver mulighed for rigtig flot grafik, og det er lige præcis denne flotte grafik der falder en i øjnene første gang man åbner Panzar.

Som sagt er Panzar et spil med RPG elementer, derfor er der også flere forskellige racer og roller man kan spille. Der er 8 roller fordelt på 3 racer for at være præcis.

Opdelingen ser således ud:

Ork:
Tank
Berserker(warrior)

Menneske:
Paladin(healer)
Inquisitor(stealth)
Sister of fire(DPS fire mage)
Frost Witch

Dværg:
Sapper(support engineer)
Gunner(cannon engineer)

Disse 8 roller giver mulighed for en masse variation, samt mulighed for at kunne vende tilbage til starten af spillet for at prøve en anden rolle.

panzar_screenshot_03Våben, udstyr, levels og skills er også en del af spillet Panzar. Man har mulighed for at købe våben og udstyr til sin karakter, dette foregår i shoppen. Der er en rimelig variation af våben alt efter hvilken rolle man spiller som. Alt fra sværd, køller og hammere til stave samt skjolde kan købes i shoppen. På udstyr siden er der heller ikke sparet på noget, man kan både få hjelme, rustninger, sko og udstyr til næsten alle kropsdele. Eliksirer kan også købes i shoppen hvor der er 3 forskellige, liv, mana og energy eliksirer. Alt dette kan fås direkte fra shoppen, hvis man altså vælger at bruge rigtige penge på at købe den in-game valuta som kaldes; gems.

Gems købes altså for rigtige penge. Disse gems giver mulighed for at købe både våben og udstyr, men også levels. Her kan det så diskuteres om dette potentielt er Pay-to-win.

panzar_screenshot_01En anden måde man kan få fat i de forskellige items i shoppen er ved at købe opskrifter. Disse opskrifter bruges i Forgen, som er ens crafting sted. Her kan man f.eks. bruge en opskrift på et sværd og hvis man har de nødvendige ressourcer fra tidligere kampe, kan disse bruges til at lave sværdet. Opskrifterne kan købes for guld som man får efter hver kamp. På denne måde er det muligt at få de fleste items der er til rådighed i shoppen uden at bruge rigtige penge.

Som jeg også nævnte før er der skills med i spillet. Disse er meget traditionelle skills og spells som f.eks. mere liv, mere mana, og en fireball eller to. Dette er meget ligetil og enkelt ligesom resten af spillet og menuen. Efter hvert level får man et abilitypoint som kan bruges i ens Altar (skill-træ).

Går vi videre til gameplayet finder vi hurtigt ud af at der er flere forskellige måder at en kamp kan foregå. F.eks. er der Domination, som er et meget traditionelt gamemode. I dette gamemode gælder det om at holde et område, som typisk er placeret i midten af banen. I alle gamemodes spiller man i 2 hold med hver 10 spillere. Andre gamemodes er King of The Hill, Siege-mode samt Meteor-mode, og måske med flere på vej.

Andet der er på vej i fremtiden er et muligt singleplayer/co-op gamemode. Det er noget som bliver nævnt på spillets forum, på www.panzar.com. Gamemode’et bliver beskrevet som en overlevelses bane hvor man bliver angrebet af bølger af fjender, som gradvist bliver svære og flere i antal.

De ting jeg personligt synes er rigtig gode ved spillet er;

Det kører stabilt og er rigtig nemt at komme i gang med, og er aldrig på noget tidspunkt svært at finde rundt i. Samtidig forstår man hele tiden hvad der sker i de forskellige kampe, og det samme gælder menuen.

Desuden er menuen så enkelt stillet op, at selv en med ingen erfaring inden for denne slags spil kan finde rundt allerede første gang de logger ind.
panzar_screenshot_02En anden ting er grafikken i spillet, som er helt fænomenal hele vejen igennem.  Der er mange flotte baner som er meget varierede der giver rig mulighed for mange forskellige taktikker samt sjovt gameplay. Derudover er der super flotte karakter-modeller og animationer, som man aldrig bliver træt af. Effekterne er også noget af det bedste jeg længe har set, et eks. kunne være den måde man langsomt bliver forvandlet til en isblok når en Frost Witch bruger sit fryse-skill. Denne effekt er lige overraskende flot og gennemført hver gang det sker.

Der er dog også nogle ting som jeg ikke er fan af. Her kan vi starte med at tage fat i Gems-systemet. Jeg er tilhænger af at man kan købe kosmetiske ting til sin mand med rigtige penge. Dette synes jeg er en rigtig god måde at få penge ud af de mennesker der vil støtte spillet, men at man direkte har en fordel i spillet hvis man bruger penge, kan jeg ikke lide.

En anden ting jeg ikke er så glad for, må være den utroligt lange kamp der skal til for at komme til næste niveau med sin karakter. Det tager simpelthen for lang tid, og dette gør at man mangler en følelse af fremgang hvilket er vigtigt i et ellers ret så ensformigt spil.

Dette er desværre 2 store ting som er galt med spillet, hvilket gør at man efter kort tid mister interessen for at fortsætte med at opgradere sin karakter.

[box_download]Huske at spillet er gratis og kan hentes på www.Panzar.com.[/box_download]

[box_info]Om Michal Galewski: Jeg er en fyr i starten af 20’erne, som elsker at spille alle de spil jeg kan komme i nærheden af. Mest af alt spiller jeg på PC som ThePolishDane, sammen med mine venner. Min fremtidsplan er at blive spiludvikler med speciale i Software Udvikling. Jeg laver også lidt gameplay videoer på min youtube kanal: http://www.youtube.com/user/thepolishdane[/box_info]