Paper Mario har sin debut på Nintendo Switch. Det har været en længe ventet titel for mange da det er en tilbagevendende serie. Vi ser nærmere på Paper Mario: The Origami King, og ser hvad det har at byde os her i 2020.

Hvis vi starter med at skrue tiden tilbage til 2001, så var det der Paper Mario så dagens lys for første gang. Nintendo 64 levede i sit bedste velgående den gang. Så med Paper Mario på konsollen fik den lige en af de sidste store titler.

Der er altid en historie i et spil, og de er altid sjove i Paper Mario spillene. Denne gang går vi all in på dette herlige papir tema.

Origami festivallen er lige på trapperne, og hele kongeriget er klar til denne store begivenhed. Men som man ved, så holder lykken aldrig evigt i de spil. Denne gang er King Olly på spil. Har har på magisk vis indhyllet Prinsesse Peach´s slot i papir. Så nu er det op til Mario og hans venner at klare ærterne.

Om historien er tynd eller ej er nok op til den enkelte. Men har man spillet Paper Mario spillene, så er man med garanti ret tilfreds med den måde det starter på.

Paper Mario spillene har været meget præget af RPG gengren, men det bliver der lavet en lille smule om på nu. Der hvor man mest mærker det er når der skal kæmpes mod de mange fjender der er i spillet.

Nu er det lavet på den måde, så man kæmper i en blanding af en arena/hjul som man selv har magten over. Hver enkelt cirkel der er i arenaen kan man nemlig selv flytte rundt på, så man kan forbedre sine angrebs muligheder.

Selve angrebene er lidt i stil som man kender, så på den front er der ikke noget nyt. Men det med man selv har indflydelse på hvordan fjenderne står er ret nyt. I starten var jeg lidt mærkeligt stemt over det. Men da jeg kom ind i det er det faktisk ret genialt fundet på. Nytænkende på den sjove måde.

Når man bevæger sig rundt i dette herlige papir univers, så syntes jeg tit man støder på meget af det samme. Det er heldigvis ikke tilfældet med Paper Mario: The Origami King.

Spillet er inddelt i zoner. Og hver zone har sit eget tema. Der er 5 zoner at gå i gang med, så derved også 5 forskellige temaer. Så man må sige at det spænder ret bredt når vi taler forskellige steder man kan være.

Der er alt fra ørken, skov og helt op til himmelen. Man skal gennemføre hver zone for at få opløst et af de bånd King Olly har sat rundt om slottet. Simpelt fundet på men det fungere super godt med hensyn til historien.

Paper Mario´s debut på Switch er lige som man kan forvente det. Super underholdende, og med en lang levetid. Så om du er fan eller ej, så er Paper Mario: The Origami King vejen frem.

Så nu kan man se, at selvom man har valgt at gå en anden vej med Paper Mario: The Origami King, så er det ikke skidt. Spillet er stadig tro imod universet bag om Paper Mario spillene. Og det vigtigste af det hele, er at spillet lever op til forventningerne.

Det var selvfølgelig med lidt skepsis at spillet blev prøvet først. Men det var mest fordi jeg var glad for RPG elementerne i de gamle Paper Mario spil. Men jeg må erkende at Nintendo gør det endnu en gang, og beviser at det ikke skader at lave lidt om. Så længe man husker hjertet i spillet, så kan man komme langt.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSamurai Jack: Battle Through Time er ude nu
Næste indlægRazer Productivity Suite når det skal være kedeligt
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)