Så kom PlayStation Showcase 2021 endelig og det var et spil fyldt show, med mange fede annonceringer. Under showets 40 minutter, fik vi se både nye og allerede kendte spil som kommer enten inden året er omme eller de næste par år. Det bliver i den grad en lys fremtid for PlayStation 5 og med spil der kommer fra blandt andet PlayStation Studios, tredjepartsudviklere og indie skabere, så bliver der nok for enhver smag.

Vi har samlet alle annonceringerne her, sammen med lidt info og trailers. Desværre er det ikke alle spil vi kender udgivelsesdatoen på, men så kan vi trods alt glæde os til hvad der kommer i fremtiden på PS5. Lad os dykke ned i spillene!

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake – TBA

Klar på at genopleve en episk saga? Fra udvikleren Aspyr, Sony Interactive Entertainment og Lucasfilm Games, bringer de denne klassiker tilbage i et remake på PS5. Oplev Star Wars eventyret, som du aldrig har oplevet det før. Omend du er ny til KOTOR, eller har spillet det originale, så er der lagt op til et fedt spil her. Alt er bygget op fra bunden! Den er dog stadig i tidlig udvikling, men Aspyr glæder sig til at vise mere frem fra spillet af.

Forspoken – Forår 2022

Forspoken fra Luminous Productions blev annoneret for noget tid siden, men udvikleren er nu tilbage for at vise endnu mere fra spillet. Denne gang bliver vi introduceret for helten Frey Holland som er hovedpersonen i Forspokens magiske verden. Det er skuespilleren Ella Balinska der lægger stemme og krop til Frey og som man kan se i traileren, bliver det et brag af en historie der bliver fortalt.

Frey er en ung kvinde, som har haft et hårdt liv i New York City. Selvom hun er blevet 21, er livet ikke blevet lettere, tværtimod. Hendes liv tager en drastisk drejning, da hun pludselig ender i Athia. Et land hvor fantasier, drømme og ens værste mareridt, pludselig kan blive til virkelighed.

Alan Wake Remastered | 5 Oktober, 2021 | PS4, PS5

Remedy annoncerede for få dage siden, at Alan Wake ville vende tilbage i en remaster. Det må man i den grad sige var rigtigt. For første gang ankommer spillet nu til både PS4 og PS5, hvor du kan opleve en spændende horror historie som er helt unik for Alan Wake.

Alan Wake udkom første gang i 2010 på Xbox 360, men nu finder spillet vej til PlayStation. Udover grafiske forbedringer, får du også den fulde pakke med begge DLC udvidelserne The Signal, og The Writer. Alt er opdateret med 4K, bedre mellemsekvenser, forbedrede omgivelser og helt nyt making-off kommentarspor.

På PS5 kommer Alan Wake Remastered til at køre i 4K 60fps. Har man en PS4 Pro kan du vælge mellem Performance (60fps) og Quality (4K 30fps). På PS4 køre spillet med 30 fps. Remedy har brugt lang tid på at optimere og forbedre spillet. Spillet gør derfor også brug af PS5’s unikke features såsom DualSense’s adaptive triggers, og Activity cards så du altid kan følge med i dine fremskridt.

Bloodhunt | 2021

Hvis du er vild med battle-royale spil, så er Blood Hunt lige noget for dig. Fra Sharkmob kommer her et gratis free-to-play spil, hvor du skal jage dine modstandere fra tag til gade, i Vampire: The Masquerade universet.

Du befinder dig byen Old Town of Prague. Her kæmper vampyr rivaler mod hinanden, efter et forfærdelig bedrag. Alle kæmper mod en hemmelig gruppe kaldet Entity og du skal med dine overnaturlige kræfter, våben og snilde, vinde byen tilbage og genoprette Masquerade.

Bloodhunt byder på optil flere Multiplayer klaner man kan deltage i. Alle har kræfterne til at kunne hoppe fra gaden og op på taget af huse, trodse tyngdekræften og så ellers slå til fra enhver vinkel man ønsker. Du kan tilpasse din vampyr, ligesom du ønsker det med tøj, tattoos, smykker, hårstil, mm.

Spillet køre med 60 fps på PS5 og vil gøre fuld brug af DualSense kontrolleren. Det samme gælder for konsollens mulighed for 3D audio, så du rigtig kan indleve dig i Bloodhunt’s verden.

Marvel’s Wolverine | TBA

Insomniac må man i den grad sige var showets konge, da de havde hele 2 spil at annoncere. Den første er Marvel’s Wolverine. Insomniac, Sony Interactive Entertainment og Marvel, er sammen om udviklingen af Wolverine, på samme måde som de gjorde det med Marvel’s Spider-Man.

Marvel’s Wolverine er et action-packed spil som bliver ledt under Bian Horton (creative director) og Cameron Christian (game director), som senest har stået bag de kreative aspekter af Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Indtil videre er Marvel’s Wolverine i de meget tidlige stadier, men teamet er passioneret og spændte på at vise mere fra spillet i fremtiden.

Gran Turismo 7 | 4 Marts 2022 | PS4, PS5

Kalder alle bilentusiaster, nu er det officielt! Nu er Polyphony Digital endelig klar med en dato for Gran Turismo 7, og vi kan allerede se frem til Marts næste år, hvor spillet udgives på både PS4 og PS5. Ud at dømme fra traileren, bliver dette også det største og forhåbentlig bedste Gran Turismo til dato.

I Gran Turismo 7’s kampagne kaldet GT Campaign, får du mulighed for at køre på de bedste racerbaner på tværs af Europa. Dette er også noget som fans af serien længe har efterspurgt, så derfor er det også skønt at vi endelig får muligheden.

Spillet byder blandt andet også på Livery Editor, som blev introduceret i GT Sport. Så nu har du rig mulighed for at tilpasse og designe udseendet af dine sportsbiler, ligesom du lyster. Selvfølgelig skal man jo tage nogle lækre billeder, derfor byder GT7 også på en feature kaldet Scapes, hvor du kan tage nogle ultra smukke billeder af din bil. Du vil kunne placere din bil i optil 43 lande og 2,500 lokationer, så du kan tage de ultimate skud af din bil.

Der vil også være Legendary Circuits, hvor du endnu engang vil kunne ræse på Trial Mountain eller High-Speed Ring, som begge er optimeret til PlayStation 5 med højere detalje grad end før.

I GT7 har du også muligheden for at samle et imponerende katalog af biler. Både fra fortiden, nutiden og fremtiden indenfor biler, vil du kunne samle i spillets GT Café. Her udføre du missioner, som giver dig præmier i form af biler, efter du har gennemført diverse ræs på tværs af verdenen. Du som altid også tune dine biler, ligesom du ønsker det.

Grafisk set er Gran Turismo 7 utrolig flot og det lader sig også afspejle i det vejr du kan køre i. Både tid og vejr spiller en væsentlig rolle når du skal køre ræs og det har Polyphony Digital taget meget seriøst. Med brugen af meteorologiske data og observationer, så uanset om det er høj solskin, regn vejr eller overskyet, så får du en unik oplevelse hver gang vejret skifter.

Marvel’s Spider-Man 2 | 2023

Udover Marvel’s Wolverine, er Insomniac også på vej med det næste spindelsvæv-spindende eventyr, nemlig Marvel’s Spider-Man 2. Denne gang står Peter Parker og Miles Morales sammen i et episk single-player eventyr. Denne gang udkommer spillet også eksklusivt på PlayStation 5, så de kan udnytte alle konsollens kræfter på at fortælle en fantastisk superhelte historie. Bryan Intihar (creative director) og Ryan Smith (game director), som begge stod bag Marvel’s Spider-Man, vender tilbage til at udvikle spillets efterfølger.

Traileren giver kun et lille glimt af hvad man kan se frem til. Til sidst i traileren får vi også at se hvem de to Spider-Man’s skal op i mod – Venom! Det er skuespilleren Tony Todd som lægger stemme til Venom, og vi kan allerede mærke gyset ved hans fremtoning. Yuri Lowenthal og Nadji Jeter vender begge tilbage for at lægge stemme til Peter Parker og Miles Morales.

God of War Ragnarök | 2022 | PS4, PS5

Santa Monica Studio er nu endelig klar til at vise hvordan historien for Kratos, Atreus og Mimir fortsætter i God of War Ragnarök. Efterfølgeren til God of War (2018) bliver ligeså stor, og nok større i både historien og gameplayet.

Vinteren har indfundet sig i Midgård hvor overlevelse for Kratos og Atreus er blevet endnu mere udfordrende. Forholdet mellem far og søn, er også kun vokset og dog, blevet mere kompleks. For Atreus vil vide mere om hvor han kommer fra. Han vil selvfølgelig beskytte hans familie, men vil heller ikke stå tilbage og lade konflikterne der sker i Nine Realms stå hen.

Kratos vil stadig lære sin søn, alt det han ikke skal gøre, i forhold til de blodige fejl Kratos selv har lært. Men sammen skal de vælge hvilken vej de selv og deres verden skal tage, da Ragnarök er stødt på vej til de Nine Realms.

Teamet bag spillet har taget alt det gode fra God of War (2018) og taget det med over i God of War Ragnarök. Kampsystemet er som du kender det, men der er tilføjet nogle ekstra angrebs muligheder, Atreus har fået en Runic Summon og selvfølgelig har Kratos hans velkendte legendariske våben.

Hvis du har spillet God of War (2018) kan du sikkert huske, at det var muligt at rejse til 6 af de 9 verdener. Men denne gang kan du rejse til dem alle! Du vil kunne rejse til 3 nye steder, som man ikke kunne i det første spil, såsom Vanaheim, Svartalfheim og Asgard.

De sidste trailers!

Grand Theft Auto V og Grand Theft Auto Online bliver forbedret på PlayStation 5 til Marts 2022.
Uncharted: Legacy of Thieves kommer til PlayStation 5 og PC i starten af 2022. Her får du både Uncharted 5: Thief’s End og Uncharted: The Lost Legacy samlet i én pakke.
Deathloop har udgivelse d. 14 September, 2021 på PlayStation 5. Dø og dø igen, i et hæsblæsende action-brag af et spil.
If At First You Don’t Succeed… Die, Die Again.
Rainbow Six Extraction gør klar til at udrydde inficerede-zombie lignende aliens til Januar 2022. Spillet bruger alle PS5’s features såsom DualSense, SSD, 4K 60fps, haptic feedback mm.
Tchia tager dig med på et tropisk open-world eventyr i 2022. Klatre, svøm og sejl afsted i denne flotte og fortryllende verden. Brug Soul Jumping og tag kontrol over dyr og objekter du finder på din vej.
Marvel’s Guardians of the Galaxy ankommer d. 26 Oktober, 2021 på både PS4 og PS5. Spring ud i en episk Marvel fortælling med Star Lord og hans slæng af spøjse helte.
I Tiny Tina’s Wonderlands kommer du til at opleve magi, sværd og masser af skydevåben i en kaotisk tosset fantasi verden. Loot, shoot og slash dig vej gennem monstre i en quest for at stoppe tyranen Dragon Lord. Kommer d. 25 Marts, 2022.
Ghostwire: Tokyo indtager PlayStation 5 til foråret 2022. Byen er overrendt af dødlige supernaturlige kræfter, som gør at hele befolkningen er væk. Kæmp dig vej gennem gaderne og find årsagen til folks forsvinden!
Project Eve er et action-eventyr der finder sted i en ikke så fjern fremtid. Jorden er ødelagt og du skal kæmpe mod onde fjender, alt imens du teamer op med andre, for at gennemføre de hårde udfordringer der er i vente.

Kid a Mnesia Exhibition byder på en underlig upside-down/analogue universe. Med artwork og optagelser for at fejre 21 år med Radiohead’s Kid A og Amnesiac. Kommer til November 2021.