Gad vide hvad der sker hvis vi tager Tekken universet og blander det med en stak Pokémons?
Det vil vi finde ud af meget snart, for nu skal vi nemlig se nærmere på Pokkén Tournament som bliver udgivet til Wii U.

sur pika

Det er nok ikke gået helt forbi jer, at Pokkén Tournament udgives snart, for det er et spil der har fået en del omtale lige siden det blev annonceret. Mest fordi det er sådan et specielt spil som det er.

Når man starter op for spillet, kan man godt have lidt en fornemmelse af, at man måske kunne blive skuffet over hvad spillet har at byde på, efter alle de videoer man har set af spillet, for med al den gode omtale. Så har spillet en del at leve op til.

Vi starter op og går direkte i gang med en turnering, for nu skal Pikachu og hans ”venner” ud i ringen og give den gas. Man bliver som altid sat godt i gang med spillet, og kommer ind i hvordan spillet det fungerer, og det virker faktisk ret nemt og overskueligt lige fra starten af.

pokken3

Udvalget af forskellige Pokémons man kan tage med i ringen er ved første øjekast ikke vildt imponerende, men kampstilen er ret forskellig på dem, så det er faktisk ganske ok når man har spillet et par forskellige. For ud over man vælger en karakter i spillet, så har man også et par sidekick med, og dem kan man smide på banen i løbet af kampen, men det skal siges de kun laver et kort angreb.

Man kan sige at udvalget af Pokémons er lille, men ganske fortræffeligt. For der er jo som sagt god forskel på de Pokémons man kan vælge, så man kommer ikke til at kede sig lige med det samme.

Der går ikke længe inden man sidder med den tanke, om spillets ”træner” giver dig for mange gode råd hele tiden, for hun bliver ved med at give de samme 5 råd måske, så det tog os ikke lang tid før vi slog det fra. Ideen med dette er faktisk ret god, bare ikke når hun skal gentage det samme igen og igen.

pokkenwow

Men nu kom vi i gang med vores første turnering, og vi er vilde med spillet som det er indtil videre. Pokkén Tournament er lige til at gå til, og man skal ikke trykke meget på knapperne før man har luret hvordan de Pokémons skal kontrolleres.

Man kan dog nok sidde tilbage med en følelse at mulighederne i spillet, ikke er alt for store desværre. Det kan godt være man forventer spil i Tekken størrelsen, nu når det er af Tekken skaberne, men det er desværre ikke tilfældet. Man skal måske også bare se det som det Pokémon kamp spil som det er, og der fungerer det faktisk rigtigt godt.
Det miljø som de har skabt til Pokkén Tournament er rigtigt flot, og grafisk der har vi lidt af en perle på Wii U her, for spillet er meget flot og det køre flydende uden nogen form for fejl. Og man tager sig selv gentagende gange i, at sidde og nyde omgivelserne og glemme lidt at man er midt i en kamp.

pokken1

Er man ikke inkarneret Pokémon fan, så kan man måske nok blive træt af de lyde de kommer med når de kæmper, for det er jo ret ens lydende, men når det så er sagt, så er det jo sådan de nu lyder, og det ville nok være synd at lave om på det, bare fordi man kæmper en brav kamp.

Hvis man er vild med et godt kampspil uden for mange ting man skal sætte sig ind i, så er Pokkén Tournament et godt bud, for der er rigeligt at tage sig til, når man skal op på ranglisten i diverse turneringer. Og er det ikke nok, så er der selvfølgelig også en online mulighed i spillet.

Så fik vi spillet singleplayer delen godt igennem, så nu kan vi komme i gang med online delen. Den må vi desværre sige vi er lidt skuffet over. Jo den har hvad den skal indeholde, for man kan vælge Ranked kampe eller Friendly Match, og det var så de muligheder der var. Man kunne måske godt savne nogle vilde Pokémon kampe i form af større turneringer eller andet godt.

pokken2

Men en fed ting er, hvis den ikke finder en kamp til en inden for nogle sekunder bliver man sat til at spille imod Wii Uén indtil der kommer en at spille imod. En ting man dog slet ikke forstår online, er når man er en Glad Wii U Pro Controller fan som vi er, så kan man undre sig over, at så snart man skal til at vælge sin Pokémon online, så kan man ikke bruge den mere, og så er man tvunget til at bruge den store klods af en Wii U Gamepad, hvilket ikke egner sig til kampspil.

Og nu da vi er ved den Gamepad, så kan man undre sig, når Pokkén Tournament er en konsol Eksklusiv til Wii U (Ud over Arcade versionen), så undre man sig over, hvorfor Gamepad slet ikke bruger sine funktioner i spillet. Spillet kører hele tiden på skærmen, så man kan kun bruge den som Controller og ikke andet ekstra lir som vi ellers er vandt til i Wii U spil.

Levetiden i spillet kan godt være en smule skrøbelig, da man godt kan føle at det er det samme som sker hele tiden, men igen denne titel er så unik, så det er en af de titler der godt kan være svær at ligge på hylden efter man først er begyndt med den.

pokkensidst

Pokkén Tournament er et spil som helt sikkert er unikt, og det vil uden tvivl pynte i en hver Wii U spil samling. Så savner du et godt kampspil til din Wii U, så er Pokkén Tournament det spil du har ledt efter. Og er du Pokémon fan så er det bare et plus.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRocket League på Xbox One bliver alligevel Cross Platform
Næste indlægWerewolves Within annonceret til de større VR platforme
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
pokken-tournament-anmeldelsePokkén Tournament er et spil som helt sikkert er unikt, og det vil uden tvivl pynte i en hver Wii U spil samling. Så savner du et godt kampspil til din Wii U, så er Pokkén Tournament det spil du har ledt efter. Og er du Pokémon fan så er det bare et plus.