playstation3

Nogen gange kan man få lov prøve nogle ting, som man ikke har gjort i lang tid. Jeg fik æren af at prøve Hustle Kings, som er et kommende pool-spil ekslusivt til Playstation 3. Jeg har ikke spillet et pool-spil siden jeg fik min første PC tilbage omkring 1995, hvor de spil jeg havde var spil som Guldkornsekspressen, Lykkehjulet, Skærmtrolden HugoSensible Soccer og sidst men ikke mindst et lille pool-spil som hed Sharkay’s 3D Pool. Spil-reglerne har ikke ændret sig siden dengang, men mulighederne i den virtuelle pool-verden er mange flere.

 

HiResScreenShots1

 

Det er utroligt rart at vende tilbage til den verden vi havde dengang. Ikke fordi det spil her på nogen måde kan sammenlignes med det pool-spil jeg spillede tilbage i 1995, men fordi at pool stadig er pool og man idag er blevet vant til at høre på skudsalver, publikumsråb og vilde guitarsoloer. I Hustle Kings er det dig, din kø og ballerne på bordet.

Spillereglerne er enkle: Få ballerne i hul, nogen gange i den rigtige rækkefølge, og så vinder du. Det eneste du skal lytte til er noget stille og roligt musik som spænder fra techno til jazz. Musikken er på ingen måde generende, men derimod afslappende og hyggeligt og bidrager egentligt bare til en god oplevelse af, at du er i en pool-lounge.

Der er mange forskellige slags spil i Hustle Kings. Der er 7 forskellige slags konkurrence-spil plus et væld af bonus- og trickspil, hvor du bl.a. skal skyde alle kuglerne i ét break eller lave et chip-stød i et trick-spil. Hvis der er ting du ikke selv kan lave ved et rigtigt pool-bord, kan du efter noget træning, med garanti gøre det i Hustle Kings. Her vil der ikke være noget der er umuligt andet end dine skill-mæssige begrænsninger og tyngdekraften.

 

HiResScreenShots5

 

Styringen er lidt speciel. Jo mere trænet du er, jo højere sværhedsgrad spiller du selvfølgelig også på. Men des højere sværhedsgrad jo færre hjælpemidler. Man har en lille linie til hjælp med retningen på stødet, men den bliver mindre i takt med at spillet rykker op i sværhedsgrad og på højeste sværhedsgrad er det mere fingerspitz-gefühl end det er hjælpemidler, som får ballerne i hul.

Der er to måder at udføre stødet på. Den ene er ved hjælp af en timer, altså en cirkel, hvor du så skal ramme en prik, når den er på toppen. Den anden udførelsesform er med højre analogpind, hvor du trækker analogpinden tilbage for så at føre den frem og udføre stødet med køen. Samme regel gælder her, jo højere sværhedsgrad, jo sværere er det at udføre stødet korrekt. Prikken kører eksempelvis hurtigere rundt i cirklen ved højere sværhedsgrad.

En sidste detalje er at jo sværere et skud er at udføre i virkeligheden, jo sværere er det også i Hustle Kings. Hvis du vil udføre et chip-stød med dobbeltskrue for at få din ball i hul, så er sandsynligheden for at du timer det korrekt ret lille, men der er ikke noget bedre end når det lykkedes.

 

HiResScreenShots13

 

Når du spiller karriere optjener du ret hurtigt en god omgang HKC (Hustle Kings Coins), som du eksempelvis kan bruge til at købe nye køer, avatars eller trick-/bonusspil. Nogle af de ting du kan købe for disse virtuelle penge er ret dyre, men du har muligheden for at lave væddemål med din modstander og så satse alt du ejer. Problemet er bare, at hvis du taber, jamen så skal du starte helt forfra og det er altså på nemmeste niveau og så skal du tjene det hele op igen. Så det er en ret god idé at tænke sig om og altid sørge for at have styr på økonomien – med mindre man selvfølgelig elsker at gamble.

Hustle Kings er et hyggeligt pust fra hverdagen og jeg tror det bliver fedt når det udkommer. Spillet vil også have en online-del og der vil man med garanti kunne få nogle underholdende kampe. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville være specielt begejstret med sådan et spil, men det er altså hyggeligt og afstressende på nogle måder. Hvis du godt kan lide at spille pool og ikke er i nærheden af en bowlinghal eller ikke gider gå ned på det lokale værtshus – så er Hustle Kings i hvert fald et fedt alternativ. Alle kan være med.

http://www.youtube.com/watch?v=5ezCg8-oedE