Mag_ss_banner

Det er jo helt umuligt!” – Det var min første tanke, da jeg for første gang stiftede bekendtskab med MAG. Ikke fordi at antallet af spillere er højt, men fordi at jeg er vokset op med shooters, hvor vejen til sejr er enkel og ikke altid kræver samarbejde. MAG er en taktisk multiplayer shooter, hvor samarbejdet i høj grad er vigtigere end kills. Man skal lytte til gruppelederen, live sine holdkammerater op, holde sig til objectives – i sidste ende gøre hvad du bliver bedt om. Det kan for nogen lyde utroligt kedeligt, men med op til 256 spilllere kan jeg love dig for, at det her spil er et enormt action spil.mag_-_screenshot_3

MAG udspiller sig i år 2025. Der er fred i verdenen – nationerne imellem. Til gengæld er der startet en krig mellem de private militære firmaer (PMC’er) Sver, Valor og Raven. Forsvarsstyrkerne fra verdens lande må ikke krydse landegrænser, pga. en underskrevet traktat og derfor bruger man nu PMC’er til, at varetage ens lands interesser. For de private militære firmaer handler det selvfølgelig om, at være de bedste i verden, hvilket selvfølgelig fører til at man bekriger hinanden.

  • S.V.E.R. – Hovedsæde i Tjetjenien og består af tidligere soldater og private borgere.
  • Raven – Hovedsæde i Østrig og består af højttrænede soldater med højteknologisk udstyr.
  • Valor – Hovedkvarter i Alaska og består af veteraner fra de amerikanske, mexicanske og britiske specialstyrker.

  

mag_-_screenshot_4

Når du for første gang starter MAG op, vælger du hvilket firma du vil arbejde for og hvordan du vil se ud. Derfra starter du din karriere fra niveau 1 og arbejder dig så fremad i rang for hver mission. Ved at lave kills og klare objectives optjener du experience points og hver gang du stiger i rang, får du et niveau point, som kan bruges til at løse op for nye våben, attachments eller skills.

Efter god tids træning får du muligheden for at blive gruppefører for et hold på 8 personer. Derefter platoon-leader for 4 grupper af 8 personer. Som leder er det dig der sætter objectives og hvis det brænder på hos en af de andre delinger, kan du ændre objectives og sende din gruppe over som assistance. For at vinde kræver det, at stort set alle gennemfører deres objectives og derfor er samarbejde nøglen til succes.

mag_-_screenshot_1

Inden spillet udkommer håber jeg, at de giver spilleren mulighed for at have flere profiler. Lige nu kan du kun have en profil og hvis du godt vil lege med et andet PMC, så er det ærgerligt at skulle slette sin level 20 profil, for at kunne gøre det.

MAG vinder ikke på sin grafik, men til gengæld på gameplayet. 256-spillers online krig lyder ufatteligt stort og jeg har da også haft mine tanker om det kunne blive en succes. Men MAG har et eller andet over sig. Når først man har sat sig ind i spillet så bliver det utrolig sjovt, men om det kan overrumple nogen af dens konkurrenter, det vil jeg ikke skyde på. MAG ligger så langt fra mange andre shooters i størrelse, så det er spørgsmålet om de overhovedet kan sammenlignes.

mag_-_screenshot_2

Om lidt over 2 uger, den 29. januar for at være præcis, udkommer MAG eksklusivt til Playstation 3. Jeg er ikke sikker på om MAG er undskyldning nok til at anskaffe sig en PS3, men hvis du allerede ejer en, elsker FPS-spil og/eller er helt vild med Co-op spil, så er der massere af gode grunde til at anskaffe sig MAG. Du skal bare lige være sikker på, at din internet-forbindelse virker, for MAG foregår udelukkende online. Hvis du er nervøs for lag, når der er så mange spillere med, så frygt ej – du spiller selvfølgelig på dedikerede servere.

Jeg tror på at dette her spil kan blive rigtig godt og håber på at gamerne gør det samme.