Under Google’s årlige presse-event (Google I/O) annoncerede Razer en mikrokonsol umiddelbart efter Googles afsløring af softwaren Android TV, som skulle være let at tilpasse til brug på TV.

Den lille kasse vil selvfølgelig køre med Googles software, Android TV, så jeg går ud fra at Razer har haft mundkurv på indtil Google’s egen afsløring af softwaren var overstået. Så man kan roligt sige at Razer annoncerede konsollen så tidligt de kunne.

Det vil være muligt at styre konsollen med stemmen, men det vil selvsagt også være muligt at styre den med din android telefon, nøjagtig som Apple TV. Det vil selvfølgelig være muligt at streame fra diverse tjenester, som har en app på Google Play Store, og det vil være muligt at afvikle diverse andre apps også, inklusive spil og sociale medier.

Pressemeddelsen som ramte min indbakke kl 9 imorges (d. 26. juni), understregede at Razers mål stadig er “For Gamers. By Gamers.” og altså vil forbedre spiloplevesen. Det forlyder at Google og Razer vil samarbejde om dette projekt, og det alene får det til at lyde interessant. OUYA’en vagte min interesse, men prisen på den var lige pebret nok, og der er siden dukket andre mikrokonsoller op – det er den nye trend, hvor forskellige producenter forsøger at komme ind på et potentielt stort marked. Med Razer har vi en potentiel vinder, da mærket har et rigtig godt rygte, er meget vellidt og er kendt for en god kvalitet.

Der er intet forlydende om den lille konsol vil understøtte in-house streaming fra din kraftige spille PC, ej heller har Razer afsløret specs. Der er heller intet nævnt om der vil udvikles spil specielt til konsollen, som både OUYA og Amazon TV forsøger, ej heller om der vil medfølge en controller med konsollen.

Forvent konsollen i butikkerne til efteråret.