Har man beskæftiget sig med gaming inden for de sidste 10 år, ved at man at der er sket en rivende udvikling inden for hardware og software. Udviklingen er stadig igen på disse områder. Efter at eSport er blevet populær så har flere og flere virksomheder givet sig kast med andet end hardware. Razer har i en del år nu leveret kvalitets headset, mus og keyboards til mange dygtige og gode spillere. Udviklingen indenfor disse produkter er i de seneste år eksploderet. Jeg har i denne omgang taget et kig på Razer’s Blackwidow Ultimate 2016 keyboard.

razer-blackwidow-gallery-01

Razer’s letgenkendelige grønne look skinner endnu engang igennem. Men fra den tidligere udgave af Blackwidow keyboardet, har 2016 modellen fået en gevaldig opgradering. 2016 modellen kommer i den normale udgave og så i en stealth udgave. Forskellen på disse to er blandt andet switch typen og belysningsgraden i keyboardet. Det er igen hvad man hælder mest til som gamer. Vi har testet keyboardet med de grønne switches også kaldet Razer green switch. switch-greenDenne type switch har en vandring på 0,2 mm mindre en de traditionelle mekaniske switches. Razer har testet deres switches hvorpå de har fundet ud af at den mest optimale vandring hos professionelle gamere er 1,9mm. Så pudsigt nok er det lige præcis den vandring at disse switches har. I det store hele betyder det at man ikke behøver at trykke tasten helt ned, før at den aktivere kommandoen. Dette kan have store fordele hos de semi og fuldtids professionelle gamere. Hos den menige mand er det nok bare mere lir’ men det skal man heller ikke kimse af. Spiller man rigtig meget FPS spil eller et spil som League of Legends, så kan sekunder sparet, være med til at afgøre udfaldet af kampene.

For casual-gamers så er det igen nok mere lir’ end det er performance. Men det har helt sikkert også en stor værdi. Vil man frem i gamerverdenen og har man talentet, så er der ingen tvivl om at dette keyboard er et rigtig godt skridt på vejen. Mekaniske keyboard er klart at foretrække, selvom de “larmer” mere end traditionelle keyboards. Men fordelene er ikke til at tage fejl af.

razer-blackwidow-gallery-03

Når man spiller meget så er holdbarheden en vigtig del af keyboardet’s funktioner. Selv Blackwidow Ultimate 2016 er lavet af hård mat plastik. Ikke fordi det er skidt på nogen måde, men selvom keyboardet er tungt så virker det alligevel en smule skrøbeligt. Det er ikke keyboardet man ønsker at lade sin vrede gå udover, når kampen er tabt. Så er jeg bange for at de knap 1.000kr det koster, er spildt og man skal kigge sig om efter et nyt af slagsen. Holdbarheden på tasterne/switches er til gengæld helt outstanding. 80 millioner klik lover Razer at de kan holde til i forhold til de 50 millioner som traditionelle mekaniske keyboards reklamere med. Det er ihvertfald på alle måder en rigtig god ide. Fordi der bliver ivrigt trykket på de forskellige taster når kampene først går igang.

Når vi nu er igang med tasterne skal de til lige tilføjes at keyboardet tilbyder spilleren hele 10 tasters anti-ghosting hvor mange andre tilbyder 8. Der er også mulighed for at lave dine makroer om imens du spiller ved ganske få tryk. Dette er også en ret god feature at have med. Razer har i alt det her tilføjet en såkaldt ‘game mode’. Det går i alt sin enkelthed ud på at hvis man slår ‘game mode’ til så deaktiveres windows tasterne så man ikke ryger på skrivebordet, hvis man skulle komme til at trykke på den. God ide siger jeg bare.

Der er også blevet plads til at hver enkelt knap har sin egen belysning. Dette er en super fed feature at få med. Ikke fordi det gør den store forskel i de spil man nu spiller, men det ser rigtig godt ud. Via Razer’s synapse software, som i øvrigt er ganske fremragende, kan man indstille hver enkelt lille ting. Der er forskellige lysindstillinger at vælge imellem. Det er lidt sjovt at sidde og lege med og rigtig god lir over for kammeraterne.

razer-blackwidow-gallery-04

Vi skal selvfølgelig også have alle specifikationerne samt systemkravene med:

 • Razer™ Mechanical Switches with 45g actuation force
 • 80 million keystroke life span
 • Individually backlit keys with Dynamic lighting effects
 • Razer Synapse enabled
 • 10 key roll-over anti-ghosting
 • Fully programmable keys with on-the-fly macro recording
 • Gaming mode option
 • Audio-out/mic-in jacks
 • USB pass-through
 • 1000Hz Ultrapolling
 • Braided fiber cable

Systemkrav:

 • PC or Mac with a free USB port
 • Windows® 10 / Windows® 8 / Windows® 7 / Mac OS X (v10.8-10.11)
 • Internet connection
 • 100 MB of hard disk space
 • Razer Synapse registration (requiring a valid e-mail), software download, license acceptance, and internet connection needed to activate full features of product and for software updates. After activation, full features are available in optional offline mode.

razer-blackwidow-gallery-02

Efter en del ugers gaming på Blackwidow Ultimate 2016 vil jeg sige at jeg er meget imponeret over keyboardet. Især til den pris som udsalgsprisen er på. Blackwidow Ultimate 2016 ligger side om side med Steelseries Apex 800 i form af brugeroplevelse og så til ca. 500kr. mindre. Der mangler stadig lidt følelsen af god byggekvalitet når man har Razer keyboardet i hånden i forhold til Steelseries Apex 800. Men hvor der mangler følelsen af byggekvalitet, så kvadre Razer’s synapse software Steelseries Engine 3 fuldstændig. Synapse er så enkelt og nemt at gå til. Brugerfølelsen er suveræn og der er ingen slinger i valsen. Det er sådan det skal være. Tasterne på Razer Blackwidow Ultimate 2016 giver en markant højere lyd end tasterne på Steelseries Apex 800. Men har man headset på, spiller det ingen rolle. Men jeg vil sige at skulle jeg skrive en bachelor opgave på Blackwidow Ultimate 2016, ville jeg blive åndsvagt af alt den klikken.

Jeg tror jeg har sagt det før, men den klikken minder mig til skræk og advarsel om min bibliotekar i folkeskolen, hvor der var alt for langt til smil og hvor det mest markante på hende var de små firkantet briller der sad helt ude på næsetippen og dunsten af de Advokat cerutter som blev straffet i hvert eneste frikvarter. Alene af den grund sætter jeg stor pris på, at selvom jeg foretrækker mekaniske keyboards til høj intens gaming. Så ser jeg helst at de alligevel ikke minder mig og Fru. Larsen.

Jeg kan varmt anbefale Razer Blackwidow Ultimate 2016 til enhver der sætter pris på et bragende godt keyboard. Prisen er rigtig fornuftig i forhold hvad keyboardet præstere og taget i betragtning af at de som det kan konkurrere med koster ca. 500kr. mere, så er det en rigtig fin pris.

Jeg giver Razer Blackwidow Ultimate 2016 en flot 4,5 stjerne. Der er ikke meget der skiller det fra toppen, men følelsen af byggekvaliteten kunne have været bedre, efter min smag.

 

Tusinde tak til Razer Danmark for at gøre denne anmeldelse mulig. 

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe Assassin’s Creed film plakaten lige her
Næste indlægThe Technomancer – Companions trailer
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
razer-blackwidow-ultimate-2016-keyboard-anmeldelseRazer er kommet med deres nye Blackwidow Ulitmate 2016. Et ganske fremragende keyboard til den kræsne gamer. Razer's letgenkendelige grønne look skinner endnu engang igennem. Men fra den tidligere udgave af Blackwidow keyboardet, har 2016 modellen fået en gevaldig opgradering.