Har du altid drømt om at blive rum-pirat, mine efter ressourcer i fjerne galakser eller bare tage på opdagelse blandt stjernerne? Så er Rebel Galaxy på PC et ikke så tosset valg. Valg, er netop det der gør dette spil til en til et fremragende rum eventyr. Spillet er udviklet af Double Damage Games. Her er det nogle af de samme ansigter som der stod bag titler som Torchlight og Diablo.Men med et utal af andre space-sims på markedet, hvad gør denne her så anderledes?

RG 9-15 001

Rebel Galaxy er et af de spil der opfordre dig til at tage på opdagelse. Universet er stort og der kan derfor gå mange timer med bare at flyve rundt med lysets hast til den anden ende af galaksen, for at se hvad der gemmer sig. Hele universet bliver genereret automatisk, så derfor kan det ske nogle gange at der kan opstå mangel på variationer i visse dele af verdenen. Men da man flyver rundt hele tiden, lægger man sjældent mærke til det.

I spillet starter man ud med et mindre rumskib som er gået i arv fra ens tante. Rumskibet har allerede et par kanoner der kan skyde ud fra siden, men det kan lade sige gøre at opgradere med bedre og federe våben. Det bliver nødvendigt da man tit ryger i en ildkamp med banditter, som oftest kan være bedre forberedt end en selv. Skibets våben styre man selv, men kanoner og lasere der er monteret på toppen kan blive styret af en AI, hvilket kan være en life saver i hårde kampe. Tit kan der virkelig udspille sig nogle kampe hvor det flyver rundt om ørene med den ene lækre Star Wars-agtige laser lyd efter den anden. Rumskibet kan være lidt svært at finjustere til den rette vinkel, når man vil affyrer side-kaonerne. Men når man så endelig har fået ram på en fjende, så får man også en stor og flot eksplosion som følger. Men er kampen for hård, er det fuldt ud tilladt at stikke halen mellem benene og skynde sig væk, hvilket med sikkerhed vil ske et par gange eller fem.

RG 9-15 009

Rumskibet man har kontrol over styres på et 2D plan og det føles mægtigt når man suser igennem universet. På trods af at man ikke kan flyve op eller ned, så fungere det faktisk rigtig godt. Som sagt, så er universet stort, en det kan også blive lidt for stort. Der er langt mellem ens destinationer og rummet er mange steder fyldt med ingen ting. Når man tager sit warp drive i brug og får lagt nogle kilometer bag sig, så går det hele lidt hurtigere. Men med det samme man nærmer sig en asteroide, rumstation eller en fjende der er i nærheden, så er man tvunget til enten at kæmpe eller få lagt sig på afstand for så igen at kunne suse afsted.

Selve styringen er meget lige til. Men er man ikke så trænet i at bruge tastatur og mus til sådanne spil som Rebel Galaxy, så er der et alternativ. Double Damage Games har gjort det muligt at bruge en controller. Så har man en Dualshock 4 controller, så kan man nemt bruge den. Det virker rigtig godt og alle knapperne bliver brugt på den rigtige måde. Dermed er der ikke noget der virker overflødigt eller underligt.

RG 9-15 002

Tilbage til det med ens rumskib. Er man ikke helt tilfreds med ens lille rumfartøj, så kan altid udskifte sit den med en større og bedre model, der kan modstå lidt flere skud og kollisioner med asteroider. Man skal altid huske at få repareret sit skib inden man forlader en station, for det vides aldrig helt hvornår man finder en igen eller hvad man møder på sin vej. Men opgraderinger og reparationer koster penge og de skal tjenes.

Når det kommer til at få penge i kassen, så bydes der på forskellige muligheder der gør det meget mere spændende. Jo vist, kan man altid følge historien helt linæret, men man kan også vælge andre aktiviteter. Har man lyst til at tage ud og plyndre fjender (og venner) for ressourcer og penge, så er verden frit for at man gør det. Men keder man sig i længden, så kan man mine asteroider efter ressourcer eller handle med forskellige rumstationer. Man er aldrig låst fast til at skal spille på én bestemt måde. Det er helt op til en selv.

RG 9-15 004 RG 9-15 008

Spillet er rigtig flot at se på, specielt når er man er på vej igennem universet. Der er fjerne planeter man suser forbi, som rigtig flotte. Med masser af lensflare som der skal være i et rum eventyr og rumstøv, ville man næsten ønske man kunne hoppe ind i ens rumskib og se det hele lidt tættere på. Desværre kan man ikke komme ned på planeterne man kommer forbi, så man er “tvunget” til at holde sig til det store verdensrum. Men det gør bestemt heller ikke noget.

Musikken er der også spral i. Lige fra startmenuen og længere ind i spillet, bliver man mødt med musik som bare passer super godt til spillets tema. Det lidt western/country inspirerede musik, understøtter ens rejser hele vejen igennem. Men er man ikke helt fan af det valgte musik, så er her et af spillets federe features. Når man starter spillet op, kan man justere spillet i en launcher. Her kan man selv vælge alt det musik man gerne vil høre og tilpasse det til hvor musikken skal spilles. Anderledes musik i menuen, under kamp, på rumstationerne eller skal musikken blandes med det eksisterende musik, så er man frit for at vælge det.

RG 9-15 014

Rebel Galaxy er et spil der er dejligt at bruge mange timer med. Historien ligger lige lidt over middel, men den er spændende nok til at holde en kørende. Der er masser at give sig til og selvom det tager lang tid at komme fra A til B, så har universet aldrig været smukkere at rejse igennem. Kan den dyste imod alle de andre space-sims? Det er jo som altid smag og behag om man kan lide disse typer spil. Men Rebel Galaxy byder på en hel del og nok til at den er værd at kaste penge efter. Undertegnet her har haft en fest med spillet og er du bare lidt fan af alt i sci-fi-action genren, så køb den. Vil du ikke fortryde!

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlæg22 nye spil til PlayStation og nyt PlayStation VR-indhold
Næste indlægSå er suppen færdig og udgivelses trailer klar
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
rebel-galaxy-anmeldelseRebel Galaxy er et spil der er dejligt at bruge mange timer med. Historien ligger lige lidt over middel, men den er spændende nok til at holde en kørende. Der er masser at give sig til og selvom det tager lang tid at komme fra A til B, så har universet aldrig været smukkere at rejse igennem. Kan den dyste imod alle de andre space-sims? Det er jo som altid smag og behag om man kan lide disse typer spil. Men Rebel Galaxy byder på en hel del og nok til at den er værd at kaste penge efter. Undertegnet her har haft en fest med spillet og er du bare lidt fan af alt i sci-fi-action genren, så køb den. Vil du ikke fortryde!