resistance3_top

Så er der mindre end én uge til Resistance 3 udkommer, og GamersLounge var inviteret i byen af Nordisk Film. Da handlingen er henlagt til en parallel virkelighed i halvtredsernes USA, var det helt naturligt at rammerne var The Dee Diner i Valby.

Udenfor er stemningen komplet med fede 50’er biler og det bliver endnu bedre indenfor. Der serveres Chimera burgere af servitricer som er retro, helt ned til den karakteristiske røde læbestift. Stemning hæves yderligere af ”Rock It”, som giver den gas med alle de kendte hits. Det er en helt lille tidslomme, hvis det ikke lige var for alle de PS3’erer som alle kører Resistance 3. De har en nærmest magisk tiltrækningskraft på alle de inviterede. Det kommer til at vente lidt. Først skal der spises inden første del af programmet.

r3_serv
r3_rockit

r3_uldallDet er Frederik Uldall som bliver præsenteret under overskriften ”Liv i Rummet”. Da Chimera virusset, som er fundamentet i historien bag Resistance serien, stammer fra rummet, er det et naturligt sted at starte. Frederik Uldall er Cand. Scient. og har i mere end 5 år beskæftiget sig med intelligent liv uden for jorden. Som han siger, min foredragsvirksomhed er kun et bijob, da emnet ikke giver smør på brødet. Som enhver god historie fortæller får han med det samme publikum involveret med spørgsmålet ”Hvor mange tror der er liv i rummet?”. Det er næsten alle som rækker hånden op. ”Hvor mange tror de uden jordiske har besøgt Jorden?”. Denne gang kommer der lidt færre hænder op. ”Hvor mange tror de er i blandt os nu?”. Her begynder jeg at svede. Er jeg afsløret? Ingen hænder kommer op. Puuuh, den var tæt på jeg må være mere forsigtigt.

Uldall starter selvfølgelig med Tunguska hændelsen i 1908 hvor en meteor styrter ned i Sibirien. Derefter fortæller han entusiastisk om de mange kendte og mindre kendte begivenheder med aliens, UFO’er og uden jordiske gennem de seneste 100 år. Der er masser af historier. Det er lige fra slaget om Los Angeles i 1942, som der også er kommet en film ud af (hvor der er en reklame for Resistance 3), over nedstyrtingen af en UFO i Rosswell til hændelserne i Rendlesham Forrest i England i 1980. Frederik Uldall erkender, at mange af historierne er naturfænomener, flyvemaskiner og enkelte tosser. Når det er skåret væk kan du finde det som er tilbage på Uldall’s hjemmeside:  www.liviuniverset.dk. Frederik selv er sikker på at hændelserne er rigtige, uanset om teknologien stammer fra Jorden eller fra uden jordiske i det store Univers. Det virker som om Jorden er blevet mere besøgt efter vi har opfundet atomvåben og rumraketter. Holder nogen øje med de krigeriske jordboer? Hvad mener du?

Hvis du ikke er til en action titel som Resistance 3, så har Nordisk Film også udvidet deres forretningsområde til digital distribution. Seneste udgivelse er Marbians. Det er en sammentrækning af Marbels (mamorkugler) og Marsians (marsboere). Det er et casual spil udviklet af Progressive Media, som er en udvikler i Aalborg. Det er et opgave spil med 72 baner som allerede er solgt i mange tusinde eksemplarer.  Der var Christian Noer som gav en kort introduktion til dette spændende område. Mens alle andre slagtede Chimerans greb jeg chancen for at tale lidt mere med Christian om Nordisk Films nye rolle.

(r3_noeJan) Det er jo et helt nyt forretningsområde. Hvad er ambitionen?

(Christian) Ja vi er inde i den meget tidlige fase. I år er målsætningen at have 4 udgivelser. Vi er nu halvvejs med udgivelsen af Marbians og selvfølgelig Rasmus Klump. Vi arbejder med de sidste ting og når vores mål for 2011. Det er meget lærerigt.

(Jan) Hvad så med de kommende år?

(Christian) Vi vil gerne have 8 udgivelser næste år hvor de 3 skal være større spil.

(Jan) Hvad betyder det?

(Christian) Det er mest casual spil som sælges på Android, AppStore og som PSN Minis. Ved at arbejde tættere sammen med nogle af de 15 udviklere vi har kontakt til i Norden, vil vi gerne have 3 spil som udgives i PlayStation Store og på Steam.

(Jan) Det lyder som en udfordring. Hvad kan I tilføre spiludviklerene?

(Christian) Det er et område der kræver en godt idé og talent for at udvikle et spil. Det vi kan er, at tilbyde kapital til finansiering, vores producer erfaring og så selvfølgelig markedsføring. Det er områder hvor vi supplerer hinanden godt.

(Jan) Det må alligevel være noget anderledes end at sælge konsoller og tripple-A titler?

(Christian) Der er ikke nær det samme budget. Vi er nødt til at bruge Twitter, Facebook og lytte meget til brugerne. Det kræver en helt anden fleksibilitet og skal gøres for meget færrer penge.

(Jan) Kan du være mere konkret?

(Christian) Det vi bl.a. kigger på er conversion rate, altså forholdet mellem hvor mange som henter den gratis demo og hvor mange som ender med at bruge de 6 kr. på Marbians. Vi så feedback fra brugerne og de mente at demo’en havde for få baner til at vurderer kvaliteten. Så lavede vi en ny demo med dobbelt så mange baner. Det øgede conversion raten med det samme.

(Jan) Det må være meget lettere at måle effekten af forskellige aktiviteter?

(Christian) Der er kontant afregning og vi er nødt til at være på mærkerne både for lytte til kunderne og for at få vores spil i de promotions slots som findes i bl.a. App Store og PlayStation Store. Det er en helt anden verden hvor vi hele tiden bliver klogere og bedre.

(Jan) Det er jo et globalt marked. Hvordan passer Rasmus Klump ind?

(Christian) Det er jo Egmont (som ejer Nordisk Film) som har rettigheder til Rasmus Klump, så det giver os nogle andre muligheder. Faktisk er Rasmus et etableret brand navn i Tyskland hvor han kaldes Petzi. Det giver en platform som gør det lettere at differentierer sig og nå nye markeder.

(Jan) Du har ikke nævnt XBLA. Er det et bevist fravalg?

(Christian) Vi er indtil videre 2 mand på dette område og vi ønsker ikke at gabe over mere end vi kan klare. Så må vi se hvad fremtiden bringer.

(Jan) Tak for din tid og god vind med projektet. På GamersLounge glæder vi os til at dække udviklingen af digital distribution.

Dennis Lund som er vært for arrangementet får det sidste ord da han deler Resistance 3 T-shirts og konsol skins ud til de heldige. Der er nu kun to vigtige datoer som du skal huske på. Den ene er tirsdag 6. september kl 06.00 hvor embago på Resistance 3 anmeldelser udløber og vi kommer med vores videoanmeldelse. Den anden er onsdag 7. september hvor Resistance 3 udkommer. Husk at der er ekstra skins, titler og muligheden for at starte på level 10, ved at forudbestille Resistance 3.

Tak til Dennis og Nordisk Film.

r3_dennis