Som i vanlig stil så giver Microsoft den max gas med deres E3 briefing af Xbox og i år var heller ikke nogen undtagelse.

Med det største line-up nogensinde til E3 messen, præsenterede Xbox ikke mindre end:

50 Spil hvor af at 18 af dem var eksklusive titler og 15 af dem havde verdenspremiere. Vi forsøger her at give det mest væsentlige fra Xbox briefingen.

Xbox lagde hårdt ud med at vise deres nyeste skud på stammen af Halo serien, nærmere betegnet Halo Infinite.

Sammen med Halo Infinite, præsenterede Xbox, udover et helt nyt og spændende eventyr med Masterchief, deres nyeste game engine ‘Slipstream’. Det ser meget lovende ud når man ser det visuelle.

ORI – The Will of the Wisps:

Vi får endnu engang muligheden for at komme ind i den fortryllende, vanvittige flotte og ikke mindst fabelagtige verden, Ori nu er. Vi havde en fantastisk oplevelse med det første spil som både var rørende, fængslende og ikke mindst fuld af action og flotte scenerier.

Det ser ikke ud til at vi bliver skuffet af selv samme ved det næste spil i serien.

FALLOUT 76:

Fallout 76 er lavet som en forhistorie til Fallout 4 , men hvor selve historien i Fallout 76, er 4 gange større end i Fallout 4. Fallout 76 foregår i West Virginia’s Wasteland og som altid ser det ud til, at fans af Fallout serien, får en på opleveren.

Fremvisning var i vanlig Bethesda stil med masser af lækre billeder og lidt in-game visuals. Hvis Bethesda kan leve op til de fremvisninger som de har haft på E3. Så kunne Fallouot 76 godt gå hen at blive en kandidat til GOTY.

Flot ser det ihvertfald ud.

CRACKDOWN 3:

Crackdown 3 fik også præsenteret sig vældig godt i forhold til den tossede og tempo fyldte action titel som det nu engang er. Der var masser af skarpe punchlines fra front figuren Terry Crews, som vi også kender fra filmene ‘The Expendables. Der var fart over feltet i an verdens af masse ødelæggelse, krudt og kugler. En sjov titel at slå tiden ihejl med.

FORZA HORIZON 4:

Der er vel ikke et E3 og en Xbox briefing, uden at Forza er repræsenteret. I år er det heller ingen undtagelse og sikke et fremvisning. Vi fik set hvordan de nyeste biler bliver sat ind i nye scenarier, hvilket skal forestille at være i Storbritanniens flotte landskaber.

Vi fik en præsentation af hvordan årstider, i høj grad kommer til at påvirker din kørestil og hvordan bilen reagere på de forskellige overflader.

Vi fik også set at multiplayer platformen og det at kunne interagere med andre spillere, har fået noget af en opgradering. Forza Horizon 4 kan også som Fallout 76, godt gå hen at blive en af de helt store titler.

KINGDOM HEARTS 3:

Vi syntes også at Kingdom Hearts 3 er værd at nævne.

Vi syntes det er skønt at man husker alle aldre og især de små. Det er dejligt at Xbox ikke kun har fokus på de store +16 titler, men at børnene også er en målgruppe. Det gør sig især gældende med Kingdom Hearts 3. En masse karakterer fra Disney og især Frost, satte stor præg på Kingdom Hearts 3.

Kingdom Hearts 3 kunne godt blive en bestseller under juletræet til den yngre målgruppe af spillere.

SEA OF THIEVES:

Sea of thieves var også kort repræsenteret i form af to nye udvidelser til spillet.

Selvfølgelig skal Sea of Thieves også have en plads i briefingen og det var som sagt med to udvidelsespakker som giver flere nye missioner og ikke mindst langt mere spilletid.

De to udvidelses pakker er henholdvis

Bursed sails – udkommer i Juli måned

Forsaken Shores – udkommer i September

Sea of Thieves har trukket mange spillere med på skattejagt, så mon ikke de nye udvidelses pakker, bliver taget vel imod.

PLAYERUNKNOW’S BATTLEGROUNDS:

PlayersUnknow’s Battlegrounds eller bare PUBG i daglig tale, havde selvfølgelig også fået sig en plads på Xbox’s briefing. Dad et er lidt af en fan favorite og ikke mindst også på redaktionen, så skulle den jo lige fremhæves.

Der blev vist et nyt kort ‘Sanhok’ som skulle blive tilføjet til sommer og et nyt gamemode kaldet warmode, som egentlig er en TeamDeath match mode som vi kender det i Call of Duty, bare til PUBG. Det ser uroligt spædenden ud. Warmode skulle blive effektueret i løbet af vinteren 2018.

Vi er her spændte på at følge udviklingen af PUBG og prøve de nye tilføjelser der kommer. Vi er lige så spændte på om de når at få bugt med alle de bugs og fejl, der til stadighed plager spillet. Det ville være en skam at gå i kamp i både Warmode og ikke mindst det nye kort, hvis de stadig vrimler med fejl og bugs.

SHADOW OF THE TOMB RAIDER:

Square Enix havde to gode titler med på Xbox briefingen hvor vi har valgt at ligge vægt på den nyeste Tomb Raider.

Lara Croft skal endnu engang på eventyr og igen har Square Enix lagt fra land med en lidt dark ‘n’ gritty stemning. Det ser ud til at blive endnu flottere og mere mørkt og farefuldt end det foregående. Vi var vilde med det seneste Tomb Raider spil og vi er også meget spændte på, hvordan Shadow of the Tomb Raider bliver.

Shadow of the Tomb Raider udkommer d. 14 september i år, så der er heldigvis ikke så længe til. Vi glæder os til et nyt eventyr med Lara Croft og visuelle fantastiske omgivelser og scenarier.

DYING LIGHT 2:

Techland havde en rigtig god aften på E3 under briefingen af Xbox. De præsenterede en verdenspremiere af deres nyeste Dying Light.

Techland lagde et stor fokus på, at i Dying Light 2 har stort set alle valg, en konsekvens i den videre handling i spillet. Så man får aldrig det sammen spil to gange, med mindre man selvfølgelig træffer de samme valg to gange.  Alle handlinger har stor indflydelse på hvordan scenerierne og selv verdenen i Dying Light 2 udformer sig efter hvert valg, og der kan være store konsekvenser.

Dying Light 2 ser fremragende ud. Det har også noget af en arv at skulle efterfølge, men det ser ud til at Dying Light 2 både overgår når solen er oppe, men bestemt også når solen går ned.

Dying Light 2 er en titel at se frem til, hvis man er til action spækket zombie survial spil, hvor hvert valg har konsekvens. En spændende titel.

GEARS 5:

‘Save the best for last’ er der et ordsprog der lyder, og det må man sige at Xbox havde formået.

Gears 5 var foruden Fallout 76 nok den titel som skabte den største begejstring hos publikummet i salen, og med god grund. Det er en absolut ‘fan favorite’. Det var en flot præsentation hvor forventninger og forhåbningerne er helt i top.

Som altid er der smæk på drengen når et Gears spil bliver fremvist og rent visuelt syntes vi at det har fået et gevaldigt løft. Det er nok en af de mest ventede titler til Xbox lige nu og med god grund. Vi på redaktionen venter med længsel på at få sat spillet på Xbox’en, og få endnu et fremragende eventyr med Fenix og alle de andre.

AFRUNDINGEN:

Phil Spencer var inde på det tidligt i briefingen, at Microsoft Xbox havde opkøbt ikke mindre end 4 udviklings teams som de nu kan ligge ind i folden blandt mange.

Her er der tale om:

The initiative

Undead Labs

Playground Games

Ninja Theory

Udover dette kunne han også løfte sløret for at man selvfølgelig i deres hardware team hele tiden udvikler, så fremtiden er sikret i forhold nye konsoller. Så måske der ikke går længe inden at vi ser et større udgave af Xbox One X.

Alt i alt en helt igennem super briefing af de nyeste titler, ideer og udviklings projekter. Xbox formår igen at overgår sig selv fra året før.