Vi starter 2016 ud med en anmeldelse af Roccat’s Kave XTD Stereo headset. Det er ikke et headset som man har hørt så meget til og slet ikke i et år som 2015, hvor rigtig mange producenter valgte at satse på, at implementere 5,1 og 7,1 Surround sound i deres mellemklasse og flagskibe af headsets. Mærker som Steelseries, Turtle Beach, Mad Catz og ikke mindst luksusklassen fra Astro, har gjort et stort nummer ud af levere high-end headsets med diverse surround muligheder. Disse koster fra 1.499,- og opefter. Dette kan virke som noget af en høj pris, men man får tit hvad man betaler for. Man skal dog ikke glemme at der findes ret gode headsets i stereo, til en langt billigere pris.

LD0001700931_2Der i blandt finder vi Roccat’s Kave XTD Stereo headset. Jeg havde ikke hørt meget om stereo versionen af Kave serien hos Roccat og min skepsis blev gjort til skamme på det groveste. Jeg ved ikke hvorfor jeg havde en skepsis overfor dette headset. Om det var plastik designet eller fordi det var så fleksibelt ved jeg ikke, men jeg blev på det groveste snydt. Roccat Kave XTD Stereo levere en sublim lyd fra de 50mm drivers som ligger i headsettet. Lyden er meget klar og bassen er noget nær perfekt afbalanceret. Man får en fantastisk lyd ud af Kave XTD Stereo. Spiller man mest MMO spil og kan undvære surround lydens fordele eller kan man nøjes med at spille i stereo, når man giver sig kast med ens arsenal af forskellige spil. Headsettet kan bruges til stort set alle spiltyper. Man skal dog lige være opmærksom på at skal man bruge det til Playstation 4 eller Xbox One, så har man ikke mulighed for at bruge chatmuligheden. Headsettet er designet til at skulle bruges primært på PC og det er helt sikkert også der, det kommer mest til sin ret.

roccat-kave-xtd-stereo-military-over-ear-naval-storm-headphones-headsets

Headsettet kommer med to højtalere som er dækket med stof, hvor resten af headsettet er lavet i hård plast. Komforten ved dette headet er ganske enkelt outstanding. Man sveder slet ikke sine ører og det hverken klemmer eller sidder på nogen måder ubehageligt. Det er en super komfort som man bliver forkælet med. Komforten er så vigtig, når et headset er designet til at skal være i brug i så mange timer ad gangen. Her klarer Kave XTD Stereo opgave til UG. Det er tit at producenterne ikke tænker så meget over komforten, men mere på lydsiden. Her skal jeg love for at Roccat godt ved hvad det handler om. De har både givet den fuld gas på lyd og -komfort. Man bliver også forkælet med den aftagelig mikrofon som har ‘noice-canceling’ funktion, så den lukker af for stort alt udefrakommende støj, som ikke er spilleren. Det giver en rigtig klar chat-lyd som faktisk er en af de bedste jeg har oplevet og prøvet.  Headsettet er utroligt let men er, trods det lidt porøse plastik look og design, faktisk ret robust.

Jeg testede headsettet på Just Cause 3 på PC hvor lyden var vanvittig god og klar. Når grantaterne sprang var bassen lige tilpas dyb. Lyden af projektilerne var helt i top og her var intet at sættet en finger på.

På Xbox’en måtte Call of Duty: Black Ops III stå for skud og igen var lyden helt igennem sprød og lækker.

På min telefon var jeg en tur rundt i min playliste og  her levere Kave XTD Stereo bare på højt niveau.

Auriculares%20gaming%20Roccat%20Kave%20XTD%20Stereo%20Military_3_ad_l

På selve tilslutningskablet sidder der en lille fjernbetjening som styre det mest nødvendige. Den kontrollere volumen samt ‘mute’ funktionen. Der sidder også en lille clips, så man kan hægte den til på bluse, hvis man skulle have de lyster. For enden af kablet er der ikke et USB men et dobbelt 3,5mm jack-stick. Et passer til lyd og et andet passer til mic. Min personlige præference er helt klart USB tilslutning, da der er mange stationære og bærbare PC’er som ikke er forsynet med det røde mic-stick. Jeg har også bedre erfaringer med USB tilslutningen end jeg har med det dobbelt jack-stick. Men det er jo smag og behag og har man en USB tilslutning i stedet for det jack-stick, så mister man en stor del af de platforme som headsettet kan nydes på. Der medfølger ingen software med til headsettet af samme grund, så nemmere kan det ikke være. Headsettet fungere fremragende alligevel og jeg er blevet taget med storm. Det er nemt at bruge, det sidder særdeles fremragende og lyden er outstanding.

ROCCAT-Kave-XTD-Stereo-Gaming-Headset-LaunchedHeadsettet har en vægt på 305 gram, så det er alt andet end tungt og har en kabellængde på 2,5 meter. Selve udgangseffekten ligger på imponerende 400mW, så der er masser af saft og kraft på Kave XTD Stereo. Det er virkelig et rigtig godt headset hvor man får lyd og komfort for alle pengene. Prisen på headsettet ligger omkring de 600kr.- Det er virkelig småpenge i forhold til hvad man får for sine penge. Jeg kunne blive ved med at rose det her headset fordi med hånden på hjertet,så har jeg endnu ikke fundet nogle kritikpunkter på Kave XTD Stereo. Det skulle som sagt kun lige være det med USB tilslutning, men det er jo kun en smags sag. Jeg kan kun varmt anbefale hvis man ønsker et rigtig godt headset til sin PC til de omkring 600kr.- fordi det er virkelig hver en krone værd. Som der står når man kigger på Roccat’s hjemmeside så hedder det Kave XTD Stereo Premium gaming headset og det skal siges, at det er også i den grad. Sjældent har jeg nydt en lyd så meget som jeg har gjort med dette headset. Både fra telefon, tablet og PC har lyden været særdeles fremragende. Jeg har hørt alt lige fra violin til hård rock og headsettet æder det hele råt og levere på højeste plan.

Jeg har valgt at give headsettet topkarakter, da jeg har så svært ved at se et andet stereo og endda også et surround headset levere på så højt niveau, som Roccat Kave XTD Stereo Premium gaming headset gør det og så endda på alle parametre. Lyd, komfort og holdbarhed.

Tak til PR Nordic og Roccat for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlaystation Plus titler for Januar måned annonceret
Næste indlægJust Cause 3 multiplayer mod er snart en realitet
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
roccat-kave-xtd-stereo-premium-gaming-headset-anmeldelseEt headset som overrasker og bare bliver ved med at overraske. Det er et vanvittigt godt stereo headset som kan bruges på stort set alle platforme. Til en pris omkring de 600kr,- så får man virkelig en stor værdi for hver en krone.