Hvis vi siger PlayStation så er det svært at nævne Little Big Planet uden at folk kan nikke genkendende til den meget populære serie. Hovedpersonen fra spil serien Sackboy har nu fået sit helt eget spil. Det er netop udgivet på PlayStation 4 og 5, så det ser vi nu nærmere på. Vi har selvfølgelig taget fat i PlayStation 5 versionen.

Grunden til Sackboy er smidt ud i sit helt eget spil, er ganske enkel. Alt ånder fred og idyl i verdenen Sackboy og alle hans gode venner lever i. Men lykken varer ikke evigt. Den onde Vex mener han skulle komme og ødelægge den gode stemning og kidnappe alle Sackboy´s venner. Så nu er det op til vores lille sækkefyr at redde verdenen og tage kampen op imod Vex.

Sackboy: A Big Adventure er et spil hvor der lægges op til en lækker 3D platformer i bedste Little Big Planet stil. Og der kan man med det samme sige, at der rammer de spot on. For det er lige hvad spillet det er.

Man bliver som altid lige sat ind i hvordan tingene fungerer. Men med sådan en titel der er det lige til at gå til. Så lad os skippe videre til der hvor det sker.

Man er ikke i tvivl om der er kælet for detaljerne i dette spil. Det er super farverigt. Og der er en kæmpe forskel på banerne i de forskellige verdener. Man kan nemt frygte med et spil af denne kaliber, at det bliver meget det samme. Men det er heldigvis ikke tilfældet med Sackboy: A Big Adventure.

Man har sørget for at lave spillet nemt tilgængeligt for alle. Så derfor er der hellere ikke noget kamera der skal styres. Dette gør spillet meget enkelt, men det har desværre også sine hager. Man kan godt nogle gange komme ud i dumme kameravinkler der bare ikke fungerer. Men det er da ikke værre end man hurtigt kommer på rette kurs igen. Så det kontra at skulle styre kameraet selv, så er det en fin løsning.

Der er ikke meget forskel på versionerne når man taler PlayStation 4 og 5. Men der er dog lidt at finde. Spillet er selvfølgelig meget hurtigere til at loade på PlayStation 5, og har man et 3D audio kompatibelt headset, så gør jer den tjeneste at bruge det.

Men det som man nyder bedst af når man er på PlayStation 5 er Haptic Feedback funktionen. Dette er jo det helt nye på den nye DualSense controller. Det gør i bund og grund man har føling med de ting man tager fat i. L2 og R2 triggerne yder nemlig modtand når man bruger dem, og det er super lækkert. Selv i ”simple” platform spil.

Når man hiver sig igennem den ene bane efter den anden, så dukker der noget lækkert op. Der er nemlig nogle af banerne der byder os på Co-Op mulighed. Dette er nogle baner der er mindre, men kræver man samarbejder om at klare målet. Dette er super sjovt og giver spillet noget ekstra. Det der er ærgreligt er at det kun er lokal Co-Op og ikke med ens online venner hvilket ellers kunne være fedt.

Skal banerne klares er Sackboy: A Big Adventure bygget op lige som man forventer. Der skal samles drømmesten før man kan komme til næste verden. Så hver enkelt bane har et antal drømmesten der skal samles, før man kan hoppe videre til næste eventyr.

Drømmestenene er selvfølgelig godt gemt. Så det er ikke alle man lige finder med det samme. Men heldigvis kan man genspille banerne. Og står man i den situation man bare ikke kan skaffe det man skal bruge, er der stadig håb.

Spillet har nemlig også en mulighed for udfordringer der skal klares. Det er baner der er bygget op med elementer man kender. De skal klares inden for en hvis tidsramme. Jo bedre tiden er jo flere drømmesten kan man vinde. Simpelt og en lækker feature. Jeg kan med det samme sige, at ikke alle udfordringer er lige nemme.

Nu sidder du måske og tænker ”jamen har vi ikke muligheden for nye kostumer?”. Det er der selvfølgelig. Der er en masse sjove kostume dele der kan findes i alle banerne. Og man har også mulighed for at købe sig til nogle med spillets valuta. Dette giver spillet lidt ekstra levetid.

Vores alle sammens elskede sækkefyr er tilbage, stærkere end nogen sinde. Hvis du kan lide Little Big Planet vil du elske Sackboy: A Big Adventure. Spillet lever 100% op til titlen. For det her spil er et kæmpe eventyr.

Hold dig ikke tilbage hvis du ikke har spillet Little Big Planet. For Sackboy: A Big Adventure er en titel som er sin helt egen, og det er lige til at gå til for alle.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTAIKO NO TATSUJIN RHYTHM ADVENTURE 1 & 2 traileren
Næste indlægThe Last Kids on Earth and the Staff of Doom annonceret
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)