Nu er julehandlen snart slut og mangler du lige den sidste gave til det aktive menneske eller en som egentlig bare vil have et flot stilfuldt ur, der kan måle den daglige aktivitet. Ja så er gave ideen måske lige her.

Jeg har haft Samsung Gear Fit 2 til test de seneste tre uger og må sige at der er rigtig mange plusser ved denne lille gadget. Jeg har brugt den når jeg har været i fitness. når jeg har gået mine daglige ture omkring skov og sø og ikke mindst bare brugt det som ganske almindeligt ur.

Samsung Gear Fit 2 er et meget stilfuldt ur med rigtig mange funktioner som dækker de fleste behov inden for sport, fitness og aktivitet. Det dækker selvfølgelig også det ganske normale ur behov, hvis man har behovet for at gå med ur. Det er et unisex ur, der kan fås i forskellige farver, men som passer til alle typer håndled. Gear Fit 2 er nok det mest behagelige ur jeg har haft på håndledet.

Remmen er lavet af meget blødt og behageligt plastik materiale som både passer til et lille og stort håndled. Det har på ingen måder generet mig overhovedet, og når det har været i brug i fitness lokalet eller på mine gåture, så har jeg nærmest ikke mærket at det var på håndleddet.

Skærmen på uret er en kurvet Super AMOLED på 1,5″ med en opløsning på 432 x 216 som gør det rigtig godt når den også bliver brugt i den fri natur. Solen genere ikke på skærmen og trykfølsomheden på skærmen er også god.

Uret er selvfølgelig mest fokuseret på sport og bevægelse. Det er om du enten bare har lyst til at måle dine skridt eller hvor mange etager/trapper du går op og ned hver dag. Man kan også vælge at indtaste sit væskeforbrug i løbet af dagen. Dette gælder alt fra kaffe til vand. Lidt sjove funktioner på uret er at det tilkendegiver hvis du har nået dit daglige mål, med en lille vibration og med beskeden ‘GODT GÅET’. Modsat er uret heller ikke bleg for at sige at nu har du vidst været inaktiv for længe.

Gear Fit 2 måler også din hvilke puls og ikke mindst når du sover. Det er faktisk meget sjovt at følge. Især hvis man har Gear Fit 2 på håndleddet imens man spiller FPS spil, og det ikke går helt som man havde håbet eller forventet.

Samsung Gear Fit 2 er også et ganske fremragende ur, hvor der kommer notifikationer omkring beskeder. Dette er både fra Instagram, Facebook, Messenger og beskederne i din telefon. Herfra kan man også se de billeder der bliver sendt i en ganske god kvalitet. Man kan også svare på beskederne som tikker ind på telefonen. Dog er det kun med så præ-konfigureret beskeder eller emoji’s ikoner. Til sidst kan man også acceptere et opkald, men man kan ikke bruge Gear Fit 2 til at tale eller høre opkaldet på.

En lille fiks ting der er ved Samsung Gear Fit 2 er, at hvis man er to venner som har Gear Fit 2. Ja så kan man konkurrere imod hinanden i, hvem der når de bedste tal. Dette kan være en motivationsfaktor for mange.

Samsung Gear Fit 2 virker dog ikke kun på Samsung telefoner, men med alle android enheder fra Android 4,4 og fremefter. Så den kvikke læser vil så spørge om den ikke kan bruges til Apple enheder. Dette er desværre et nej. Om det bliver en mulighed, kan jeg godt have min tvivl om, da det jo er to store konkurrenter.

Applikationerne Samsung Gear og S Health binder det hele sammen, og selvom S Health ikke er min favorit-app, så fungerer det egentlig glimrende. Samsung Gear Fit 2 er også modstandsdygtig over for vand. Jeg har haft det på i regnvejr og i bad og det fungere bare uden problemer. Men det skulle det jo også helst, når det er primært til udendørs brug.

Nu har jeg skrevet en masse positive ting omkring Samsung Gear Fit 2 og det er også en super lille gadget til det aktive menneske. Desværre er der også lidt ting der trækker ned.

Auto-tracking som ligger i uret, hvilket er en funktion, hvor uret skal regne ud om man cykler, løber eller bare går, er mildest talt elendig. Flere gange når jeg var ude at gå en god powerwalk, mente Gear Fit 2 at det havde været en rigtig cykeltur. Jeg kan også se inde på de forskellige forums at det er et kendt problem. Som det er nu er der ikke nogen løsning på problemet.

En anden meget væsentlig ting som trækker ned ved Samsung Geat Fit 2 er, at man skal lade det op efter 2 dages brug. Der er simpelthen et for stort strømforbrug på Samsung Gear Fit 2. Bruger man GPS trackeren på uret, ja så er der omkring 10 timers anvendelse i uret, hvilket er ALT for lidt. Jeg kunne få 4 dage ud af en opladning på uret, hvis jeg deaktiverede alle notifikationer på uret og alle funktioner. Men så giver det for mig ikke meget mening mere, at man så har et ur, der kun holder strøm i 4 dage, inden at det skal lades op.

Konslusion:

Samsung Gear Fit 2 er et ganske godt produkt til den aktive bruger. Desværre så har den et stort problem og det er strømforbruget. Den bruger simpelthen for meget strøm. Jeg havde dog stort glæde af uret, når jeg kun skulle bruge det til når jeg dyrkede motion af den ene eller anden slags.

Prisen på de knap 1.500kr. er også noget af en pris, i forhold til de andre fitness og sportstrackere der findes på markedet. Men Gear Fit 2 er jo mere end en sportstracker. Så jeg vil sige at er uret en gave til dig selv eller til under træet til jul. Så skal det nok overvejes om vedkommende der skal bruge det, ønsker et ur med mange funktioner eller en fitness og sportstracker der kan meget mere. Uanset så får man er cool gadget og et stilfuldt produkt med et hav af brugbare funktioner.

Der er bare lige det med batteritiden.

Samsung Gear Fit 2 får 3,5 stjerne ud af 5

 

Tak til Aurora Group Danmark for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNintendo tager patent på VR-headset til Switch
Næste indlægHP OMEN 15 gamer bærbar anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
samsung-gear-fit-2-anmeldelseSamsung er endnu engang på markedet med et Gear Fit 2. Denne gang er der en endnu bedre skærm og et hav af lækre funktioner. Men det er ikke helt uden ups'er.