slim_00_590

Overvejer du stadig om du skal skifte din aktuelle Xbox ud med den nye Slim? Ja faktisk hedder den noget i retningen af Xbox 360 250G men jeg holder mig til kælenavnet Slim. Måske kan denne artikel – som viser forskellene – hjælp dig.

Der er faktisk ikke den store forskel mellem Eliten og Slim. Nedenfor har jeg stablet de to konsoller over på hinanden så venstre bagerste hjørne flugter. Jo jo der er selvfølgelig lidt forskel men sådan i hele træskolængder er det ikke meget. Knappen til DVD drevet er ligesom den store tænd/sluk knap blevet berøringsfølsom. Der kommer en lille pling lyd når du berører knappen. Meget hightech. Det er så i kontrast til den helt almindelige trykknap som benyttes til at matche controller sammen med konsollen. Den sidder til venstre for klappen til USB portene.

Noget jeg ikke har kunne finde ud af hvor sidder er den infrarøde port til Xbox fjernbetjeningen. Jeg har læst specifikationerne og den skulle være der. Så hvis du har mod på at skille en Slim ad så fortæl mig hvor den sidder.

slim_05

Der hvor de to virkelig adskiller sig er på støjniveauet. Ja du kan stadig høre lidt blæser støj fra Slim, men slet ikke i samme grad som fra Elite. DVD drevet er også blevet mere lydløst og det virker en smule hurtigere. Jeg installerer alle mine spil på harddisken, primært for at forbedre indlæsningstiden, og her er Slim og nogle få sekunder hurtigere.

Min gamle Elite controller er (igen) snart slidt op så det at få en ny frisk controller i hånden med velfungerende knapper er en fryd. Der er sket lidt med farverne og så er Guide knappen i midten blev af blankt metal i stedet for børstet. Som du selv kan se er der ellers ingen udvendige forskelle.

slim_01

Et af de steder der er stor forskel er på strømforsyningen. Det er både stikket ind i boksen som er lavet helt om samtidig med at selve strømforsyningen er lavet meget mindre. Uden at have undersøgt det er mit gæt at strømforsyningen nu kun leverer 12 Volt og 5 Volt mod Elitens som sikkert også har haft -12 Volt og -5 Volt. Det betyder også mindre blæserstøj. Min gamle Elite strømforsyning var ved, at udvikle en kedeligt ”slidt blæser lyd” så den skulle have et dask en gang imellem. Dejligt med færre bevægelige dele.

slim_03

En af de rigtigt fine ting er at ferritkernen som skal støjdæmpe nu er flyttet fra stikket ved Xbox’en og hen til tæt ved strømforsyningen. Nedenfor kan du se de to forskellige stik.

På bagsiden er der sket rigtigt mange ting. Der er nu et indbygget digital optisk lyd udgang, samtidig med at der er 3 USB porte, og den specielle AUX port (bemærk det skrå snit øverst til venstre det er ikke en ekstra USB) som er specielt beregnet til Kinect (og måske andet når den kaldes AUX).  (AUX = auxiliary eller på dansk Ekstra). Det du ikke kan se er den indbyggende wireless adapter. Den er bedre end den gamle forstået på den måde, at jeg ikke ser de samme problemer med at forbinde trådløst. Det er bl.a. fordi mit TurtleBeach headset også er trådløst og hvis kun TurtleBeach basestationen er tændt kan det give problemer. Jeg har også kunne forbinde direkte til min TDC Internet router, hvor jeg tidligere havde et løst trådløst Cisco acces punkt alene til Xbox’en. Meget fint.

slim_02

Der kommer stadig masser af varme fra Slim. Fra rillerne til højre på billedet nedenfor kommer der – ikke en sang fra de varme lande – men en brise af varm luft. Rillerne er skrå så selvom du vælger at have din Slim stående skulle varmen blive blæst frem og væk fra konsollen. Ja sådan er det med højt ydende kompakt elektronik. Det skaber noget varme. Det gør min laptop også.

slim_06

Jeg kan finde fire årsager til at du skal investerer i en Slim:

 

 • Den støjer næsten ikke
 • Du får en frisk controller som ellers koster 300 kr.
 • Der er indbygget wireless adapter (tak Cena)
 • Du får nye 2 års reklamationsret
 •  

  Jeg kan finde to årsager til at du skal beholde din nuværende Xbox

   

 • Når du spiller kan du ikke mærke forskel
 • Der er stadig ikke et HDMI kabel med
 •