Det tyske selskab Speedlink, er ikke så kendt i Danmark. Men 2016 skal være selskabets vendepunkt og de satser hårdt på at komme ud til forbrugerne, med kvalitetsprodukter til budgetpriser. Vi har fået muligheden for at se på denne lille bluetooth højtaler ved navn XILU. Udefra når man kigger på æsken, så ser den ikke ud af ret meget. Man forventer faktisk ikke ret meget og til omkring 250kr. så er det i den billige ende. Når man så får pakket den ud af æsken, så bliver man noget overrasket. Først er det vægten som falder igennem, man også de materialer den er konstrueret af. En omgang børstet aluminium med firmaets navn og et bluetooth logo der præger XILU højtaleren.

speedlink_xilu_sl-8902_bluetooth_active_4027301680331_4Det som falder mig i tankerne først er, at jeg er bange for er at man skal ud og anskaffe sig en hulens masse batterier, til sådan en djævel. Men glædeligt ser jeg at der ligger et internt genopladeligt batteri i højtaleren, som kan oplades via et mini-usb stick, der bruges af de fleste windows og android telefoner i dag. Der medfølger dog et usb stick i selv kassen, samt et han til han jack-stick, til de enheder som ikke kan bruge bluetooth teknologien, til gengivelse af lyd.

Den er også utrolig nem at forbinde til sin telefon. Den kræver ingen kodeord eller andre besværlige metoder, for at få hul igennem. Man tænder højtaleren og vupti, så er XILU klar til at danne par, med din bluetooth enhed. Det går smertefrit og uden problemer. Jeg vil dog sige at jeg havde lidt udfordringer med min Windows enhed, men det er ikke XILU’s skyld, men simpelthen min Windows enhed, som ikke var helt medgørlig. Så rigtig positivt.

Accessories_w_755Lidt specifikationer på XILU højtaleren viser da også, at den faktisk har potentiale til at være en ganske god substitut til en radio i køkkenet. Måske til lidt musik på badeværelset eller som en lille højtaler på kontoret, til lidt afslappende musik eller radio.

Specifikationer:

  • 2W RMS udgangseffekt
  • Frekvensgang fra 90Hz til 18kHz
  • Særligt kompakt terningformat med sidelængde på kun 5cm
  • Helt mobil uafhængighed og op til 4 timers spilletid med det integrerede genopladelige li-ion-batteri (450mAh)
  • Nem opladning med USB-kabel (ladetid 2-3h)
  • Jackindgang (3,5mm) til tablet-pc’er, MP3-afspillere, smartphones og andre apparater
  • Fornemt aluminiumkabinet
  • Inklusive audio- og ladekabel (0,5m/0,5m)
  • Mål: 50 x 50 x 50mm (B x D x H)

Box-01_w_755Jeg må sige at XILU imponere mig. Den har virkelig sat min tvivl til skamme. Den spiller utrolig godt. Af gode grunde er der ikke meget bass lyd i den, da basenheden ikke er ret stor, men man kan fornemme den uden at den forvrænger. Men den leverer ren lyd med masser af power. Selv ved en høj volumen viser den overskud. Der er ingen slinger i valsen her. Den eneste ulempe er dog at alle styreknapperne sidder i bunden af højtaleren. Men gør man som jeg, at man skruer den helt op fra start og styre det hele fra telefonen, så er man ude over det lille problem.

Jeg havde højtaleren med i køkkenet da jeg skulle lave mad. Jeg havde den med på badeværelset da jeg skulle i bad og jeg har set film med den. Den leverer en rigtig god lyd og til de knap 250kr så er det helt sikkert ‘value for small money’. Den kan varmt anbefales hvis man har plads mangel, eller bare vil have en højtaler med på jobbet, på badeværelset, i stuen og andre steder, hvor man har brug for god lyd hvor der lidt sløjt med pladsen.

En tur på Pricerunner giver et lidt bedre overblik over priser og den billigste jeg fandt, kostede 245kr. inkl. fragt.

Jeg er imponeret og den bliver ved med at imponere. Godt gået Speedlink.

 

Tak til PR Nordic og Speedlink for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlæg3 nye premium shows til Guitar Hero Live ude nu
Næste indlægResident Evil: Zero Remaster anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
speedlink-xilu-bluetooth-hoejtaler-anmeldelseEn lækker lille kompakt bluetooth højtaler med masser af power og overskud. Prisen er helt uhørt lav i forhold til hvad XILU kan præsterer. 'Value for small money'