Jeg har set og spillet på rigtig mange forskellige keyboards i min tid. Jeg har dog aldrig set eller spillet på et som fylder så meget som SteelSeries Apex 350. Keyboardet måler hele 56cm i længden. Det skal så også siges at, der er fyldt på med taster på keyboardet. Hele 140 taster har de fundet plads til på Apex 350 hvoraf 22 af dem, er individuelle macro taster, der kan modtage op til 88 macro kommandoer.

Det er nogle voldsomme tal at diske op med. Hvorvidt man får brug for dem alle sammen er nok meget individuelt, men jeg kunne langt fra holde styr på dem alle sammen. Jeg vil komme lidt nærmere ind på specifiktionerne senere i min anmeldelse. Der er ingen tvivl om at SteelSeries Apex 350, er spækket med features, der vil tage dine spilsessioner til nye højder. Dette endda til en rigtig fair pris, end de fleste andre keyboards af samme kvalitet.

u_files_store_14_53950

Inden man køber SteelSeries Apex 350 skal man være klar over, at dette IKKE er et mekanisk tastatur. Det vil sige at man til dette keyboard har brugt silikonebaseret membran switches. Det larmer ikke nær så meget som tasterne på et mekanisk keyboard gør. Det er her et spørgsmål om hvad man er mest til. Der hvor det mekaniske keyboard har sin store force fremfor silikonetasterne er, at responstiden på knapperne er en smule hurtigere. Forskellen ligger i at man på et ikke mekanisk keyboard ikke skal trykke tasterne helt i bund, som man skal på det ikke mekaniske keyboard, før at det respondere med den ønskede funktion.

Mange professionelle spillere foretrækker et mekanisk keyboard, da det i deres tilfælde har en betydelig forskel på udfaldet af de enkelte spillesessioner.  For os andre betyder det knap så meget. Markedet for denne type keyboard ligger nok til semi-pro spillere og dem som bare vil have et rigtig lækkert keyboard, til både spil og hverdagsbrug. Man bliver jo endnu engang forkælet med de 16.8 millioner farver, som Apex 350 kan diske op med, som storebroderen dog også kunne bryste sig med.

apex500_leadin_proof2_r

Kigger man på selve layoutet af keyboardet, vil man hurtigt kunne spotte den extra store mellemrumstast samt de  to ekstra piletaster. Der er også kommet en håndledsstøtte som jeg er så glad for. Det var en af de ting jeg savnede ved Apex M800, men den er der blevet plads til på lillebroderen. I venstre side samt oven over F-tasterne sidder macrotasterne. I højre side er der placeret lidt media tester. Ellers ser resten ud som det altid gør på et traditionelt keyboard.

Som standard er de forskellige områder belyst med hver sin farve. Selv SteelSeries logo’et har fået sin egen farve. Alt dette sammen med alle de individuelle programmerbare taster, kan man konfigurere i SteelSeries Engine 3 software, der kan hentes ned fra deres hjemmeside. Der er kommet lys i siden på keyboardet hvilket er noget forbandet lækkert lir’. Som altid er vi glade for lir’ hos Gamerslounge. På fronten af keyboardet er der blevet tilført en integreret USB hub med to porte, samt en lækker nylonledning, der selvfølgelig skal tilsluttes din PC for at virke.

En lille sjov ting er som sagt at der er tilføjet to retningstaster mere, end vi plejer at se på keyboards. Der er de traditionelle piletaster ( Op, Ned, Højre, Venstre ) og de har fået selvskab af to helt nye (Op venstre, Op højre ). Jeg fandt ikke brug for dem i de spillesessioner jeg var en del af, men jeg syntes det er en sjov tanke at tilføre dem. Til sidst er der kommet to små forhøjninger på W-tasten, så fingrene ikke farer vild.

apex500_leadin_proof1_l

 

Hvis vi skal kigge lidt specifikationer på Apex 350, så ser de sådan her ud:

 • To 2.0 USB porte i en integreret hub
 • Udskiftelige gummifødder til justering af højde
 • 140 taster med mulighed for individuel belysning
 • 22 individuelle Macro taster med 88 kommandoer
 • En vægt på 1,33 kg
 • Anti-Ghosting op til 20 taster
 • Silikone membran switch type
 • Plug’N’Play
 • 5 zone Prism RGB belysning
 • Kabellængde på 1,8 meter
 • Dedikeret media taster
 • Håndledsstøtte
 • MAC-kompatibelt
 • 16.8 millioner farvekombinatiner.

Der er kælet for detaljerne fra SteelSeries side. Byggekvaliteten er i top og alle materialer er af høj kvalitet. Der er intet der virker porøst på nogen måde. Tasterne giver en god respons når man trykker og der er ingen slinger i valsen.

4a537f8ae83e4a31cb39aaa7199924eb22b23e9e66ea91a0a4465adc04f63359_steelseries-apex-gaming-keyboard_angle-image-3.png__785x550_q85_crop-scale_subsampling-2_upscale

Der er lagt stor fokus på gaming og endnu mere på brugeroplevelsen. Den store mellemrumstast hilser jeg et stort velkommen, fordi det er en rigtig god detalje. Ikke fordi man misser den lille normale mellemrumstast, men her er man i hvertfald ikke i tvivl om at man ramme. Der er næsten rammegaranti. Tastaturet er ‘smooth’ om man vil, og det er bare lækkert. Jeg havde dog som tidligere nævnt, lidt svært ved at finde bruge til de to nye retningstaster, samt alle de macrotaster der er blevet tilføjet. Jeg er ikke i tvivl om at den som kan holde styr på dem og forstår at programmere dem, så de giver mening for dem, så er det et fantastisk hjælpemiddel.

Til hverdagsbrug er det også dejligt funktionelt. Det lyder ikke som sin gamle bedstemors støvede ENIGMA maskine, som hun holdt gemt i kælderen for tyskerne under krigen. Nej det er en sand fornøjelse at sidde og taste løs. Media tasterne virker som de skal, både til PC og til MAC. Det eneste der lige mangler for at sætte prikken over det berømte i er, at der enten skulle medfølge en udskiftelig tast til MAC eller at der iblandt de 140 taster, lige var placeret en enkelt ‘cmd’ tast til MAC.

apex500_leadin_proof3_l

Konklusion:

Der hersker slet ingen tvivl om at SteelSeries Apex 350 er et hamrende godt gaming keyboard, til dem som ikke bryder sig om de mekaniske keyboards. Det er også et rigtig godt keyboard til hverdagsbrug, med den switch-type og de materialer der er brugt. Det er komfortabelt og velbygget. Keyboardet har en pris omkring de 800kr. afhængig af hvor man køber det henne. Det er nogle hundrede kroner dyrere end konkurrenterne. Men det er pengene værd.

SteelSeries Apex 350 har nogle ting som jeg savnede ved Apex M800 og omvendt havde Apex M800 noget som Apex 350 mangler. Men alt i alt er Apex 350 et fremragende keyboard. Kigger man på den nærmeste konkurrent som må være Razer DeathStalker keyboardet, så er der slet ingen tvivl om at selvom der er ca. 150kr. forskel på de to, så ville jeg vælge Apex 350. Til sidst skal den strore mellemrumstast igen have ros. Jeg syntes det er spot on.

Det får en flot 4,5 stjerne fra mig. Det er ikke perfekt, men det er tæt på.

 

Tak til digitalPR og SteelSeries for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

 

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Smash Bros. er under udvikling til Nintendo NX
Næste indlægNy Final Fantasy XV trailer vises frem
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-apex-350-anmeldelseVelkommen til Lamborghini'en inden for ikke mekaniske keyboards. Apex 350 skriger af kvaliet, en sublim brugeroplevelse og en lille smule 'craziness'. Et hamrende godt keyboard i lækre materialer og sublim kvalitet.