Steelseries har lanceret en helt ny serie af gaming headset, kaldet Arctis. I denne serie kommer der tre forskellige headsets. Arctis 3 som vi har testet. Arctis 5 og Arctis 7. Arctis 3 og Arctis 5 minder rigtig meget om hinanden, da begge headsets bliver analogt forbundet til lydkilden, hvorpå Arctis 7 er trådløs forbundet. Alle tre headsets kommer med 7.1 Sorround Sound. Dette gør sig dog kun gældende på PC, hvorpå Xbox og Playstation må nøjes med stereolyd.

Vi har haft fornøjelse af at teste Arctis 3 7.1 Sorround Sound headsettet som må siges at have været en fornøjelse. Som sagt så bliver Arctis 3 forbundet analogt, hvilket vil sige at det er med ledning. Det gør det hele utroligt nemt at forbinde og giver ingen problemer. Der medfølger både kabel til 3,5mm jack som skal bruges til konsollerne og hvis du skal bruge headsettet via håndholdte enheder.

Når man tager Arctis 3 på første gang, så er der bare en komfort, som bare er mere end sublim. Steelseries har simpelthen lavet en rem i samme stil som der er på skibriller. Det er simpelthen bare en genistreg, fordi for pokker hvor sidder det bare godt. Der er ingen steder det genere hovedet eller ørerne på nogen måder. Ørekopper er en perfekt størrelse og puderne er også bare høj kvalitet. Headsettet er også meget let så det gør bare også at man stort set ikke mærker at man har headsettet på, og man kan have det på i rigtig mange timers gaming. Så lækkert er det.

Arctis 3 er også udstyret med en udtrækkelig mikrofon som efter min smag er en smule for kort men man kan ikke klage over lydkvaliteten i mikrofonen. Man går meget klart igennem og der er heller ingen slinger i valsen her. Det gør så gældende både på PC og på konsollerne. Jeg havde dog mindre held med den på telefonen, da den var meget modtagelige overfor støj udefra. Men til brug i hjemmet er der ikke noget at komme efter.

 

Lyden er selvfølgelig det vigtigste i et gaming headset og her skuffer Arctis 3 bestemt heller ikke. Lyden er klar og især mellemtonen skinner MEGET igennem som noget der er blevet arbejdet meget på. Der sidder de samme drivere i hele Arctis serien. Det er de også de samme som sidder i deres gamle flagskig, nemlig 800 serien. De 40mm neodynamiske enheder levere bare varen. Vi savner dog lidt mere dybde og umfph i bassen. Den er lidt afdæmpet i forhold til andre headsets vi har prøvet. Steelseries headset er kendt for deres klare, lækre og sprøde lyd, men ikke for deres bass. Det gør sig også gældende her. Men det er en smags sag hvad man er til. Vi savnede den lidt ihvertfald.

Surround sound lyden er også bare lækker når man går fra konsollerne og over til PC. Taget i betragtning af i hvilken prisramme at Arctis 3 ligger i, så er det nok 2017 bedste headset til prisen. Vi har svært ved at se hvordan andre producenter, på nogen måder, kan matche den pris kontra kvalitet som Steelseries har bragt på markedet med Arctis 3.

 

Når vi nu taler lyd, så skal vi selvfølgelig også bedømme lyden til musik via håndholdte enheder. Her tænker vi telefoner, Ipad og ikke mindst de håndholdte spilenheder som den nyeste Nintendo Switch.

Lyden på mobiltelefoner og Ipads er egentlig ganske god. Den bliver lidt hul og lidt tam, da der ved numre der har lidt bass, ja så skinner det desværre igennem, at det er der ikke meget af. Men er man til klassisk musik og den slags er headsettet helt sublimt. På Nintendo Switch er der ikke noget at komme efter. Lyden er klar, sprød og lækker. Så stor ros til Steelseries herfra.

Samlet vurdering:

Man må sige at vi er blevet taget lidt på sengen i forhold til den performance som Steelseries Arctis 3 disker op med. Det er simpelthen et af de mest komfortable gaming headsets på markedet. Når lydkvaliteten, komforten og den fleksibilitet headsettet har bliver mixet sammen, ja så kan man virkelig ikke blive andet end begejstret. Til en pris omkring de 700kr. så er det helt sikkert et godt valg.

Desværre trækker den manglende bass 1/2 stjerne ned da vi syntes den mangler i FPS spil og ikke mindst ved musik.

Arctis 3 giver vi 4,5 stjerner ud af 5 og er helt sikkert et headset vi kan anbefale.

 

Tak til DigitalPR og Steelseries for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy gameplay video frigivet til Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Næste indlægHITMAN Elusive Target 24 ude nu
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-arctis-3-gaming-headset-anmeldelseSteelseries Arctis 3 sætter en ny milepæl for headsets i 700kr. klassen. En sublim komfort og en lækker lyd, sætter stort set hele den prisklasse til vægs. Det kan helt klart anbefales.